Metsätieteellistä opetusta annetaan Helsingin ja Joensuun yliopistoissa. Metsäalan opetusta on myös useissa ammattikorkeakouluissa.
Helsingin yliopiston Hyytiälän metsäasema
Aseman tarkoituksena on mahdollistaa metsäylioppilaiden kenttäkurssitoiminta ja tieteellinen tutkimus kenttäolosuhteissa.
LUSTO Suomen metsämuseo ja metsätietokeskus
valtakunnallinen metsäalan erikoismuseo Punkaharjulla, joka tallentaa laajasti metsä- ja puutalouteen, metsän monikäyttöön ja metsäkulttuuriin liittyvää aineistoa. Lustossa on mm. Suomen laajin metsätalouden historiaan liittyvä valokuvakokoelma.
Metsämiesten Säätiö
Tarkoituksena on metsäalan kehittäminen ja tukeminen sekä metsämiesten henkisen ja aineellisen hyvinvoinnin edistäminen mm. myöntämällä avustuksia ja palkkioita metsäalan tutkimukseen ja ammattiopetukseen sekä jakamalla tunnustuspalkintoja.
Metsänhoitajaliitto ry
AKAVAan kuuluva työmarkkinajärjestö, jonka jäseniä ovat metsätieteellisen yliopistotutkinnon suorittaneet tai sitä opiskelevat sekä muut metsäalalla työskentelevät korkeakoulututkinnon suorittaneet henkilöt. Metsänhoitaja on arvo, jonka tiedekunta myöntää Helsingin tai Joensuun yliopistosta valmistuneelle maatalous- ja metsätieteiden maisterille (MMM), jonka tutkinnon pääaine on jokin metsätieteistä.
Metsäntutkimuslaitos (Metla)
Edistää tutkimuksen keinoin metsien taloudellisesti, ekologisesti ja sosiaalisesti kestävää hoitoa ja käyttöä.
Suomen Metsätieteellinen Seura
Vuonna 1909 perustettu yhdistys toimii metsäntutkijoiden ja muiden metsäntutkimuksesta kiinnostuneiden henkilöiden yhdyssiteenä. Seuran keskeisenä tavoitteena on metsäntutkimuksen tulosten tunnetuksi tekeminen.

Tämä luokka muilla kielillä: 8

[Sunflower Mozilla]
Päivitetty viimeksi:
helmikuu 3, 2013 at 7:05:09 UTC
Tiede
Verkkokaupat
Yhteiskunta
Urheilu
All Languages
Kulttuuri ja viihde
Elinkeinoelämä
Tietotekniikka
Pelit
Terveys
Koti
Uutiset
Vapaa-aika
Tiedonlähteet
Alueellinen