Går det på skinner? Da vil du finne det her.
Museet Krøderbanen
Krøderbanen er i dag et levende jernbanemuseum som består av 26 km normalspor hvor det kjøres veterantog i tiden mai-oktober.
Norsk jernbanemuseum
Verdens tredje eldste jernbanemuseum som ble etablert i Hamar i 1896. I museumsparken er det anlagt skinnegang og signalanlegg. Her finnes flotte stasjonsbygninger, som Norges eldste bevarte stasjonsbygning Kløften stasjon.
Sporveismuseet i Trondheim
Sporveismuseet i Trondheim ble åpnet i 1995. Historien til byens to sporveisselskaper fra 1901 og 1924 og fram til i dag presenteres med foto utstilling og utstilte vogner. Lørdager under sommerruten, kjøres veterantrikker i rute mellom St. Olavs gate og Lian.
Stiftinga Rallarmuseet Finse
Museet syner førearbeid, prosjektering, stikking og bygging av Bergensbanen i åra 1871 til opninga i 1909. Levande smie og museumskafe: Rotaren kafe med souvenirsal. Vi held til i austre lokomotivstall på Finse saman med Dokumentasjonssenter Bergensbanen. Eige temautstilling: "Kampen mot snøen" med syning av historisk snøryddingsutstyr og utstilling om korleis høgfjellstrekninga til Bergensbanen vart halden open gjennom heile vinteren.

Denne kategorien på andre språk: 6

[Desk Mozilla]
Siste oppdatering:
september 1, 2015 at 5:35:05 UTC
Referanse
Regionalt
Vitenskap
Handel
Samfunn
Sport
All Languages
Kunst og kultur
Næringsliv
Data
Spill
Helse
Hjem og familie
Nyheter
Ferie og fritid