Alta museum
Museet omfatter helleristningene i Hjemmeluft, på UNESCOs liste over verdens kulturminner. Utstillinger om bl.a. forsvarshistorie, Alta elv-aksjonen og Nordlysobservatorium på Halddetoppen.
Baroniet Rosendal
Et besøk på Baroniet Rosendal er en vandring gjennom ulike stilepoker. Rom og saler er formet av ulike eiere gjennom 250 år, og slottet er fremdeles bevart som et hjem slik de siste eierne forlot det i 1927.
Buekorpsmuseet i Bergen
Informasjon om buekorps generelt, både i Bergen og andre steder.
Egge museum
Museet i Steinkjer ligger i det arkeologisk interessante Eggeområdet, og sidene presenterer blant annet funn og fornminner i området.
Eydehavnmuseet
Industriarbeidermuseum i arbeiderbolig fra 1913. Leilighet med interiør og utstyr fra 1920-årene. Utstilling om industri og samfunn i Eydehavn, særlig bedriftene DNN Aluminium og Arendal smelteverk.
Hedmarksmuseet og Domkirkeodden
Nyheter, informasjon om arrangementer, åpningstider og utleie og presentasjon av museet og fotoavdelingen.
De heibergske samlinger, Sogn folkemuseum
Særprega folkemuseum innerst i Sognefjorden, mellom Sogndal og Kaupanger.
Kistefos-Museet
Museum med fokus på den første tiden i det industrialiserte, moderne Norge.
Kvinnemuseet (Kongsvinger museum)
Landets nasjonale kvinnemuseum viser utstillinger om kvinners allsidige kulturhistorie. Museet ligger på Kongsvinger, i bohemkvinnen Dagny Juels barndomshjem Rolighed.
Lindesnes bygdemuseum
Har hele sin samling av gjenstander og lokale foto på nett. Bildene er fra de tidligere kommunene Spangereid, Sør-Audnedal og Vigmostad.
Lofotr
Vikingmuseet på Borg i Lofoten. Informasjon om museet og dets historie, prosjekter og nyheter.
Maihaugen - De sandvigske samlinger
Friluftsmuseum med 185 gamle bygninger hvor de fleste fra Lillehammer og Gudbrandsdalen.
Norsk folkemuseum
Med bygninger og gårder fra hele Norge.Informasjon om museet, utstillinger, skoletilbud og søk.
Stiklestad nasjonale kultursenter
Stiklestad er mest kjent for Spelet om Heilag Olav som framføres hvert år i Norges eldste utendørsamfi, men byr også på et museum med informasjon og utstillinger om slaget i 1030, livet på 1800-tallet, naturhistorie, veibygging og 2. verdenskrig. Nettsidene har et klikkbart kart over området og mye praktisk informasjon om spelet.
Trøndelag Folkemuseum Sverresborg
Museet, som er bygget rundt ruinene etter birkebeinerkongen Sverre Sigurdssons borg er ett av Norges største friluftsmuseer. Friluftsdelen dokumenterer gammel byggeskikk i Trøndelag med over 60 bygninger fra by og bygd, der frivillige og ansatte demonstrerer gamle mat- og håndtverktradisjoner. Museet tilbyr også utleie av moderne kurs- og konferanselokaler, Cafe Bagle og Vertshuset Tavern, Lo kirke fra 1615 og Vikastua; en gammel feststue fra Oppdal. Noe vekt på sør-samisk historie og tradisjoner. Museet har totalt over 40.000 gjenstander, hvorav 10% er utstilt til enhver tid.
Vest-Telemark museum, Dalen
Samlinga til museet omfatter mellom anna mellomalderhus og -loft, rosemåling, sylv, knivar og andre gjenstandar frå Vest-Telemark.

Denne kategorien på andre språk: 18

[Desk Mozilla]
Siste oppdatering:
januar 19, 2017 at 13:31:22 UTC
Referanse
Regionalt
Vitenskap
Handel
Samfunn
Sport
All Languages
Kunst og kultur
Næringsliv
Data
Spill
Helse
Hjem og familie
Nyheter
Ferie og fritid