Schimmels of zwammen (Latijn: Fungi), een van de vijf rijken waarin Whittaker de organismen indeelt. Eukaryote organismen welke zich kenmerken door hun diffuse lichaam van tot netten verweven witte draden (mycelium). Meest bekend zijn hun vruchtlichamen, de paddenstoel.

De indeling is gemaakt op stam: Ascomycota (Zakjeszwammen), Basidiomycota (Steeltjeszwammen), Chytridiomycota (Schijnschimmels) en Zygomycota (Lagere schimmels). Met verwijzingen naar de aan schimmels verwante Mycetozoa (Slijmzwammen), welke tot het rijk van de Protista behoren. En speciale aandacht voor Korstmossen.

Bij de verdere indeling worden Klasse en Orde overgeslagen ter vereenvoudinging. Hierdoor staan de verschillende Families direct onder de Stam waaronder zij vallen.

subcategorieën 10

Zie ook: 1

Amanita
Foto's en beschrijvingen van bijzondere, zeldzame en mooie paddenstoelen van, met name, drie verschillende vindplaatsen in Gelderland.
Nederpix.nl - Paddestoelen
Uitgebreide verzameling foto's van Nederlandse amateur fotografen.
Paddestoelen
Overzicht op WorldExplorer van een groot aantal paddestoelen met foto's en beschrijvingen.
SoortenBank.nl - Paddenstoelen
Beschrijvingen en afbeeldingen van een groot aantal paddenstoelen en schimmels die in Nederland en omringende landen voorkomen.
Wikipedia - Schimmels
Kenmerken en indeling, met verwijzing, in stammen.

Andere talen 5

[Wizzard Mozilla]
Laatste wijziging:
20 mei, 2016 op 12:05:06 UTC
Wetenschap
Webwinkelen
Maatschappij
Sport
Alle talen
Kunst
Zakelijk
Computers
Spellen
Gezondheid
Huis en Tuin
Nieuws en Media
Recreatie
Naslag
Regionaal