Hapkido is een traditionele Koreaanse krijgskunst die een groot aantal gevarieerde technieken kent. Deze vechtsport kent onder meer worpen, stoten, klemmen, schoppen en gebruik van drukpunten. Er zijn verdedigingen op zowel ongewapende als gewapende aanvallen. Hoewel Hapkido een vrij jonge vechtkunst is, zijn er inmiddels al vele verschillende Hapkido-stijlen ontstaan. Vechtkunsten worden vaak opgedeeld in twee groepen: de interne of zachte stijlen en de externe of harde stijlen. Het traditionele Hapkido is een stijl die zowel interne als externe elementen kent.

Zie ook: 2

Baek Yong Kwan
Vechtschool uit Alphen a/d Rijn voor de stijlen Hapkido, Hankido, Hankumdo en Taichi. Verzorgen tevens seminars en trainingen voor oa. basisscholen.
Belgian-Dutch Sin Moo Hapkido Association
Informatie over deze Koreaanse gevechtskunst, regels om een beter mens te zijn, de stamboom, overzicht van scholen en seminaries.
Chebi
School in Vught en Helvoirt waar wordt getraind in de Koreaanse vechtkunsten Hapkido, Hankido en Hankumdo. Informatie over deze vechtkunsten, foto's en trainingstijden.
Cheon Ji Kwan
In Veldhoven worden de Hapkido lessen gegeven door deze vereniging die zich al sinds 1993 hiermee bezighoudt. Informatie over trainingen, leraren en examens.
Hapkido IJsselstein
School die sinds 1985 lessen verzorgt in de zelfverdedigingskunst HKD, een mix van Hapkido, Hankido en Hankumdo. Informatie over de stijlen en de NHF.
Hoshinkido Hapkido Belgium
Geeft in Brugge trainingen in deze stijl van Hapkido. Beschrijving van de vechtsport en de oprichter, clubnieuws, overzicht van de graden en foto's.
In Mu Kwan
School in Hoogvliet voor trainingen in Hapkido, Hankido, Hankumdo. Uitleg over de missie en trainingen, korte informatie over de stijlen en een aantal grootmeesters.
Jin Jung Kwan
Centrale locatie van deze Hapkidoschool is Leiden. In samenwerking met andere scholen kunnen er ook trainingen worden gevolgd op andere locaties, zoals Geleen.
Kum Kam Yi Kon Dojang
Gespecialiseerd in het lesgeven van Deahan Hapkido voor jeugd en volwassenen in Den Haag. Foto's en informatie over de stijl, de instructeurs en de lessen.
Mu Do Kwan
Hapkido en Kuhapdo school in Sommelsdijk, die is aangesloten bij de Jungki Kwan Hapkido Associatie. Informatie over de stijlen. [Site is grotendeels Engelstalig]
Nederlandse Hapkido Associatie
Een van de eerste organisaties die het Hapkido verspreidt dmv. seminars, demonstraties en lessen in Assen. Informatie over Hapkido en de technieken.
Nederlandse HKD Federatie
Organisatie die sinds 1983 de officiële vertegenwoordiger is van Hapkido, Hankido en Hankumdo. Informatie over deze vechtsporten en aangesloten scholen.
Traditioneel Hapkido Nederland
Verzorgt seminars en trainingen in Groningen en Hoogezand. Uitgebreide informatie en foto's over de Koreaanse vechtkunst, de organisatie en de oprichter.
Won Yu
Scholen in Waalre en Aarle-Rixtel, waar wordt getraind in Hapkido, Hankido en Hankumdo (Koreaanse zwaardkunst). Korte informatie over de stijlen en filmpjes en foto's.
Yu Sin Kwan
Sportschool voor Hapikdo trainingen in Hoogvliet en Taekwondo lessen in Spijkenisse. Informatie over de stijlen, de school zelf en uitleg over zelfweerbaarheid.

Andere talen 5

[Iaidoka Mozilla]
Laatste wijziging:
30 juli, 2015 op 5:15:05 UTC
Sport
Alle talen
Kunst
Zakelijk
Computers
Spellen
Gezondheid
Huis en Tuin
Nieuws en Media
Recreatie
Naslag
Regionaal
Wetenschap
Webwinkelen
Maatschappij