World Norsk Referanse Museer Teknologi og vitenskap
13

kategorier 1

Fetsund Lenser
Fløtingsmuseum og naturinformasjonssenter ved Nord-Europas største innlandsdelta.
Gamle Hvam Museum
Museet på Årnes er ansvarsmuseum for landbruket i Akershus fylke. Blant muséets viktigste arbeidsområder er innsamling av gamle hageplanter, stueplanter og dokumentasjon av landbrukshistorie. Museet er en avdeling av Akershus fylkesmuseum.
Lepramuseet
St Jørgens Hospital ligger i Marken i Bergen og er et medisinhistorisk museum, med fokus på lepra (spedalskhet). Vevsiden oppgir adresse og viser fotografier. Museet er en del av Bymuseet i Bergen.
Norsk Oljemuseum
Oljemuseet i Stavanger er interaktivt museum hvor du kan oppleve hvordan olje og gass ble til for millioner av år siden. Museet tar også for seg leting, produksjon og bruk. Olje og gass brukes til langt mer enn drivstoff og oppvarming.
Norsk teknisk museum
Museet ligger på Kjelsås i Oslo, og er nasjonalmuseum for teknologi, industri, vitenskap og medisin. Nettstedet presenterer blant annet gjenstander, utstillinger og skoletjenesten.
Norsk Vasskraft og Industristadmuseum
Museum i Odda kommune, med hovudutstilling i Tyssedal. Målet til museet er å samla inn og dokumentera, sikra, driva forsking og formidla historie knytt til elvar og vatn, vasskraftproduksjon, elektrisitet, kraftkrevjande industri og industristaden.
Vitensenteret i Trondheim
Vitensenteret legger opp til læring igjennom praktisk eksperimentering med roboter, prismer og lasere, kjemiske stoffer, energi, speil, elektronikk og lignende. Nettbutikken selger dampmaskiner, utladningskuler, såpeboblemaskiner, litteratur m.m. Alle utstillinger og modeller er beskrevet i faktaark på nettstedet, i tillegg til mange eksperimenter du kan utføre hjemme.

Denne kategorien på andre språk: 17

[Desk Mozilla]
Siste oppdatering:
april 3, 2015 at 12:15:03 UTC
Referanse
Regionalt
Vitenskap
Handel
Samfunn
Sport
All Languages
Kunst og kultur
Næringsliv
Data
Spill
Helse
Hjem og familie
Nyheter
Ferie og fritid