Karate ofwel karate-do is een Oosterse vechtsport die zijn oorsprong vindt in Okinawa in Japan. Het is een van de oudst beoefende sporten ter wereld. De laatste jaren komt karate als wedstrijdsport steeds meer in de belangstelling te staan. Vele kampioenschappen en toernooien worden georganiseerd. Er is zowel het vrije gevecht (Kumite) als het zonder tegenstander tonen van een aantal opeenvolgende technieken (Kata). Het woord karate bestaat uit de Japanse woorden 'kara' en 'te' hetgeen 'lege hand' betekent. Het begrip 'do' staat voor weg of levenswijze. Een beoefenaar van karate heet een 'karateka'.

subcategorieën 6

Karate-do Bond Nederland
De KBN heeft als doel het bevorderen van karate-do. Informatie over de organisatie en haar activiteiten, zoals het verzorgen van lerarenopleidingen en organiseren van evenementen. Verder is het mogelijk aangesloten sportscholen op te zoeken, (inter)nationale evenementen, clips van karateka's en informatie over verschillende karatestijlen.
Akiyama Karate
Vlaamse karateschool in Gent en Zaffelare. Informatie over de club, de trainingen, de lesgevers, eisen voor de examens en een fotogalerij.
Budokai Kokoro
Budovereniging uit Bergen op Zoom waar Shito Ryu Karate wordt getraind. Informatie over deze stijl, Ryu Kyu Kobujutsu en foto's van trainingen.
Choku Zaandam
Wedstrijdsport en recreatievesport staan beiden centraal binnen deze karate dojo. Informatie over de trainingen en uitslagen van evenementen.
Karate Buggenhout
Karateschool in Kapelle-op-den-Bos en Buggenhout voor kinderen, jeugd en volwassenen. Informatie, uurroosters, locaties en contactgegevens.
Karate Club Blijham
Vereniging in de plaats Blijham. Met informatie over de trainingstijden, toernooien, technieken, nieuws, een agenda en een fotoarchief.
Karate Cup Sittard
Officiële budovereniging die kumite toernooien en karate clinics organiseert. Uitleg over het ontstaan, foto's en data van evenementen.
Karate-do Avelgem
Karateclub in de plaats Avelgem die is opgericht in 1993. Geschiedenis, trainingsinformatie, filmpjes en een activiteitenkalender van de school.
Karate-do Pora
Club in Meerssen voor het verspreiden en in stand houden van karate do. Informatie over de organisatie, de trainingen en het karate in het algemeen.
Karate-do Smaal Online
Karateschool in Apeldoorn met speciale 30-plus avonden. Het laatste nieuws, clips, agenda en informatie over de karatesport zelf.
Karate-do Westwijk
Op twee locaties in Amstelveen worden Gensei Ryu karatelessen gegeven. Uitleg over karate, media-afdeling met downloads en video's.
Karate-Jitsu School Shintai
School in Wieringerwerf. Informatie over Karate-Jitsu, met daarin een technische hoek. Verslagen van activiteiten, examens en clubnieuws.
Karate-Karate
Lees de geschiedenis van het hedendaagse karate. Bekijk foto's van de oprichters van de verschillende stijlen en demonstratie films van kata's. [Flash]
Karateschool Bezemer
Opgericht in 1978. Trainingen worden gegeven in Nieuw-Lekkerland, Streefkerk en Boven-Hardinxveld aan karateka's vanaf zeven jaar.
Karatevereniging Kan-Ku
School te Landgraaf opgericht in 1978. Geschiedenis van de vereniging, de leraren, activiteiten en filmpjes en foto's van kata's.
Kenshikan België
De officiële website van de Kenshikan karate-do-stijl. Informatie over Kusano Ha Shito Ryu, clubs en kata van de verschillende stijlen.
Nippon Karatedo Genwakai Nederland
Organisatie voor de traditionele Japanse karatestijl Genwakai. Activiteitenagenda, trainingssyteem en aangesloten scholen.
Shuri Ryu Karate Nederland
Vrouwen karate vereniging in Amsterdam, Leiden en Nijmegen. Algemene informatie over deze stijl en uitleg over de trainingen.
Stichting Karate Nederland
Stichting voor het bevorderen van karate. Karate nieuws en verslagen, uitleg van basistechnieken en het wedstrijdreglement.

Andere talen 21

[Karate_Mozilla]
Laatste wijziging:
16 september, 2015 op 6:15:07 UTC
Sport
Alle talen
Kunst
Zakelijk
Computers
Spellen
Gezondheid
Huis en Tuin
Nieuws en Media
Recreatie
Naslag
Regionaal
Wetenschap
Webwinkelen
Maatschappij