Kickboksen is een vechtsport waarbij zowel de handen als de benen mogen worden gebruikt. De sport kent zijn oorsprong in Japan en de Verenigde Staten, waar het begin jaren 70 populair werd. Het Kickboksen in Amerika, is ontstaan als systeem om verschillende stijlen vechtsporters zich met elkaar te laten meten, waar tegenwoordig het K-1 om bekend staat. Het Kickboksen en K-1 in Japan hebben zich vanuit harde karatestijlen ontwikkeld, met invloeden vanuit het Thaiboksen; ook wel Muay Thai genoemd. Muay Thai wordt wereldwijd gezien als de staande stijl om iemand te verslaan. Andere vormen zijn: Bando, een Burmese vechtsport met Chinese invloeden. Het bestaat uit trappen, stoten, worpen en vechten met wapens. Er zijn meerdere vormen van Bando, maar de meesten beoefenen een simpele uitvoering van de stijl. Savate of Boxe Francaise, is rond 1830 in Frankrijk onstaan. Deze vorm van Kickboksen omhelst een combinatie van effectieve handslagen en dynamische trappen. In 1924 was het Savate een demonstratie sport tijdens de Olympische Spelen. Sanda of Sanshou staat voor Chinees Kickboksen en is één van de twee topsportdisciplines van het Kungfu - Wushu. Sanda is vaak spectaculairder dan de bekende kickboks vomen, doordat vechters elkaar tijdens wedstrijden uit de ring mogen stoten.
Bengala Gym
School in Gouda waar al meer dan 16 jaar wordt lesgegeven in Thaiboksen met daarnaast ook Tae-bo. Informatie over de trainingen en benodigdheden en foto's van vechters.
Cairo Kickboxing
Kickboksschool in Langedijk, Noord-Holland. Voor Thai- en Kickboksen, kidsboxing en peuter-fun. Informatie over de lessen en verslagen van wedstrijden. [Flash Intro]
Fighting 4 All
Kickboksvereniging in Maassluis die respect en discipline belangrijk vindt bij het geven van de kickbokslessen, welke toegankelijk zijn vanaf 14 jaar. Informatie over de school.
FightstarTV.com
Martial Arts internet TV kanaal. Video's van Kickboksen, MMA, Karate en anders martial arts. Exclusieve reportages, trainingvideo's, interviews met de sterren van de K-1.
K1-MMA.nl
Geschiedenis en algemene informatie over K1, MMA en UFC. Verder is er nieuws, een agenda en video's van kickboksen. Ook een online winkel met kickboks spullen.
Kickboxing Oostakker
Ontdek via de site meer over de club, de trainers en de kickbokslessen. In Oostakker kun je Kickboxen en kennismaken met Cardio-Kickboxing, alsmede Eskrima.
Kyoto Gym
Kickboksschool met locaties in Papendrecht, Oud-beijerland en Ridderkerk. Informatie over de school en de facettten van de lessen. Ook foto's van vechters en evenementen.
Le Gaulois
School in Oostende waar lessen worden gegeven in Kickboksen, Amerikaans Boksen, Boxe Francaise en Thaiboksen. Informatie over de lesonderdelen en streefdoelen.
MT Gym
Sportschool in Haarlem waar, door een gediplomeerd leraar, Kickbox lessen worden gegeven. Informatie over de gym, de lestijden en geschiedenis van Muay Thai en Kickboksen.
MuayThai.nl
Alles over en voor Muay Thai en Kickboksen. Informatie over techniek, nieuws, kickboks legendes, wedstrijden en een online winkel met benodigheden voor Muay Thai.
Pendekar Rotterdam
School opgericht in 1985 voor trainingen in Muay Thai, Muay Boran, Krabi Krabong, Free Fight en Boksen. Nieuws, ledenoverzicht en informatie over de instructeurs.
Seconds Out Kickboxing Gym
Sportschool Almere-Buiten waar les wordt gegeven in Kickboksen en Boksen. Informatie over de lessen, de faciliteiten en een kickboks FAQ-lijst.
Sportcentrum TOPFIT
Kickboksen, Boksen en fitness trainingen in Geldrop voor jong en oud. Met informatie over de sporten, voeding en powerliften en een kickboksspelletje. [Flash]
Sportschool Jellema
Thaiboks en bokstrainingen in Houten met speciale dameslessen. Informatie over de verschillende lesvormen, de medewerkers en uitleg over het wedstrijdvechten.
Tabonon
Organisatie die als doelstelling kent het Thai- en Kickboxing te promoten. Met locaties in Klazienaveen en Zwolle. Informatie over de sporten en foto's van vechters en trainers.
TeamRoan
Thai- en kickboxing school in de plaats Sas Van Gent. Met informatie over de trainingsdagen en het Afrokick voor dames. Daarnaast foto's van trainers, vechters en de club.
Thai Gym
Kickboks en Thaiboks lessen in Zoetermeer. Informatie over de trainers, de visie en trainingstijden. Verder wordt de geschiedenis van Muay Thai beschreven en is er clubnieuws.
Ubeda Gym
School van de meervoudig Europees en wereldkampioen Perry Ubeda. Voor lessen Kickboksen, MMA en Boksen. Filmpjes en informatie over de trainingstijden in Nijmegen.
World Full Contact Association
Internationale Kickboksbond die in 1997 is opgericht met als doel het bevorderen en controloren van wedstrijden. Nieuws over regelementen en een agenda.
Xena Sports
Vechtsport- en fitnesscentrum in Amsterdam. Programma met Kick- en Thaiboksen in de traditionele Chakuriki-stijl. Uitleg over de sporten, de trainingen en de evenementen.

Andere talen 13

[Boxing Mozilla]
Laatste wijziging:
31 december, 2014 op 6:15:08 UTC
Sport
Alle talen
Kunst
Zakelijk
Computers
Spellen
Gezondheid
Huis en Tuin
Nieuws en Media
Recreatie
Naslag
Regionaal
Wetenschap
Webwinkelen
Maatschappij