World Norsk Referanse Museer Kunst og kultur
18

Se også: 2

Astrup Fearnley Museum for Moderne Kunst
Privateid samtidskunstmuseum i Oslo. Viser både norsk og internasjonal kunst. Informasjon om samlingen, utstillingsprogram, arrangementer og publikasjoner.
Atelier 88 : Galleri Bodøgaard
Kunstnerne Oscar, Harald og Ingrid Bodøgaard, og familiens unike private museum med billedkunst og skulpturer, en etnografisk samling fra Nord-Norge og en samling med gamle ikoner av gresk og russisk opprinnelse. Galleriet arrangerer konserter og spesielle utstillinger gjennom hele året. Informasjon om samlingene, kunstnerne og åpningstider.
Aukrustsenteret i Alvdal
Senteret tilbyr en reise i Kjell Aukrusts liv, forfatterskap og humorfylte fantasiverden. Informasjon om åpningstider og priser.
Aur Prestegård
Stiftelsen Aur Prestegård i Aurskog, Akershus formidler kultur, tradisjon og opplevelser i historisk miljø
Bergen Kunstmuseum
Museet består av: Bergen Billedgalleri (norsk og internasjonal kunst fra 1300-tallet til samtidskunst); Stenersens Samling (norsk og internasjonal kunst fra 1900-tallet), og Rasmus Meyers Samlinger (norsk kunst fra 1700-tallet til 1915)
Blaafarveværket
Et kulturhistorisk museum med store, årlige maleriutstillinger. Informasjon om verkets historie, utstillinger, aktiviteter og konserter. Nettbasert bestilling for grupper og enkeltreisende. Lokalisert på Åmot.
Emanuel Vigeland museum
Museum for Emanuel Vigelands (1875-1948) kunst, samt hans mausoleum. Informasjon om kunstneren, åpningstider og litteratur.
Haugar Vestfold kunstmuseum
Museum i Tønsberg med hovedvekt på norsk samtidskunst og figurasjon. Fast Odd Nerdrum-utstilling.
Henie Onstad Kunstsenter
Museum for internasjonal samtidskunst på Høvikodden utenfor Oslo. Informasjon om utstillinger, bibliotek, formidling m.m.
Kunstindustrimuseet i Oslo
Som et av de eldste kunstindustrimuseene i Europa ønsker museet å skape interesse for- og gi kunnskap om norsk og utenlands kunsthåndverk, mote og design. Museet kjøper kontinuerlig inn nye utstillingsgjenstander, men legger også vekt på antikke gjenstander som Baldisholteppet fra slutten av 1100-tallet og en større samling billedtepper fra det 16. og 17. århundre.
Lillehammer Kunstmuseum
Informasjon om museet og den faste samlingen, samt program for spesielle utstillinger.
Museet for samtidskunst
Informasjon om utstillinger, bibliotek, bokhandel, kafé og pedagogisk tilbud. Museet har tilhold i Oslo.
Preus fotomuseum
Nasjonalt museum for fotografi på Karljohansvern i Horten. Om museet, biblioteket, utstillingene, bevaringstips for fotografier og eksempler fra samlingene.
Prøysenhuset
Nasjonalt kulturhus som viser Alf Prøysens liv og verk. Museet ligger langs Præstvægen i Ringsaker kommune.
Sørlandets Kunstmuseum
Sørlandets Kunstmuseum ble stiftet i 1995, og åpnet dørene til det nye museumsanlegget i Kristiansand sentrum i februar 2000. Det er et museum for hele Agder-regionen. Et karakteristisk trekk ved denne institusjonen er at den, som ett av bare to kunstmuseer i Norge, viser både billedkunst og kunsthåndverk. Museet driver en utstrakt kunstfaglig virksomhet som bl.a. omfatter utstillinger av den faste samlingen, temporære samtidskunst-utstillinger og vandreutstillinger til skoler og barnehager.
Tegneseriemuseet i Norge
Tegneseriemuseet i Norge holder til i Hadelandsgården i Gran kommune i Oppland. Bygningen huser også Tegneseriegalleriet og Det nasjonale Tegneseriearkivet.
Vestlandske Kunstindustrimuseum
Norsk og europeisk kunsthåndverk og design gjennom 500 år. En av Europas største samlinger av buddhistiske tempelskulpturer. Utstillingen viser også porselen, jade, tekstiler og paradevåpen. Noen av gjenstandene er snart 1000 år gamle. De skiftende utstillingene viser internasjonal kunst, kunsthåndverk og design. Museet administrerer Alvøen Hovedbygning og Damsgård Hovedgård.
Vigeland-museet
Vigeland-museet er resultatet av den enestående kontrakten som ble opprettet mellom kunstneren Gustav Vigeland (1869-1943) og Oslo by i 1921. Byen skulle få alt billedhuggeren hadde skapt og kom til å skape mot at kommunen lot bygge et atelier som senere kunne tjene som museum for Vigelands kunst. Museet inneholder nær på hele Vigelands kunstnerskap; skulpturer i gips, bronse, granitt og marmor, arbeider i smijern og tusenvis av tegninger, tresnitt og treskjærerarbeider.

Denne kategorien på andre språk: 16

[Desk Mozilla]
Siste oppdatering:
mars 24, 2016 at 6:05:04 UTC
Referanse
Regionalt
Vitenskap
Handel
Samfunn
Sport
All Languages
Kunst og kultur
Næringsliv
Data
Spill
Helse
Hjem og familie
Nyheter
Ferie og fritid