Kempo is een unieke vechtsport die enkele eeuwen geleden in de Chinese Shaolin tempel is opgericht. Shaolin Kempo Karate is zowel een gewapend als ongewapend systeem in verschillende verschijningsvormen en methoden. In 1934 wordt de term Kempo-Karate voor het eerst gebruikt. Karate en Kempo delen de meeste overeenkomsten in technieken door hun soortgelijke achtergronden. Vele zijn van mening dat Karate zijn oorsprong vindt in een uitloper van Kempo, omdat 95% van alle Karate technieken kan worden gevonden in de Kempo systemen. Ed Parker heeft de technieken van Kara-ho Kempo verfijnd en geperfectioneerd tot zijn American Kenpo Karate systeem.

Zie ook: 1

Action Kenpo Karate Holland
Diverse rijkserkende scholen in Nederland voor effectief zelfverweer. Informatie over het ontstaan van Kenpo en lesrooster van Utrecht.
American Kenpo - Selfdefense
Informatie over de scholen in De Meern, Veldhuizen en Maarssen. Deze maken deel uit van een keten van scholen door heel Nederland.
Katsudo Kenpo
Action Kenpo Karate studio op twee verschillende locaties in Nieuwegein. Organiseren workshops en speciale trainingen voor vrouwen en kinderen.
Kempo Veghel
Een vereniging waar een vorm van Kempo wordt beoefend met technieken uit full-contact Martial Arts. Informatie over de lessen, de leraren en stichters.
Po Chi Ch'uan Shaolin Kempo
Een vechtsport school in Tilburg met eigen ontwikkelde verdedigende stijl van Kempo. Uitleg en informatie over wie ze zijn en wat ze doen.
Sam Lung
Zelfverdedigingsstudio's in Oss, Wijchen en Rosmalen. Informatie over Kempo karate en uitleg over trainingsmethodes voor kinderen en volwassenen.
Shaolin Kempo Kai
School in Gouda voor Kempo Karate. Geschiedenis van Kempo, informatie over de school, de SKB en een aantal foto's van stijloefeningen.
Shin Gi Tai Kempo
De officiele site van de Belgische Kempo Organisatie. De federatie telt verschillende clubs in België. Trainingsinformatie, activiteiten en foto's.

Andere talen 6

[Karate_Mozilla]
Laatste wijziging:
30 april, 2015 op 6:45:15 UTC
Sport
Alle talen
Kunst
Zakelijk
Computers
Spellen
Gezondheid
Huis en Tuin
Nieuws en Media
Recreatie
Naslag
Regionaal
Wetenschap
Webwinkelen
Maatschappij