Landbouwwetenschappen worden ook wel agrarische wetenschappen genoemd. Hiertoe behoren wetenschappen die zich bezighouden met de wetenschappelijke aspecten van landbouw, veeteelt en visserij.

subcategorieën 2

Zie ook: 2

Di-Et-Tri
Studievereniging voor studenten 'Voeding en Gezondheid', van de landbouwuniversiteit Wageningen. De vereniging richt zich op het vakgebied van de 'Voedingswetenschap' en studiegerelateerde zaken. Er worden lezingen, binnenlandse en buitenlandse excursies gehouden. Elk jaar organiseert zij de Voedingsweek.
Gezonde boom- en vaste plantenteelt
Biedt informatie over ziekten en plagen in boomkwekerijgewassen en vaste planten, te gebruiken voor het opstellen van een strategie voor gewasbescherming.
Koninklijke Landbouwkundige Vereniging (KLV)
Beroepsvereniging voor academici op het gebied van landbouw, voeding, natuur en milieu.
Semper Florens
Enige studievereniging van de enige plantenstudie op universitair niveau aan de enige landbouwuniversiteit van Nederland, namelijk de Wageningen Universiteit. Informatie over de vereniging, plantenwetenschap en een fotoboek.
Studievereniging Nicolas Appert
Studievereniging Levensmiddelentechnologie, verbonden aan Wageningen Universiteit, organiseerd studiegerelateerde en sociale activiteiten voor levensmiddelentechnologie studenten in de vorm van excursies, lezingen, symposia, beroepenavonden, stageavonden, feesten, sportevenementen, borrels, meeloopdagen en weekenden.
Vakgroep Bio- ingenieurswetenschappen
Vakgroep van de VU Brussel. Biedt een opleiding aan tot bio-ingenieur.
Het Virtuele Land
Het Centrum Agrarische Geschiedenis vzw (CAG) is het expertisecentrum voor het agrarisch erfgoed in Vlaanderen en Brussel. Bestudeert de geschiedenis en het erfgoed van landbouw, platteland en voeding, vanaf 1750 tot en met vandaag.
Wageningen University & Research Centre
Bundeling van gespecialiseerde onderzoeksinstituten en Wageningen University in de samenwerking vanuit verschillende natuur-, technologische en maatschappijwetenschappelijke disciplines. Het domein bestaat uit drie samenhangende kerngebieden: "voeding en voedselproductie", "leefomgeving"' en "gezondheid, leefstijl en levensomstandigheden".
Weefselkweek.nl
Informatieve site over deze microtechniek voor plantenvermeerdering. Duidelijke toelichting op techniek en toepassing van de weefselteelt. Goede weblinks i.v.m. vermeerdering.

Andere talen 28

[Horse Mozilla]
Laatste wijziging:
30 september, 2015 op 13:39:48 UTC
Wetenschap
Webwinkelen
Maatschappij
Sport
Alle talen
Kunst
Zakelijk
Computers
Spellen
Gezondheid
Huis en Tuin
Nieuws en Media
Recreatie
Naslag
Regionaal