Krav Maga (Hebreeuws voor contactgevecht) is een Israelisch man tot man gevechtssysteem. Krav Maga is bedacht door Imi Lichtenfeld (1910-1998) die eind jaren 40 van de vorige eeuw Israelische militairen trainde. In 1964 werd het systeem voor het eerst geleerd aan niet-militairen. Kenmerkend voor Krav Maga is dat training vaak plaatsvindt met zeer uiteenlopende realistische situaties, zoals een ontvoeringssituatie, gevaar 's nachts, aanvallen op een belangrijk persoon, aanvallen met een vuurwapen of mes, enzovoorts. Verder wordt vaak op verschillende locaties getraind, dit in tegenstelling tot veel budo's die een vaste dojo hebben.
Academy for Self Defense & Tactics
Informatie omtrent Krav Maga in het algemeen en de regio's Zwolle en Lelystad in het bijzonder. Verder informatie over knife fighting, jiu-jitsu en meer.
Contact Combat
Uitleg over de Krav Maga trainingen in Amersfoort waarbij het mogelijk is persoonlijke begeleiding te krijgen. Informatie over Krav Maga, de huisregels en het regelement.
Fightstuff
Voor Combat Krav Maga & WKFS Knife Fighting trainingen en Kubotan in Almere, Utrecht en Amersfoort. Uitleg en video's van de sporten, de visie en informatie over seminars.
Inside Defence
Voor Krav Maga zelfverdedigingslessen in Amsterdam. Met uitleg over de verschillende diensten, zoals groepslessen en vrijgezellenfeesten en informatie van Krav Maga.
Kranenburg Safety Training Center
Gespecialiseerd in het geven van Krav Maga, Karate, zelfverdediging, weerbaarheidstrainingen en agressieregulatietrainingen in Harderwijk.
Krav Maga Den Haag
Sportschool welke is aangesloten bij de International Krav Maga Federation. Uitleg, foto's en video's van deze zelfverdedigingssport en informatie over de trainingen.
Krav Maga IKMF Nederland
De officieel website van de Internationale Krav Maga Federatie in Nederland.
Krav Maga Leuven
Trainingen in een zelfverdedigingssysteem dat gekenmerkt wordt door zijn eenvoud. Uitleg over de principes, verslagen van evenementen en contact informatie.
Krav Maga Nederland
School in Leiden onder leiding van Branimir Tudjan. Geschiedenis van deze Israelische vechtsport, nieuws over activiteiten en Krav Maga in de media met foto's.
Krav Maga School 013
Trainingen in Oisterwijk van dit eenvoudig maar zeer doeltreffend systeem voor zelfverdediging. Uitleg over het hoe en waarom, een media sectie en een forum.
Krav Maga Seminars
Voor de beoefenaars van Krava Maga worden er jaarlijks diverse seminars in Nederland en Utrecht georganiseerd. Informatie over de doelen en de activiteiten.
Protect Invest
Verzorgt Krav Maga lessen in Amsterdam en Nieuwegein. Uitleg en geschiedenis van deze vechtsport, informatie over speciale scenario trainingen, nieuws, foto's en filmpjes.
Realistische Zelfverdediging
Sportschool waar er effectieve, eenvoudig aan te leren, zelfverdedigingstechnieken worden getraind.Uitleg over de technieken, examens en de trainingen.
Reflex Body and Mind Control
Officieel Krav Maga Trainingcentrum in Utrecht, aangesloten bij Krav Maga Worldwide. Gespecialiseerd in Zelfverdediging en Weerbaarheidtrainingen.
RetZef Krav Maga
Specialist in Israeli Krav Maga, onder leiding van Timo Hennekes. De website geeft informatie over Krav Maga, de geschiedenis, doelgroepen, bonden en locaties.
Self Defense Academy
School voor reality based trainingen olv. Robert Stoter. Uitleg, nieuws, foto's en informatie over het systeem Krav Maga, de basisprincipes, workshops en seminars.
Vlaamse Krav Maga Federatie
Overkoepelende en coördinerende federatie van alle Vlaamse clubs waarin het Krav Maga wordt onderwezen. Uitleg van het systeem en een overzicht van clubs.

Andere talen 7

[Israeli Flag Mozilla]
Laatste wijziging:
1 februari, 2017 op 7:15:10 UTC
Sport
Alle talen
Kunst
Zakelijk
Computers
Spellen
Gezondheid
Huis en Tuin
Nieuws en Media
Recreatie
Naslag
Regionaal
Wetenschap
Webwinkelen
Maatschappij