Pencak Silat is de verzamelnaam voor traditionele Indonesische krijgskunsten. Per streek zijn verschillende stijlen ontwikkeld, die vaak lokale dieren imiteren. Deze stijlen hebben allen hun eigen oorsprong, zijn onder verschillende omstandigheden ontstaan en worden op verschillende wijzen onderwezen. De Pencak Silat is in Indonesië sterk vermengd met mentaal spirituele elementen, waarbij fysieke en geestelijke ontwikkeling hand in hand gaan. In Europa is de fysieke kant het meest bekend. Er zijn meer dan 150 verschillende stijlen met daaronder verschillende substijlen. Hedendaags worden er nog steeds nieuwe stijlen ontwikkeld. De meer moderne stijlen van Pencak Silat richten zich voornamelijk op het fysieke element van de silat (zelfverdedigingstechnieken, kunstvorm in de vorm van demonstraties en het sport element). Invloeden uit andere vechtkunsten zijn daar niet uitgesloten. Zo is het gebruik van wapens uit voornamelijk Chinese vechtkunsten veelvoorkomend.
Amateursportvereniging Advendo
Vereniging die in 1977 is opgericht door Oom Will Wijnhamer en collega's om weer te trainen in Pencak Silat Pukulan Betawi. Trainingen in Den Haag.
Panglipur Den Haag
Hier is informatie te vinden over de krijgskunst Pencak Silat, de stijl Panglipur en de vereniging. Tevens vind je er praktische ledeninformatie en een fotogalerij.
Pencak Silat - Persaudaraan Setia Hati
De officiële website van de PSH in Nederland, gevestigd in Amersfoort. Informatie, foto's, films en nieuws over Pencak Silat, lessen en de vereniging.
Pencak Silat Centrum
Voor de beoefening van de Pencak Silat stijlen SH, Melati en Sikatsu in de locaties Dokkum en Leeuwarden. Met informatie over de sport, wapens en de trainingen.
Pencak Silat Cimande Lelystad
Uitleg over deze plaatsgebonde stijl en de school. Een aantal basistechnieken worden uitgelegd met daarnaast een aantal foto's en korte filmpjes.
Perguruan Pencak Silat Manyang
Uitgebreide informatie over deze Indonesische zelfverdedigingskunst. Trainingen in Den Helder, Purmerend, Heerhugowaard en de Zaanstreek
Perguruan Pencak Silat Pamor Badai
School die Nederland vertegenwoordigd in Diemen en Venserpolder. Informatie over Pencak Silat, de stijlen, de training, de leraar en wat foto's.
Perguruan Shakti Rotterdam
Over Pencak Silat Cimande, de Indonesische gevechtskunst van Java. Trainingen ook mogelijk op afstand. Filosofie van de school en informatie over meditatie.
Poras Jokotole Naga Putih
In Haarlem en Krommenie wordt er getraind in de traditionele Pencak Silat stijl Jokotole. De lesinhoud, informatie, foto's en filmpjes van deze vechtsport.
Silat Barongsai
Zelfverdedigingsstijl met invloeden uit de Silat en Pukulan vechttechnieken. Informatie over de trainingen in Etten-Leur. De school is onderdeel van de Qigong Cirkel.

Andere talen 3

[Indonesian_Mozilla]
Laatste wijziging:
2 oktober, 2016 op 18:54:08 UTC
Sport
Alle talen
Kunst
Zakelijk
Computers
Spellen
Gezondheid
Huis en Tuin
Nieuws en Media
Recreatie
Naslag
Regionaal
Wetenschap
Webwinkelen
Maatschappij