In Partnership with AOL Search

DMOZ

Normele Moderatorilor de Categorie

Introducere

Moderatorii de Categorie, alias CatMods, asigură coordonarea în sub-comunităţi specifice şi îndeplinesc nivelul de coordonare a comunităţii în care editează. CatMods au un set unic de facilităţi care combină aspecte ale Editall și permisiunile Meta, dar domeniul lor de aplicare este limitat la o singură categorie de top ( de exemplu, Arte , Calculatoare , etc ) . Scopul acestui rol este de a permite editorilor de vârf să se specializeaze într-o categorie de nivel superior, capacitatea de a deveni lider sau moderator și de a supraveghea nevoile din fiecare sub-categorie. Moderatorii de Categorie ar trebui să conducă în forum discuțiile pe subiectele lor, să fie mentor pentru noii editori, să urmărească editorii privind reorganizări și evenimente curente și să fie, în esență, expert pentru categoria lui.

Norme Generale

CatMods , ca lideri ai categoriei lor de top, sunt de așteptat să se concentreze mai mult asupra aspectelor legate de editare la nivel superior în cadrul comunităţii. Fiecare sub-comunitate trebuie să recunoască CatMod-ul ca primul lor punct de contact pentru orice conflicte sau probleme, inclusiv discuții aprinse de taxonomie sau disputele şi abuzurile editorilor. De asemenea,CatMod-ul ar trebui să țină la curent cu toate subiectele legate de forum si să caute editori pentru a-i promova dar și a-i identifica pe cei ce abuzează.

Moderatorii de Categorie au următoarele permisiuni:

 1. Capacitatea de a vizualiza și de a procesa noile permisiuni de categorie din cardul categoriei de topccess to the private Joint Meta forum
 2. Accesul la privat forumul Metas-ilor
 3. Abilitatea de a avertiza editori și de a trimite note pe profilul unui editor
 4. Editall / Catmv doar pentru categoria lor de top
 5. Capacitatea de a vizualiza și de a procesa repuneri pentru categoria lor de top

Initial, va exista o perioadă de probă de 6 luni pentru această permisiune . S-ar putea admite ca aceasta să fie o permisiune permanentă. Scopul acestui termen este de a oferi editorilor mai experimentaţi posibilitatea de deveni lideri și șansa de a se evidenţia. CatMods-ilor de succes li se pot acorda ulterior noi atribuţii, cu toate acestea , un editor nu poate fi CatMod pentru mai mult de o categorie de top a un moment dat . În present, Editalls și Metas nu pot fi CatMods . Totuşi în viitor s-ar putea admite această posibilitate.

Deoarece CatMod are multe din privilegiile Editall și Meta, o mare parte din textele de mai jos sunt extrase direct din Normele Editall și Meta. Ar fi util să citiți aceste norme în întregime pentru a vă oferi o imagine de ansamblu a responsabilităților lor precumși modul în care responsabilităţile de CatMod sunt legate de alte posturi de conducere din ODP.

Noi Permisiuni în Categorie

CatMods au capacitatea de a accesa lista noilor permisiuni în categorie (noi permisiuni). Totuşi accesul lor și dreptul de a procesa cererile este limitat la categoria lor de top şi la subcategorii. De exemplu , un CatMod pe categoria de top Artă poate vizualiza numai cererile depuse pentru o categorie gen Artă /categorie . Ne așteptăm CatMods să aibă o cunoaştere excelentă colegilor editori din categorie, precum și a problemelorși nevoilor specifice anumitor sub-categorii , și se va baza pe expertiza lor de a lua decizii bune în procesarea de noi permisiuni . Mai jos găsiţi normele pentru noi permisiuni în categorie, adaptate la Normele Meta:

Fii judicios cui aprobi noil permisiuni . Aminteşte-ţi, este foarte greu să faci curăţenie după un editor prost, deci este important să ai în vedere aceste lucruri atunci când evalueazi o nouă cerere de permisiuni:

 1. Verifică să vezi câţi editori active sunt în categoria în care solicitantul vrea să editeze. Pot fi deja sufficient de mulţi editori activi.
 2. Uită-te la Editarile Totale ale solicitantului – înscieri unice şi ştergeri. Înscrierile unice arată dorinţa lui ca directorul să crească.
 3. Verifică activitatea recentă..
 4. Revizuieşte câteva din editări..
  • Sunt titlurile şi descrierile curate?
  • Sub-categoriile create de editori au fost făcute logic?
  • În cazul în care editorul are un interes de afaceri în categorie, conţinutul pare să fie făcut într-un mod corect și imparțial?
  • Sunt siturile din categorie corespunzătoare pentru acea categorie?
  • Şi-au marcat propriile situri “cool”?
 5. Verifică data la care pentru prima oară a devenit editor ODP.
 6. Există note de profil care indică abuzuri, editari sărace , etc, sau note pozitive care indică muncă susţinută?
 7. Dacă nu eşti sigur de solicitant , există o serie de lucruri pe care le poți încerca. Verifică dacă au existat probleme cu acest editor în forumuri și comunicaţi cu alţi Moderatori de Categorie , Editalls și METAS . Uită-te la cererile anterioare ale solicitantului . În unele cazuri, un alt CatMod sau Meta poate le-au respins , și astfel poți urmări și de a afla de ce, dacă ele nu sunt evidenţiate în note.

Forumul Meta Comun

Acest forum a fost inițial creat ca un loc pentru discuții dintre clasicii Metas-i ODP şi noii sau juniorii METAS. Multe dintre probleme se referă la discuțiile editorilor şi probleme comune întregului director. Ca şi CatMod, este important să ai acces la aceste discuții, în special la prelucrarea noilor permisiuni. Meta-ul comun ar trebui să fie zona dvs. principală pentru a discuta orice probleme dificile în ceea ce privește editorii cu comunitatea Meta. Cel mai probabil, un Meta va fi în măsură să te ghideze în direcția corectă, sau comunitatea Meta va fi în măsură să-ţi ofere un consens atunci când o decizie trebuie să fie luată. Toate rapoartele privind abuzurile editorilor ar trebui să fie, de asemenea, postate în Meta Comun.

Abuz

Din păcate, o parte din activitatea de păstrare a directorului curat și funcționarea lui fără probleme presupune să descoperi abuzuri din timp în timp. Deși CatMods-ii nu au capacitatea de a elimina permisiunile unui editor, tu ai capacitatea de a avertiza un editor cu privire la editarea lui abuzivă, precum și de a raporta abuzul în forumul Comun Meta, unde comunitatea Meta poate decide luarea de măsuri suplimentare împotriva editorului. CatMods-ii pot investiga, de asemenea, rapoarte de abuz, dar ar trebui să facă acest lucru doar în cazuri care afectează editorii sau categorii în cadrul categoriei lui de top. În cazul în care problemele abordate în raportul de abuz (sau neacoperite în investigarea raport) se extind în afara granițelor categoriei de top a CatMod-lui, CatMod-ul ar trebui să renunțe la rolul de "Investigator" și să alerteze un Metas despre situaţie. Mai jos este o adaptare a secțiunii abuz de orientări Meta:

În calitate de Moderator de Categorie, fără îndoială vei da peste cazuri de editari proaste și posibile abuzuri de editare. În cazul în care un editor nu respectă Normele, trebuie să-i trimiţi feedback-ul de editor sau să-ţi foloseşti funcţia de avertizare pentru a-i trimite o notificare documentată. Ține minte că toți suntem oameni, iar unii editori nu sunt la fel de activi și conștienţi de cultura ODP ca alții. Te rugăm să fii diplomatic și politicos în abordarea ta. Asigură-te că-i dai editorului suficient timp pentru a-şi corecta eventualele greşeli.

Iată câteva exemple de tipuri de abuz ar putea apărea:

Editarea Proastă în General
Editarea proastă diferă de abuz, în care nu există nici o intenție de a dăuna directorului. În aceste cazuri, în cazul în care editorul continuă să editeze prost, ar trebui să-I trimiţi un alt e-mail, sau să iniţiezi fir unde să pui în discuţie eliminarea parţială (sau totală) a categoriei de editare, lăsându-I editorului câteva categorii să-şi îmbunătăţească editările.
Normele Abuzului
În cazul în care un editor a fost avertizat și continuă să nu ia în considerare liniile directoare, acest lucru este considerat abuz. Iată câteva exemple de norme de abuz: “cool” la proriile situri, manipularea titlurilor / descrierilor în favoarea propriului sit, ștergerea siturilor concurente, și crearea de categorii din orgoliu..
Abuzul Extrem
În cazul în care un editor face daune imediate și serioase directorului sau încălcă normele de comunicare şi confidenţialitate pe forum în modul cel mai extraordinary posibil, comunitatea Meta ar trebui să fie notificată prin intermediul forumului Comun Meta. Personalul ar trebui să fie, de asemenea, contactat și să i se menționeze firul de discuţie corespunzător. Deteriorarea imediată a directorului, se referă în general la un editor care are ştergeri în masă sau spamuri în masă în cadrul directorului sau/şi a forumurilor, dar se poate referi şi la orice situație în care serioase daune sunt în curs de desfășurare.
Alte Abateri
Editorii care nu pot lucra cu alții într-o echipă, și fac editarea o experiență inconfortabilă pentru co-editori ar trebui să fie, de asemenea, raportaţi în Forumul Comun Meta. Aceasta include inflamarea altor editori, emitenților, sau personalului. De asemeni nu este acceptată încălcarea confidențialității forumuri sau notelor de editor. Aceste tipuri de încălcări se aplică pentru editorii de toate nivelurile. Personalul ar trebui să fie consultat doar ca ultimă soluție, după ce s-au încercat toate soluţiile.
Notes
Notele dispun de un important instrument care vă permite să schiţaţi note despre editori direct pe pagina lor de profil. Acest lucru este util mai ales atunci când un editor bun sau rău îşi aşteaptă rândul la noi permisiuni - numele lor vor apărea în codul de culoare corespunzător notei lăsate.

Caracteristicile Categoriei Editall/Catmv

Moderatorii de Categorie au, de asemenea, abilități asemănătoare Editall, limitate la categoria lor. Ca la orice pas important, ar trebui să ai sprijinul comunității înainte de a începe să faci orice modificăre semnificativă la taxonomia directorului. Modificări mai mici se poat face cu consultarea oricărui editor din categoriile afectate. Mai jos este textul cu privire la procedurile de Editall / Catmv, adaptate la Normele Editall:

Privire de ansamblu

Moderatorii de Categorie Moderatorii sunt capabili să facă o serie de lucruri pentru care o conectare standard de editare nu permite. Iată o lista de permisiuni de bază pe care un CatMod le are:

 1. Poate muta o categorie în cardul categoriei lui
 2. Poate redenumi orice categorie în categoria lui
 3. Poate şterge orice categorie în categoria lui, în cazul în * toate * siturile au fost şterse
 4. Stabileşte priorităţile de sortare pentru categorii şi @link-uri din categoria lui
 5. Poate crea o nouă categorie în categoria lui și lista ca un editor