Els jocs de rol que es juguen sobre una taula, amb daus i un director de joc. Els anomenats jocs de rol constitueixen una variant de joc de societat relativament recent, doncs arrelen tècnicament a principis dels 1970 de la mà del creador del joc de rol més famós, Gary Gigax. En certa mesura, els jocs de rol neixen com a conseqüència de l'impacte produït per El Senyor dels Anells en el món de la literatura de ficció, amb l'ànim de recrear l'ambientació i emocions d'un univers fantàstic de gran vividesa. Però en darrer terme potser hauríem de dir que els jocs de rol prenen els seus orígens dels contes a la vora del foc... doncs un joc de rol no és més que això: un conte, una fàbula que el narrador adreça a la seva audiència; sols que -i aquesta és la quintaessència del rol- els espectadors en són alhora participants, tot imaginant les accions dels protagonistes a mida que el narrador va desgranant la història, i alterant la història mateixa amb les conseqüències d'aquestes accions. D'aquesta forma, la narració es va desplegant i desenvolupant per ella mateixa, mercès a l'esforç imaginatiu i interactiu de tots plegats. El joc de rol afegeix l'aventatge que generalment no cal que els participants coneguin les regles de joc, la mecànica que regula l'èxit o fracàs de les accions; és el narrador qui les utilitzarà constantment, tot reconvertint-ne els resultats en narració. Allò que més importa en un jugador de rol és la seva imaginació i capacitats interpretatives; per això és que aquest joc es fa dir "de rol": és a dir, d'interpretació, d'actuació. Com una pel·lícula o una obra de teatre, però reescrita a cada moment pels protagonistes.
Comarca de Malta
Joc de rol sobre la Mediterrània, Malta i els almogàvers.
L'Argonauta
Ajudes per a jugadors i directors de joc.
Llar d'en Shiba Daito
Sobre la Llegenda dels 5 Anells RPG. Normes, personatges, objectes, màgia, avantatges i desavantatges.
Regnes Renaixents
Joc de gestió i de rol ambientat a l'Edat Mitjana, amb països reals (inclou el Principat de Catalunya i el Regne de València).
Talpimon
Fòrum de jocs de rol. Un espai a la xarxa on comentar la actualitat, explicar vivències, preguntar dubtes i, fins i tot, participar en partides via fòrum.

Aquesta categoria en altres idiomes: 19

[Darth Mozilla]
Darrera actualització:
Febrer 2, 2015 at 15:04:33 UTC
Jocs
Salut
Mitjans de comunicació
Lleure
Referència
Regional
Ciència i tecnologia
Compres
Societat
Esports
All Languages
Arts
Economia i empresa
Informàtica