Folkdans, eller gammaldans, förknippas kanske mest med folkdanslag kring midsommarstången, men faktum är att folkdansen är en stor folkrörelse i Sverige med tusentals utövare i olika åldrar. Observera att du bara hittar webbplatser om svensk folkdans i denna kategori. Folkdans från andra länder listas i andra kategorier under World/Svenska/Kultur/Scenkonst/Dans.

Se också: 1

Svenska Folkdansringen
Paraplyförening för Sveriges folkdansföreningar, bildad 1920. Information om medlemsföreningar och gillen, om folkdräktskick och om utmärkelsen Zornmärket som delas ut till spelmän. Innehåller även medlemstidningen Hembygden i fulltext.
Barsebäcks folkdanslag
Om danskvällar, kurser och resor, folkdanslagets historia och kontaktinformation.
Dansglädje
Gammaldans - varianter, dansteknik och improvisation. Presenterar också kurser och danstillfällen i Stockholm med omnejd.
Dybecks Folkdansgille
I Köping. Bildgalleri, information om danskvällar och dräktslöjd.
Gammeldansarnas Riksförbund
Organisation för att genom gemensamma stadgar främja och bevara kulturell gammaldans i Västergötland, Skåne och Småland.
Hallstahammars Folkdansgille
Bilder, historia och kalendarium.
Malå folkdanslag
Anordnar kurser och danskvällar med folklig dans i Malå, Västerbottens län, samt resor och kulturella utbyten. Kalendarium, bilder och forum.
Norbergs Folkdansgille
Information om polskedans i Norberg och om föreningens övriga verksamhet inklusive träningskvällar, tävlingar och uppvisningar.
Säffle Folkdanslag
Sysslar med dans i olika former såsom gammaldans, gillesdanser och bygdedanser, och arbetar med att bevara och tillverka bygdedräkter. Information om danskvällar och föreningens historia.
Tornabygdens Folkdanslag
Ideell förening i Veberöd, Lunds kommun, med medlemmar i alla åldersgrupper. Övar och visar upp gamla svenska kulturtraditioner inom folkdans, folkmusik och dräktskick.
Västerås Folkdansgille
Om danskvällar, uppvisningar, dräkter och slöjd, samt bildgalleri.

Denna kategori på andra språk: 18

[Dancing Mozilla]
Senast uppdaterad:
juli 20, 2016 at 17:54:02 UTC
Kultur
Näringsliv
Datorer
Spel
Hälso- och sjukvård
Hus och hem
Nyheter
Nöjen och fritid
Referenser
Regionalt
Vetenskap
Webbutiker
Samhälle
Sport
All Languages