Jeet Kune Do betekent letterlijk vertaald "weg van de onderscheppende vuist". Bruce Lee ontwikkelde Jeet Kune Do uit zijn zeer uitgebreide ervaring op het gebied van de verschillende Oosterse vechtsporten. Bruce Lee beoefende oorspronkelijk Wing Chun, maar was van mening dat een ware krijgsman zich niet door één stijl zou moeten laten beperken. In Wing Chun wordt er normaal niet op het bovenlichaam geschopt, wat in Jeet Kune Do wel het geval is. Ingaande tegen de traditionele Chinese opvatting, dat Chinese vechtsporten zoals Kungfu, met al zijn geheimen, exclusief voor de Chinezen moesten blijven, bracht Bruce Lee de leer terug naar zijn geboorteland, de Verenigde Staten.
Jeet Kune Do Nederland
Rijkserkende Jeet Kune Do organisatie in Nederland. Via deze organisatie zijn er groeps- en privelessen te volgen. Uitleg over de sport en technieken.
Jun Fan Jeet Kune Do
Informatieve site volledig toegewijd aan Bruce Lee en Jeet Kune Do. Lees over het ontstaan, de terminologie en de biografie van deze legende.
The Academy
Voor Jun Fan Jeet Kune Do en Ving Tsun Kung Fu. Lessen worden gegeven in Leiden, Breda, Dalem en Raamsdonk. Uitleg over de stijlen, artikelen en foto's.
[China_Mozilla]
Laatste wijziging:
26 februari, 2012 op 22:22:44 UTC
Sport
Alle talen
Kunst
Zakelijk
Computers
Spellen
Gezondheid
Huis en Tuin
Nieuws en Media
Recreatie
Naslag
Regionaal
Wetenschap
Webwinkelen
Maatschappij