Vermeld worden bedrijven die geneesmiddelen, vitaminepreparaten en voedingssuplementen produceren, distribueren of verhandelen.

Tevens worden sites opgenomen die diensten of goederen aan of informatie over deze bedrijfstak leveren.

subcategorieën 2

Zie ook: 1

Abbott Laboratories
Internationaal bedrijf op het gebied van gezondheidszorg, diagnostische producten, ziekenhuisproducten, geneesmiddelen en medische voeding.
AstraZeneca
Levert geneesmiddelen en verricht onderzoek op gebieden als oncologie, maag- en darmstelsel, het zenuwstelsel en ademhaling. Met informatie en contactgegevens.
Baxter
Internationale organisatie op het gebied van medische producten en diensten op het gebied van technologieën gerelateerd aan bloed en circulatiesystemen.
Bayer
Farmaceutische organisatie die diverse medicijnen ontwikkelt en produceert, tevens producten van hoogwaardige materialen en systeemoplossingen.
Biohorma
Producent van homeopathische en fytotherapeutische geneesmiddelen.
Eli Lilly - België
Ontwikkelt en produceert innoverende farmaceutisch gebaseerde oplossingen. Informatie over de Belgische vestiging.
Eli Lilly - Nederland
Informatie over de Nederlandse vestiging en beschrijving van de medicijnen die ontwikkelt zijn.
Ferring - Nederland
Levert geneesmiddelen die voornamelijk zijn gebaseerd op lichaamseigen stoffen. Indicatiegebieden: continentie, endocrinologie, fertiliteit, gastro-enterologie, haematologie, obstetrie.
GlaxoSmithKline - Nederland
Is actief op diverse indicatiegebieden. Belangrijke gebieden zijn: luchtwegen, centraal zenuwstelsel, infectieziekten, stofwisseling, huidaandoeningen, mondverzorging, intieme hygiene en vrij verkrijgbare geneesmiddelen (onder meer Zantac 75, Panadol en Zovirax).
Janssen Cilag - Nederland
De nederlandse vestiging van een farmaceut met medicijnen op het gebied van pijnstilling, anesthesie, middelen tegen psychiatrische stoornissen, tegen schimmelinfecties, tegen klachten in het maag-darmkanaal, hematologie, wondheling, neurologie en oncologie.
Janssen Pharmaceutica - België
Legt zich toe op de ontdekking, ontwikkeling en productie van vernieuwende geneesmiddelen.
Janssen-Cilag - België
De belgische vestiging van een farmaceut met medicijnen op het gebied van pijnstilling, anesthesie, middelen tegen psychiatrische stoornissen, tegen schimmelinfecties, tegen klachten in het maag-darmkanaal, hematologie, wondheling, neurologie en oncologie.
MSD - België
Merck Sharp & Dohme bv. Ontwikkeling, productie en distributie van nieuwe geneesmiddelen.
MSD - Nederland
Deze op research georiënteerde onderneming is een van de grootste bedrijven ter wereld voor de ontwikkeling van nieuwe innovatieve geneesmiddelen. Geeft op de website uitgebreide informatie over producten en aandoeningen.
Mundipharma - Nederland
Maken deel uit van een internationaal farmaceutisch netwerk: de Purdue-Napp-Mundipharma Group. Ze vertegenwoordigen een geneesmiddel tegen ernstige oncologische pijn: OxyContin.
Nefarma - Nederland
Vereniging innovatieve geneesmiddelen Nederland. Representeert farmaceutische bedrijven die zich bezig houden met de ontwikkeling en het op de markt brengen van medicijnen die een antwoord geven op nieuwe inzichten in de behandeling van ziekten of op aandoeningen die tot nu toe onbehandelbaar zijn.
Novartis - Nederland
Wereldwijd opererend farmaceutisch concern, actief binnen de volgende gebieden van de gezondheidszorg, pharmaceuticals, consumer health, generics, eye-care en animal health.
Novo Nordisk - Nederland
Maken deel uit van het internationale concern Novo Nordisk A/S, waarvan het hoofdkantoor gevestigd is in Kopenhagen, Denemarken. Indicatiegebieden: diabetes, hormoonsubstitutie, hemofilie en groeistoornissen.
Nycomed
Levering van medicijnen en overige producten aan ziekenhuizen, specialisten, huisartsen, apotheken en drogisterijen. Informatie over de producten en informatie voor toekomstige werknemers.
Omega Pharma
Actief in de ontwikkeling, verkoop en distributie van vrij in de apotheek verkrijgbare producten. Levert tevens B2B-producten, zoals verpakkingsmaterialen en apparatuur, aan apothekers. Op de Belgische markt tevens actief in software voor apothekers en tandartsen.
Pavicic Pharmaceutical Microbiology (PPM)
Ondersteunt farmaceutische bedrijven en instellingen op het gebied van farmaceutische microbiologie. Met algemene informatie en links.
Pfizer - Nederland
Een van de grootste farmaceutische bedrijven ter wereld. De therapeutische gebieden zijn: hart- en vaatziekten, chronische longaandoeningen (COPD), reuma, depressie, migraine, kanker, incontinentie, diabetes, HIV en infectieziekten.
Pharma - België
Informatie van en over de Algemene Vereniging van de Geneesmiddelenindustrie (AVGI). Zij heeft als doel de belangen van de geneesmiddelenindustrie in België te behartigen.
Roche - Nederland
Ze richten zich met hun producten en diensten op de preventie, diagnostiek en behandeling van ziektes en het verbeteren van een goede gezondheid. Indicatiegebieden zijn: virologie (HIV), orgaantransplantaties, adipositas, hart- en vaatziekten, oncologie en consumer health.
Roter - Nederland
Dit bedrijf heeft een aantal producten o.a. vitamine C, Maxvital multi-vitamines, Knoflox en zelfzorgmedicijnen tegen pijn, bij hoest en maagklachten.
Tramedico - Nederland
Distributeur van geneesmiddelen en zelfzorgproducten op het gebied van gastro-enterologie, oogheelkunde, cardio-vasculair, rheumatologie en dermatologie.
Weleda - Nederland
Een farmaceutische onderneming, gevestigd te Zoetermeer.
Wyeth - Nederland
Produceren receptgeneesmiddelen op het gebied van psychiatrie, gynaecologie, reumatologie, oncologie, hematologie en transplantologie. Ook ziekenhuisantibiotica en vaccins behoren tot het pakket.

Andere talen 14

[Chemist_Mozilla]
Laatste wijziging:
1 januari, 2017 op 6:24:05 UTC
Zakelijk
Computers
Spellen
Gezondheid
Huis en Tuin
Nieuws en Media
Recreatie
Naslag
Regionaal
Wetenschap
Webwinkelen
Maatschappij
Sport
Alle talen
Kunst