Taekwondo is een jonge Koreaanse zelfverdedigingsport dat onder andere voorkomt uit oude gevechtskunsten als het Taekyon. Het is een dynamische sport met veel krachtexplosies, harde stoten, snelle voettechnieken en doeltreffende zelfverdedigingstechnieken. Taekwondo is ook stijloefeningen lopen (poomses), stretching, zelfverdediging, breektesten, stevige fysieke training, meditatie en ontwikkeling van je innerlijke kracht (ki), lenigheid, balans en concentratie. Taekwondo betekent "de kunst van hand en voet". Deze Koreaanse vechtkunst bestaat grotendeels uit beentechnieken. Taekwondo kan worden beoefend als spel, sport of zelfverdediging.

subcategorieën 2

Zie ook: 1

Taekwon-do.nl
Uitgebreide informatie over Taekwondo, waaronder de geschiedenis van deze vechtkunst, sparring technieken, de vechtstanden, verschillende stijlvormen, wedstrijdverslagen, een evenementen agenda en een overzicht van scholen en bonden in Nederland.
International Taekwondo Federation Nederland
Landelijke vereniging welke de belangen behartigd van het I.T.F. Taekwon-Do. Informatie over de sport en de organisatie in het bijzonder. Overzichten van aangesloten scholen, instructeurs en evenementen, nieuws en foto's.
Taekwondo Beuk
Persoonlijke website van Taekwondo-ka Martin van Straaten. Informatie over zijn behaalde resultaten in de vorm van video's, foto's en krantenartikelen. Tevens uitleg over stijlfiguren, stap-sparrings, zelfverdediging, de Taekwondo bond en de sport zelf.
Taekwondo Bond Nederland
De vertegenwoordiger van de World Taekwondo Federation. Informatie over de bond en de sport en een overzicht van aangesloten scholen. Verder kunnen er documenten gedownload worden, is er een internationale agenda en een forum.

Andere talen 19

[South Korea Mozzie]
Laatste wijziging:
22 december, 2016 op 10:54:04 UTC
Sport
Alle talen
Kunst
Zakelijk
Computers
Spellen
Gezondheid
Huis en Tuin
Nieuws en Media
Recreatie
Naslag
Regionaal
Wetenschap
Webwinkelen
Maatschappij