World Norsk Ferie og fritid Levende historie
5
I levende historie ønsker deltagerne å gjenskape en del av historien, ved å skaffe seg klesdrakt, utstyr og kunnskap om levevis før i tida. Foreninger som driver med levende historie tar gjerne utgangspunkt i en bestemt periode og en bestemt samfunnsgruppe, ofte en militær avdeling. Man forsøker ikke nødvendigvis å gjenskape de faktiske historiske hendelser. Deltagerne kan opptre for publikum, og er noen ganger også med på levende rollespill, se beskrivelsen for World/Norsk/Spill/Rollespill.

Se også: 3

Gaularspelet
Er utforma på bakgrunn av historiske hendingar i Dalsfjordområdet i vikingtida mellom år 865 og 874. Program, rolleliste, historie og bakgrunn.
Herøyspelet
Kaute karar og fagre møyer i sogespelet om vikingen Møre-Karl, Olav Haraldsson og Herøy-jenta Unn. Framføres kvar sumar av frivillige og meir kjende skodespelarar.
Kongshirden 1308
Forening i Oslo som gjenskaper hirden til Håkon V. Bilder, beskrivelse av klesdrakt, utstyr og våpen, fyldig historisk informasjon.
Stiklestad nasjonale kultursenter
Stiklestad er mest kjent for Spelet om Heilag Olav som framføres hvert år i Norges eldste utendørsamfi, men byr også på et museum med informasjon og utstillinger om slaget i 1030, livet på 1800-tallet, naturhistorie, veibygging og 2. verdenskrig. Nettsidene har et klikkbart kart over området og mye praktisk informasjon om spelet.
Det Søndenfieldske Frivillige Musqueteer Corps
Militærhistorisk forening i Oslo som gjenskaper et musketerkorps fra tiden rundt 1814. Bilder, oversikt over kommende opptredener, og fyldig historisk informasjon, inkludert kildemateriale som reglementer, memoarer og rapporter.

Denne kategorien på andre språk: 12

[Mozilla]
Siste oppdatering:
mai 19, 2016 at 19:45:05 UTC
Ferie og fritid
Referanse
Regionalt
Vitenskap
Handel
Samfunn
Sport
All Languages
Kunst og kultur
Næringsliv
Data
Spill
Helse
Hjem og familie
Nyheter