Katso myös: 2

Aboa Vetus & Ars Nova
Arkeologis-historiallinen museo ja nykytaiteen museo Turussa.
Aineen Taidemuseo
Aineen Kuvataidesäätiön kokoelmaa ja vaihtuvia näyttelyitä, Tornio.
Amos Andersonin taidemuseo
Helsingin keskustassa, Forumin korttelissa sijaitseva taidemuseo on erikoistunut suomalaiseen 1900-luvun taiteeseen: kokoelman lisäksi vaihtuvia nykytaiteen näyttelyitä, sekä Café Amos ja museomyymälä.
Ateneum
Suomen laajimman taidekokoelman omistava taidemuseo. Kaivokatu 2, Helsinki.
Didrichsenin Taidemuseo
Marie-Louise ja Gunnar Didrichsen Taidesäätiö on toiminut jo yli 30 vuotta Helsingin Kuusisaaressa. Kokoelmissa: suomalaista maalaustaidetta vanhoista mestareista kansainväliseen nykytaiteesen, sekä esikolumbiaaninen kokoelma ja itämaisen taiteen kokoelma. Esillä myös vaihtuvia nykytaiteen näyttelyitä.
Emil Cedercreutzin museo- ja kulttuurikeskus
Emil Cedercreutzin museo- ja kulttuurikeskus sijaitsee Harjavallassa, Satakunnan sydässä. Se on yhdistelmä taidetta ja kulttuurihistoriaa.
Gallen-Kallelan museo
Kansallistaiteilija Akseli Gallen-Kallelan ateljeekotiin perustettu taidemuseo Espoossa.
Halosenniemi
Nykyisin taidemuseona toimiva taidemaalari Pekka Halosen erämaa-ateljee Tuusulassa. Pekka Halosen ja muiden taiteilijoiden näyttelyitä.
Hiekan taidemuseo
Hiekan taidemuseossa Tampereella on pääasiassa esillä peruskokoelmat; taidetta 1950 luvulta nykyaikaan n. 400 teosta ja esineistöä.
Joensuun Taidemuseo
Tietoa Joensuun museoista.
Jyväskylän taidemuseo
Keski-Suomen aluetaidemuseo, joka tutkii, tallentaa ja esittelee suomalaista ja kansainvälistä kuvataidetta sekä sen eri ilmiöitä. Toiminnan painopisteinä ovat taidegrafiikka, valokuvataide ja keskisuomalainen kuvataide. Taidemuseoon kuuluu osana Grafiikkakeskus(grafiikan työpaja + vierashuoneet + Galleria Harmonia).
Kajaanin Taidemuseo
Näkyvä työmme painottuu taidekasvatukseen, ja vaihtuvissa näyttelyissä esittelemme kansainvälistä ja paikallista taidetta sekä visuaalista kulttuuria mahdollisimman monipuolisesti, mahdollisimman laajalle yleisölle. Taidemuseo kuuluu seitsemän suomalaisen taidemuseon muodostamaan D'artnet Finland ryhmään.
Keski-Suomen museo
Kulttuurihistoriallinen museo, joka toimii Jyväskylän kaupunginmuseona ja Keski-Suomen maakuntamuseona. Museossa on perusnäyttelyt Jyväskylästä ja Keski-Suomesta, lisäksi vaihtuvia näyttelyitä kulttuurihistorian ja taiteen alalta.
Lahden Julistemuseo
Lahden taidemuseon yhteyteen perustettiin vuonna 1975 erikoismuseoksi Julistemuseo, jonka tavoitteena on kerätä, taltioida, tutkia ja pitää esillä suomalaista ja ulkomaista graafista muotoilua ja julkaista sitä käsitteleviä tutkimuksia.
Lahden Taidemuseo
Taidemuseossa järjestetään vaihtuvia kansainvälisiä ja kotimaisia näyttelyitä, joissa on esillä vanhaa ja uutta taidetta sekä graafista muotoilua. Museossa ei ole pysyvää perusnäyttelytilaa, vaan omia kokoelmia on nähtävillä lähinnä erilaisissa teemanäyttelyissä.
Loimaan Taidemuseo
Loimaan Taidemuseon sivustolta löytyy myös tietoja mm. Loimaan näyttelytiloista ja näyttelytoiminnasta. Kokoelmista löytyy laajat kuvagalleriat. Nettinäyttelyssä on esillä kymmenillä teoskuvilla Uno Soldan (1883 - 1954).
Museokeskus Vapriikki
Museokeskus Vapriikki sijaitsee Tampellan entisessä alaverstaassa Tammerkosken kansallismaisemassa Tampereella. Vapriikki on täyden palvelun talo, jonka suojista löytyvät kokoelmatilat, konservointi, kuva-arkisto, auditorio, tutkimus- ja toimistotilat. Näyttely- ja yleisötilaa on neljässä kerroksessa yhteensä noin 5000 neliömetriä.
Oulun taidemuseo
Oulun taidemuseo järjestää vuosittain 10-12 näyttelyä, joista suurin osa on omaa tuotantoa.
Pohjois-Savon muisti
Pohjois-Savon museot verkossa.
Porin taidemuseo ----- Pori Art Museum
Peruskokoelmat ovat Maire Gullichsenin taidesäätiön kokoelma, jossa on 545 teosta sekä Porin kaupungin taidekokoelma, jossa on 1534 teosta. Museo esittää myös merkittäviä nykytaiteen vaihtuvia näyttelyitä.
Porvoon museo
Taidemuseo ja historiallinen museo Porvoossa. Museon ja näyttelyiden esittelyt sekä aukioloajat.
Rauman taidemuseo
Näyttelyesittelyt, taidekokoelman esittely, museon historiaa yms.
Sara Hildénin taidemuseo
Sara Hildénin säätiön kokoelma koostuu suomalaisista ja ulkomaisista maalauksista, veistoksista, piirustuksista ja grafiikasta n. 4500 teosta, ja se on yksi Suomen laajimmista ja merkittävimmistä modernin taiteen kokoelmista. Tampereen Särkänniemessä sijaitsevassa museossa on myös merkittäviä vaihtuvia nykytaiteen näyttelyitä.
Sinebrychoffin taidemuseo
Vanhaan eurooppalaiseen taiteeseen erikoistunut taidemuseo. Bulevardi 40, Helsinki.
Suomen Valokuvataiteen museo
Sijaitsee Helsingissä, Kaapelitehtaalla, Ruoholahdessa
Turun taidemuseo
Uutiset, tiedotteet, näyttelyesittelyt 1997 lähtien, taidekokoelman esittely, museon ja rakennusten historiaa yms.
Wäinö Aaltosen Museo
Vaihtuvia nykytaiteen näyttelyitä. Kuvanveistäjä, akateemikko Wäinö Aaltosen veistoksia, maalauksia, grafiikkaa ja piirustuksia sisältävä peruskokoelma. Osa siitä on lähes aina esillä suuressa veistossalissa. Turku.
[Mozilla Painter]
Päivitetty viimeksi:
maaliskuu 11, 2016 at 8:24:10 UTC
Kulttuuri ja viihde
Elinkeinoelämä
Tietotekniikka
Pelit
Terveys
Koti
Uutiset
Vapaa-aika
Tiedonlähteet
Alueellinen
Tiede
Verkkokaupat
Yhteiskunta
Urheilu
All Languages