World Nederlands Zakelijk
10,272
Binnen de categorie Zakelijk worden sites vermeld die een van de volgende onderwerpen behandelen:

Zakelijke activiteiten:

 • Industriële en commerciële activiteiten met betrekking tot de uitwisseling van goederen, diensten of financiële middelen.
 • Sites waar ondersteunende diensten, informatie en hulpmiddelen worden aangeboden aan bedrijven en zakenmensen, zoals branche-organisaties, onderwijs-instituten, zakelijk en economisch nieuws, evenementen, etc.

Bedrijven:

 • Officiële websites van en over coöperaties en commerciële ondernemingen die goederen of diensten maken, distribueren, verhandelen of verkopen aan andere bedrijven (B2B) en/of consumenten (B2C).
  Opmerking: Indien het primaire doel van de site is het direct online verkopen van goederen of diensten aan consumenten (of consumenten en bedrijven), dan wordt de site vermeld in de categorie Webwinkelen.
 • Sites die als doel hebben het verstrekken van informatie over een bedrijf, zijn producten en diensten.
  Opmerking: Sites die zich primair richten op het verstrekken van productinformatie aan consumenten worden vermeld in Huis_en_Tuin/Consumenteninformatie/.
 • Sites die zich richten op de theoretische, praktische of operationele aspecten van het zaken doen: boekhouden, financiering, personeel, management, marketing, etc.

Sites die normaal gesproken niet vermeld worden onder Zakelijk:

 • Webwinkelen: Sites waarvan het primaire doel is het online verkopen van goederen of diensten aan consumenten worden vermeld in de categorie Webwinkelen.
 • Commerciële sites waarvan het belangrijkste doel is: het verstrekken van informatie of diensten aan de consument, als eindgebruiker van deze diensten (bijv. zoekmachines, muziekdiensten, nieuwsdiensten, etc.).
 • Sites die zich primair richten op het verstrekken van product informatie aan consumenten worden vermeld in Huis en Tuin: Consumenteninformatie.
 • Locale bedrijven: sites van bedrijven die slechts werkzaam zijn in een beperkt geografisch gebied (een enkele provincie, stad of stedelijk gebied) worden alleen vermeld in de categorie behorend bij dat regionale gebied. Zie hiervoor onder Regionaal.

subcategorieën 41

Zie ook: 3

Andere talen 86

[Desk Mozilla]
Laatste wijziging:
6 maart, 2017 op 10:52:09 UTC
Zakelijk
Computers
Spellen
Gezondheid
Huis en Tuin
Nieuws en Media
Recreatie
Naslag
Regionaal
Wetenschap
Webwinkelen
Maatschappij
Sport
Alle talen
Kunst