Wing Chun is een vechtkunst die ongeveer 300 jaar geleden in Zuid-China is ontwikkeld. De bedenker van Wing Chun, de Boeddhist Ng Mui, was een meester in Shaolin Kung Fu. Het nieuwe systeem werd goed beschermd en werd slechts doorgegeven aan een select aantal, zeer toegewijde studenten. Later kreeg de stijl bekendheid als Wing Chun, vernoemd naar Ng Mui's eerste student, een vrouw genaamd Yim Wing Chun. Wing Chun is een vrij sobere gevechtskunst die niet gebaseerd is op een opstapeling bewegingen, maar op principes. De technieken zijn niet zozeer gericht op sierlijkheid, maar meer op het praktische nut ervan in een gevechtssituatie. Wing Chun wordt daarnaast erkend als één van de snelste vechtstijlen ter wereld. Het Wing Chun bezit een snelheid en directheid van beweging die zeer moeilijk is te evenenaren. Ideaal als zelfverdediging, voor het (wedstrijd-) gevecht of puur als sportieve recreatie.
Associatie Wing-Chun Kung-Fu
Nederlandse organisatie opgericht in 1974. Informatie over Wing Chun, overzicht van aangesloten scholen, trainers, foto's en bureaublad achtergronden.
Defence Academy Nederland
Wing Chun school in Naaldwijk, 's Gravenzande en Rijswijk. Hier is ook een afdeling voor Kung Fu kids. Daarnaast uitleg over deze Chinese vechtsport.
Iwka Kung Fu Amsterdam
School waar les wordt gegeven in het Chi Sim WingTjun Kung Fu. Er zijn verschillende programma's beschikbaar voor mannen, vrouwen en kinderen.
Nederlandse Wing Chun Federatie
Landelijke organisatie voor deze Chinese vechtkunst. Informatie over Wing Chun, Sanda en Sikuun. Overzicht van aangesloten scholen en graduering.
Sportschool Taikuun
Hier wordt onder andere les gegeven in Wing Chun. Uitleg over de vechtstijl en foto's. Lokaties in Helmond en Eindhoven met speciale trainingen voor vrouwen.
Stichting Wang Kiu Wing Chun Kung Fu
Verzorgen lessen in het authentieke Wing Chun op twee locaties in Hoofddorp. Regelmatig nieuwe informatie rondom deze vechtsport.
Wing Chun Den Haag
Vechtsportschool voor Wing Chun Kung Fu in Den Haag. Met uitleg over de sporten, lessen voor de kinderen en achtergrond informatie over de sifu's.
Wing Chun Kung Fu Delft
Vechtsportschool voor Wing Chun trainingen in Delft. Met uitleg over zelfverdediging, lessen voor kinderen, mma streetfight en filmpjes van wedstrijden.
Wing Chun Kung Fu Gorinchem
Vechtsportschool voor het promoten van deze gevechtskunst. Onderdeel van de Wing Chun lessen zijn trainigen in Chi-Sau en MMA streetfight.
Wing Chun Pai
Een Belgische Wing Chun Kung Fu school in Brasschaat voor jongeren en volwassenen. Informatie over de gevechtskunst, trainingen en een blog met nieuws updates.
Wing Chun Sportschool Amstelveen
Contactgegevens en uitgebreide informatie over Wing Chun en Kung Fu. zoals training, wedstrijden en de stamboom vanaf de Shaolin Tempel.
Wing Chun Sportschool Amsterdam
Korte informatie over het ontstaan, de manier van trainen, de tradities en uitleg over het nut van deze stijl. Ook Bruce Lee komt hier aan de orde.
Wing Chun Tong
Sportschool in Leiden, Almaar en Alphen a/d Rijn waar Wing Chun, Sanda, Kun Toa en Kungfu 4 kids gegeven wordt. Informatie over de stijlen en de trainingen.
Wing Tsjun International Nederland
De officiële internetsite van Wing Tsjun, een jonge en ambitieuze organisatie. Uitleg over de trainingen, nieuws, reglementen en een overzicht van scholen.
Wu Dae
Kung Fu centrum voor Wing Chun & Weng Chun in Rotterdam en Den Haag. Uitleg en informatie over de school, de leraren, hun filosofie en de stijlen die beoefend worden.

Andere talen 7

[China_Mozilla]
Laatste wijziging:
16 februari, 2016 op 1:24:14 UTC
Sport
Alle talen
Kunst
Zakelijk
Computers
Spellen
Gezondheid
Huis en Tuin
Nieuws en Media
Recreatie
Naslag
Regionaal
Wetenschap
Webwinkelen
Maatschappij