subcategorieën 2

Zie ook: 3

ACNielsen Nederland
Doet overal ter wereld onderzoek naar de verkopen van de detailhandel aan de consument. Nederlandse vestiging in Amsterdam. Maakt sinds begin 2001 deel uit van het internationale media-en informatieconcern VNU.
Blauw Research
Gespecialiseerd in de kerncompetenties business performance, marketing & market intelligence, corporate communication en beleid in de publieke sector.
Blick Marktonderzoek B.V.
Gespecialiseerd in uitvoeren van toegepast onderzoek naar tevredenheid, communicatie, imago en behoeften.
C&S Research
Full-service marktonderzoeksbureau. Levert methodologisch onderbouwd onderzoek op maat.
Censydiam
Onderzoeksbureau met vestigingen door heel Europa, Afrika en Azië. Richten zich vooral op kwalitatief consumentenonderzoek met technieken als strategische psychodynamic mapping, indivudele diepteinterviews en groepsgesprekken.
Centraal Bureau voor de Statistiek
Informatie over de organisatie, over het maken van statistieken en nieuws uit CBS-projecten. Via Statline zijn online bepaalde statistieken beschikbaar.
DVJ Insights
Een onafhankelijk, fullservice marktonderzoekbureau. Aangesloten bij de branchevereniging van marktonderzoeksbureau's (MOA).
Effectory B.V.
Richt zich volledig op medewerkerstevredenheid, klanttevredenheid en managementrapportages.
Essensor
Dit bedrijf verzorgt het sensorisch product- en consumentenonderzoek van levensmiddelen. Daarnaast geeft men advies en verzorgt panelselecties met de bijbehorende trainingen.
FieldForce
Zelfstandig agentschap voor het verzamelen van gegevens voor marktonderzoek, gespecialiseerd in kwantitatieve en kwalitatieve enquêtes.
Foodstep
Onderzoeksbureau voor de bedrijfskolom van de foodservice. Actief voor horeca, catering, zorg, grossiers en producenten.
Forum Marketing Research
Specialist in business-to-business onderzoek voor onder andere accountants, assurantie tussenpersonen, inkopers, elektrotechnische installateurs, notarissen, P&O managers en zelfstandige ondernemers.
GfK PanelServices Benelux
Gespecialiseerd in consumentenpanels. Het bedrijf bestaat uit twee onderdelen: ConsumerScan en ConsumerScope. In Nederland bestaat het bedrijf 40 jaar, met een historie vanuit de fast moving consumer goods. Bedrijfsonderdeel Intomart gfk is bekend van de kijk- en luistercijfers voor Nederlandse omroepen. Voeren kwalitatief, kwantitatief, telefonisch, schriftelijk, panel- en internetonderzoek uit.
Hanniebal Marketing & Research
Marketing research bedrijf. Combineert onderzoek, marketing en communicatie met praktische uitvoerbaarheid.
Heskes & Partners
Houdt zich bezig met kwalitatief (d.w.z.: kleinschalig) onderzoek en is opgericht in 1993. Het onderzoek vindt plaats door middel van diepteinterviews of groepsdiscussies.
IBT Marktonderzoek
Opgericht in 1985 onder de naam Instituut voor Beurzen en Tentoonstellingenonderzoek met als specialisme onderzoek op evenementen zoals vakbeurzen, consumentenbeurzen, tentoonstellingen, congressen en concerten.
InnFocus
Onderzoekt klanttevredenheid in de hospitality branche. Met Market Vision ondersteunt het bedrijf meer dan 100 hotels over de hele wereld met informatie op het gebied van klanttevredenheid en loyaliteit.
Intelligence-group.nl
De Intelligence Group is een onderzoek- en adviesbureau.
Intomart GfK
Een marktonderzoekbureau gespecialiseerd in mediaonderzoek en onderzoek voor zowel de overheid als het bedrijfsleven.
Ithaka
Media onderzoek en adviesbureau. Richt zich vooral op print-en elektronische media.
IvoMar Marktonderzoek
Specialist in productonderzoek voor fast moving consumer goods. Onder andere testen van product, smaak, prijs, verpakking en concept.
Magis Marktonderzoek
Thuis in alle methoden en technieken voor marktonderzoek.
Marintel
Gespecialiseerd in de gezondheidszorg en kleine overheden.
MarketResponse
Gestart in 1985 en inmiddels gegroeid naar een bureau dat in de top 3 staat van Nederlandse onderzoeksbureaus. Onderdeel van Marketing Village waaronder verschillende marketing gerelateerde bedrijven vallen.
Mobiel Centre Marktonderzoek
Gespecialiseerd in het uitvoeren van veldwerk. Heeft de beschikking over een landelijk gespreid netwerk van 900 interviewers. Beschikt over drie vaste testcentra in Almere, Eindhoven en Utrecht.
Motivaction
Bureau voor onderzoek en strategieontwikkeling voor de profit- en non-profitsector. Marktonderzoek, doelgroepsegmentatie en adviezen over marketing- en beleidsvraagstukken.
Multi-Value
Voert mystery shopping & calling onderzoeken uit in Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Denemarken en Engeland.
Multiscope
Onderzoeksbureau gespecialiseerd in online marktonderzoek, consumenten en B2B panels, onderzoekssoftware en social media research en monitoring
Mystery Review
Kwalitatief onderzoek door middel van de methodiek mystery shopping en mystery calls, ook internationaal.
Newcom Research & Consultancy
Levert onderzoek en advies op gebied van communicatie, marketing, strategie en beleid (gelieerd aan de Universiteit Twente).
NFO Trendbox
Gespecialiseerd in continu en trendonderzoek. Bekendste product is Life & Living, een onderzoek naar de waarden, houding en het gedrag van de Nederlander. Onderdeel van de NFO Worldgroup, dat weer een onderdeel is van het reclameconcern Interpublic.
OP&P Product Research
Voorziet de voedingsmiddelenindustrie van consumenteninzichten op het niveau van concrete producteigenschappen (sensorische profielen en verbeterpunten) en productgebruik.
Qrius
Verzamelt marktinformatie over kinderen, jongeren en jonge volwassenen voor bedrijven en instellingen. Jong bedrijf, dat ontstaan is als een joint venture van Interview NSS en Combat.
Retail Reality
Marktonderzoekbureau voor de retail. Specialist op het gebied van mysteryshopping. Werkt met 300 onderzoekers in de Benelux.
Retriever Media Informatie
Informatiebron met advertentie- en redactiegegevens van Nederlandse media. Voor gebruik bij het opstellen van marketing- en mediaplannen, het bepalen van de mediastrategie en het samenstellen van perslijsten.
Right Marktonderzoek
Een full-service marktonderzoekbureau dat gespecialiseerd is in het leveren van maatwerk. Ervaring in kwalitatief en kwantitatief onderzoek. Beschikt over eigen Online onderzoek faciliteiten.
Store Support
Ondersteunt ondernemingen bij klantcontact door uitvoering van mystery shopping, acquisitiesupport en klanttevredenheidsonderzoeken.
Synovate
Biedt full-service onderzoek en advies op het gebied van marketing- en managementinformatie. Nadruk in dienstverlening ligt op media, ICT/telecom, fast moving consumer goods, leisure & entertainment en financiële- en zakelijke dienstverlening. Nam in februari 2007 Interview NSS over.
The Choice
Marktonderzoekbureau gevestigd in hartje Amsterdam. Een full-service marktonderzoekbureau gericht op het verkrijgen marketing- en managementinformatie.
TNS NIPO
Grootste marktonderzoeksbureau in Nederland, onderdeel van marketinginformatiegroep Taylor Nelson Sofres. Nieuws over onderzoeken, informatie over producten en instrumenten.
Trendview Marktonderzoek
In de afgelopen jaren hebben tientallen organisaties ervaring opgedaan met diverse Trendview onderzoeken op het gebied van klanttevredenheid, werkbeleving, sportdeelname en internetparticipatie.
Veldkamp Marktonderzoek BV
Bureau met activiteiten in het beleidsonderzoek, media- en reclameonderzoek en allochtonenonderzoek.
Wemar Marketingstrategie en Onderzoek B.V.
Een van de oudste marktonderzoeksbureaus van Nederland. Het bedrijf kent vier disciplines: marktonderzoek, vrijetijdsonderzoek, internationaal onderzoek en urban marketing.

Andere talen 11

[DMOZ Mozilla 3]
Laatste wijziging:
7 november, 2016 op 14:52:03 UTC
Zakelijk
Computers
Spellen
Gezondheid
Huis en Tuin
Nieuws en Media
Recreatie
Naslag
Regionaal
Wetenschap
Webwinkelen
Maatschappij
Sport
Alle talen
Kunst