Systema is een eeuwenoude Russische vechtkunst. Systema is ontworpen om te creëren, bouwen en versterken van je lichaam, je geest, je familie en je land.
De Russische stijl van martial art dateert uit de 10e eeuw. Door de geschiedenis heen van dit grote land, moest Rusland invallers afstoten uit het noorden, zuiden, oosten en westen. Alle aanvallers brachten hun eigen verschillende stijlen van vechten en wapens met zich mee. Sambo is een van origine Russische vechtsport die valt te omschrijven als een Russische vorm van judo. In de variant combat-sambo is vastpakken, slaan, werpen, verschillende grepen, trappen en grondgevechten aangaan met tegenstanders toegestaan. Deze variant ontstond in de jaren dertig van de 20e eeuw als de exclusieve methode van onder meer de Spetsnaz en de KGB. Later werd het een wedstrijdsport.
Nederlandse Systema Associatie
School in Ridderkerk waar deze sport wordt getraind. Systema is een Russische vechtkunst die door de speciale eenheden van het leger worden gebruikt.
Russian Combat Systema
Systema Kadochnikov stijl, russische vechtkunst. Effectief en geschikt voor politie, beveiligers etc. Lessen worden gegeven in Amsterdam en Amersfoort.
Sambo Bond Nederland
Organisatie die is opgericht om de Sambo en Combat-sambo sport te promoten. Deze sport wordt gezien als het Russisch Judo. Overzicht van scholen en nieuws.
Systema-rma
School die lessen verzorgt in Emmen, Hoogeveen, Zwolle en Meppel. Informatie over het ontstaan en de filosofie van Systema, overzicht van seminars en foto's en filmpjes.

Andere talen 4

[Soviet_Flag_Mozilla]
Laatste wijziging:
26 februari, 2012 op 16:57:52 UTC
Sport
Alle talen
Kunst
Zakelijk
Computers
Spellen
Gezondheid
Huis en Tuin
Nieuws en Media
Recreatie
Naslag
Regionaal
Wetenschap
Webwinkelen
Maatschappij