Kendo is een Japanse zwaardvechtkunst die in de 16e eeuw is ontwikkeld om een groot aantal verschillende technieken te verenigen. Kendo betekent letterlijk in het Japans: "de weg van het zwaard". Kendo is een flitsende, dynamische full-contact sport voor mannen en vrouwen. In traditionele beschermende kleding gaat men elkaar te lijf met bamboe zwaarden. Kendo wordt tegenwoordig overal ter wereld beoefend en er worden zowel continentale als wereldkampioenschappen gehouden. Kendo wordt in diverse vormen beoefend: Met dus het bamboe zwaard tegen een echte tegenstander (Kendo). Met een houten stok tegen een tegenstander (Jodo) en met een echt zwaard, tegen een denkbeeldige tegenstander (Iaido).
Nederlandse Kendo Renmei
Het NKR is het officiële orgaan voor Kendo, Jodo en Iaido in Nederland. Informatie over deze stijlen en adressen waar de sporten kunnen worden beoefend. Up-to-date nieuws, een forum en een agenda met actuele activiteiten.
Budovereniging Nami-Kai
Een landelijke vereniging waar onderwezen wordt in Kendo, Iaido, Naginata en Kyudo. Met dojo's in Breda, Capelle a/d IJssel, Den Haag, Middelburg en Tilburg.
Kendo Club Isshin Dõtai
Een kendo site met informatie over deze vechtsport en contactinformatie over de club in Brugge. Tevens foto's van training en Kendo Kyu kampioenschappen.
Kendo Kai Den Haag
Een van de oudste verenigingen van Nederland voor Kendo, Iaido en Jodo. Clubinfo en nieuws, foto's, trainingstijden en informatie over deze Japanse martial arts.
Kendo Kai Higashi
Vereniging die sinds 1988 gevestigd is in Arnhem. Naast Kendo worden er een aantal andere budodisciplines beoefend die ook voortkomen uit de samuraitraditie.
Kendovereniging Shinbukan
Club in Groningen die al sedert 1974 bestaat. Geeft trainingen en cursussen aan mannen en vrouwen vanaf 14 jaar. Informatie over de aspecten van Kendo.
Renshinjuku Kendo
Vereniging met dojo's in Amstelveen en Almere voor de beoefening van deze Japanse zwaardvechtkunst. Informatie over Kendo en de termen en filmpjes van alle kata.
RKV Fu Metsu
Vereniging in Rotterdam waar wordt getraind in Kendo, Iaido en Jodo. Informatie over deze vechtkunsten, de club en de leraren, beginnerscursussen en de trainingstijden.
SSV Sakura-Kai
Studenten budovereniging in Utrecht voor Kendo en Naginata. Uitleg over deze krijgskunsten en informatie over wie zij zijn, de trainingen en de te boeken demonstraties.
Yushinkan
Dojo in Utrecht waar men Iaido kan trainen. Veel informatie over Z.N.K.R., Shinkage Ryu Iaido, kata, examens, Japanse zwaard, culturele en filosofische achtergronden.
[Iaidoka Mozilla]
Laatste wijziging:
20 februari, 2015 op 10:05:13 UTC
Sport
Alle talen
Kunst
Zakelijk
Computers
Spellen
Gezondheid
Huis en Tuin
Nieuws en Media
Recreatie
Naslag
Regionaal
Wetenschap
Webwinkelen
Maatschappij