Ympäristötaide on kiinteässä suhteessa rakennettuun tai luonnon ympäristöön. Se esittäytyy avoimen taivaan alla, museoiden ja gallerioiden seinien ulkopuolella. Se käyttää materiaaleinaan mm. istutuksia, luonnonmateriaaleja, valaisua, tulta, vettä, jäätä jne. Siihen kuuluu mm. maataide. Se voi olla hetkellistä yhtähyvin kuin pysyvää luonteeltaan.

Katso myös: 1

Bio Art FI
Suomen Biotaiteen seura
Environmental Art.net
Sivustolta löytyy ajankohtaista tietoa näyttelyistä, ympäristötaiteilijoiden kotisivuja ja laaja ympäristötaiteen linkistö.
Hakala, Marja
Kuvataiteilija Marja Hakala käyttää pääasiassa luonnonmateriaaleja kuten siemeniä ja kuihtuneita lehtiä. Sivustolta löytyy laajat kuvagalleriat Hakalan Ympäristötaiteesta ja installaatioita.
Huhmarniemi, Maria
Maria Huhmarniemi on kuvataitelija ja Lapin Yliopiston opettaja. Sivusto esittelee mm tuli- ja jää teoksia, projekteja sekä työpajoja.
Jylhä Pekka
kuvanveistäjä Pekka Jylhä on toteuttanut monia julkisia veistoksia, joista tunnetuin on Urho Kemkkoen monumentti. Sivusto esittelee taiteilijan laajaa tuotantoa.
Kangas, Olli-Pekka
Maataidetta: Toinen yritys nostaa kivi. Taiteilija liittyy performatiivisten maataiteilijoiden joukkoon tehden taidetekoja, jotka on dokumentoitu kuvin.
Koivukangas, Ingrid
Kanadan suomalainen ympäristötaiteilija, joka on esiintynyt suomessakin. Sivusto on englanniksi, mutta sisältää paljon kuvia.
Lanupuisto
Kuvallinen kartta Olavi Lanun veistospuistoon Lahden Kariniemessä.
LARU
LARU on toistuva, jokavuotinen kansainvälinen ympäristötaidetapahtuma Lauttasaaressa, Helsingissä. Sivusto esittelee toimintaa ja taiteilijoita.
Lasten ja nuorten Arkkitehtuurikoulu Arkki
Arkki on vuodesta 1994 lähtien järjestänyt lapsille ja nuorille opetusta rakennustaiteen ja ympäristökulttuurin alueella pääkaupunkiseudulla. Lisäksi oppilaita tulee erityiskursseille jopa Itä-Suomesta asti.
Lähellä luontoa: Metsän merkitsemät
Valokuvanäyttely tuo esiin kaksi näkökulmaa suomalaisesta ympäristötaiteesta; suhteen luonnonmaisemaan sekä myyttien ja legendojen läsnäolon. Se esittelee 20 suomalaista ympäristötaiteilijaa. Esseen Suomen ympäristötaiteesta on kirjoittanut Timo Jokela. Kokoelman on kuratoinut Lea Turto.
Miettunen, Sauli
Kemiläinen ympäristötaiteilija ja kuvanveistäjä, jonka päämateriaali on puu. Sauli Miettunen on Oranki Art taidepuiston perustajajäseniä.
Oranki Art
Ympäristötaidenäyttely ja tapahtuma. Vuosittain järjestettävä taiteilijoiden workshop ja ympäristötaidenäyttely Lapinläänissä, Pellossa, Orangin kylässä.
Pehkonen Anne
Hetkellisiä ympäristötaideteoksia koti- ja ulkomaiden luonnossa.
Pernu Jaakko
Teoksia pajusta.
Puisto -ympästötadenäytely
Ala-Malmin (Helsinki) Puisto -ympäristötaidenäyttely 2007. 23 taiteilijan teosten ja tautojen esittely. Myös aiemman tuotannon teoskuvia, CV.
Rahikainen Michael
Aiheina mm. naamarit ja mielikuvitukselliset filosofiset olennot.
Rapinoja, Anni
Kiiltopaju, juolukka, tupasvilla ja järvipaju esiintyvät Anni Rapinojan Luonnon Garderobissa Maaäidin turkkina, muutoskenkinä yms.
Schildt, Riitta
Helsinkiläinen ympäristötaiteilija, joka käyttää kierrätysmateriaalia.
Tieaho Jenni
Paju ja tuohi veistoksia;. Aiheina mm hevoset ja veneet
Timo Jokela
Lumiveistoksia.
Toinen Hirvi
Kimmo Ojaniemen valoteos, Huittinen, 2000. Taiteilijan työskentelyn idean luomisesta eri työvaiheiden kautta valmiiksi teokseksi.
Turto, Lea
Ympäristötaideteosten esittely ja toiminta ympäristötaideryhmissä.
Vainio, Hanna
Ympäristötaiteilija Hanna Vainio käyttää teoksissaan kasveja, puita, puuta, kiviä, kangasta ja valoja.
Viitostien Maisemagalleria
180 kilometriä pitkä valaistuksen ja ympäristötaidenäyttelyn kokonaisuus valtatie 5:n varrella Varkaudesta Sonkajärvelle. Sivustolla kuvia tien varrella olevista teoksista.
Ympäristötaiteen Säätiö
yksityinen opetusministeriön tukema organisaatio, joka kanavoi varoja ja tukee ympäristötaidehankkeita
Ympäristötaiteen ulkoilmamuseo
Kuvataiteilija Lea Turton matkakertomus: Open-Air Art Museum at Pedvale: Latviassa sijaitseva ympäristötaiteen ulkoilmamuseon esittely. Kuvia toiminnasta ja näyttelyreitistä, Workshop ja näyttelyohjelma 2002, hintoja, yhteystietoja ja matkavinkkejä.
[Mozilla Painter]
Päivitetty viimeksi:
helmikuu 28, 2017 at 6:24:09 UTC
Kulttuuri ja viihde
Elinkeinoelämä
Tietotekniikka
Pelit
Terveys
Koti
Uutiset
Vapaa-aika
Tiedonlähteet
Alueellinen
Tiede
Verkkokaupat
Yhteiskunta
Urheilu
All Languages