In Partnership with AOL Search

DMOZ: Open Directory Project

Om World kategorierne i ODP

Atlas Mozilla Image

Internationalisering

Over 70 sprog er allerede repræsenteret i ODP World. Hvis dit modersmål ikke er blandt disse sprog, og du er interesseret i at opbygge en kategori i et sprog, som ikke er repræsenteret endnu, kan vi oprette kategorien. Du kan derefter ansøge om at blive redaktør for kategorien. Skriv venligst dit brugernavn i din email, så vi kan give dig besked, når den nye kategori er oprettet. I øvrigt, hjælp os med at oversætte følgende information, så vi kan oprette de rigtige kategorier i det nye sprog. Nedenunder er listet standard kategorierne, som de bliver brugt i hele kataloget.

 1. Dansk (navnet på det sprog du ønsker, fx Español/. Som vil blive til World/Español/... i kataloget).
 2. Kultur
 3. Erhverv
 4. Edb
 5. Spil
 6. Sundhed
 7. Hus og hjem
 8. Nyheder
 9. Fritid
 10. Reference
 11. Regional
 12. Videnskab
 13. Netbutikker
 14. Samfund

Kontakt en ODP Administrator med dit foreslag.

Teksten på de offentligt tilgængelige sider og på redaktør-skrivebordet er oversat fra engelsk til det for kategorien tilhørende sprog (dette gælder de offentligt tilgængelige sider) eller til et af redaktøren valgt sprog. De enkelte redaktører i /World/Sprog/ kan vælge disse oversættelser fra redaktør-skrivebordet.

De tre oftest stillede spørgsmål

Kan det blive dansk.dmoz.org istedet for dmoz.org/World/Dansk og have en ordentlig hovedside som ?
Vi har planer om at flytte World kategorierne til deres egen .dmoz.org adresse i fremtiden men har ikke gjort det endnu.
Hvad er forskellen på dmoz.org/Regional og dmoz.org/World?
Regional kategorien er for engelsksprogede sider. For eksempel: Regional/Europe/Denmark er for alle engelsksprogede sider om Danmark. World kategorierne er for sider på andre sprog end engelsk. For eksempel: World: Dansk: Regional: Europa: Danmark lister dansksprogede sider om Danmark med beskrivelser på dansk.
Hvordan får jeg optaget forskelligt sprogede versioner af den samme side?
Hvis du let kan skifte til et andet sprog fra hovedsiden af hjemmesiden, så tilmeld siden i den korrekte sprog kategori. Hvis sprog versionerne ikke er umiddelbart tilgængelige, så tilmeld de enkelte sprog individuelt i den korrekte ODP sprog kategori. For eksempel: http://www.hsbc.com/ og http://www.hsbc.com.cn/ skal optages individuelt fordi domænenavnene er forskellige, og det er svært at skifte mellem de forskellige sprog versioner.

Mere information

Hvis du ikke har fået svar på dit spørgsmål her på siden, så er der andre steder, hvor du kan få mere information om ODP og ODP World kategorierne.

Hvis du ikke har kunne finde svar i nogle at de overstående dokumenter, og du allerede er redaktør, kan du logge ind i redaktør forum og læse indlæggene. Meget ofte har andre redaktører stillet de samme spørgsmål som du. Hvis du ikke kan finde svarene der, så kontakt de mest erfarne redaktører indenfor dit eget sprogområde, de bør kunne svare på dit spørgsmål.