Jiu-Jitsu kan vertaald worden als "zachte kunst" of nog beter als "soepele techniek". Het is een zelfverdedigingskunst waarmee men in een paar seconden een aanvaller kan controleren of uitschakelen. De beoefenaar ervan heet een jiujitsuka. Het jiu-jitsu is een zeer technische zelfverdedigingskunst. Het oefenen van met name bepaalde subtielere technieken dient doorgaans veelvuldig herhaald te worden voordat deze technieken effectief kunnen worden toegepast. De technieken uit het jiu-jitsu worden in drie hoofdgroepen onderverdeeld: werptechnieken, greeptechnieken en slag-, stoot- en traptechnieken. Bij het toepassen van technieken uit het jiu-jitsu kunnen de gevolgen voor een aanvaller zeer ernstig zijn.

subcategorieën 2

Jiu Jitsu
Persoonlijke site met algemene informatie over deze sport met onder andere de geschiedenis, een woordenlijst en uitleg over wapens en de verschillende technieken.
Nationale Federatie der Beoefenaars Jiu-Jitsu
De NFBJJ is een Belgische organisatie. Overzicht van de aangesloten clubs en lessen, een activiteitenkalender en foto's.
Nederlandse Vereniging voor Jiu-Jitsu en Judo Leerkrachten
Sinds 1948 behartigt de NVJJL de belangen voor alle bij haar aangesloten Jiu-Jitsu-, judo- en aikido-leraren.
Vlaamse Ju-Jitsu Federatie
VJJF heeft als missie, het verenigen van alle Ju-Jitsuclubs in Vlaanderen in 1 federatie. Overzicht van clubs, technieken, nieuws, downloads en foto's.

Andere talen 14

[Iaidoka]
Laatste wijziging:
23 december, 2016 op 16:05:04 UTC
Sport
Alle talen
Kunst
Zakelijk
Computers
Spellen
Gezondheid
Huis en Tuin
Nieuws en Media
Recreatie
Naslag
Regionaal
Wetenschap
Webwinkelen
Maatschappij