Capoeira is een vechtkunst ontwikkeld door Afrikaanse slaven in Brazilië ruim 400 jaar geleden. Het is een combinatie van zelfverdediging, acrobatiek, dans, muziek en Braziliaanse cultuur. Capoeira was ook een dodelijke sport. De Capoeirista’s, vaak met messen aan hun enkels, maakten salto’s en radslagen rakelings langs het hoofd, kruis of maag van hun tegenstander. Soepelheid en snelheid van beweging waren belangrijker dan pure kracht. In het noordoostelijk deel van Brazilië wordt Capoeira nog steeds beoefend als vermaak en vechtsport.
Abadá Capoeira Belgica
Lessen o.l.v. de Braziliaanse instructeur Meio Quilo in verschillende Vlaamse steden, waaronder Brugge en Gent. Informatie over de associatie, een forum en nieuws.
Abadá-Capoeria Leuven
Uitgebreide informatie over capoeira in het algemeen en Abadá Capoeira specifiek. Training voor kinderen en volwassenen alsook workshops en demonstraties.
Aldeia Capoeira
Vereniging die lessen verzorgt in Rotterdam, Dordrecht, Gouda en Oud Beijerland. Daarnaast verzorgen zij workshops en demonstraties. Uitleg van Capoeira en muziek.
Anum Capoeira Den Bosch
Capoeira lessen voor kinderen en volwassenen in Den Bosch en voor shows en workshops in Nederland. Met informatie over de geschiedenis en instrumenten.
Associaçao de Capoeira Engenho
Bij de capoeira lessen in Den Haag leer je spelen, vechten, dansen, muziek en instrumenten kennen tijdens les op school, een workshop of een training.
Berimbau
Uitgebreide informatie over Capoeira en alles wat er mee te maken heeft zoals, muziek, oefeningen en een overzicht van scholen. Ook worden er Braziliaanse producten aangeboden.
Capoeira 4 Life
Geeft trainingen in Utrecht en Den Bosch en neemt deel aan een project in Brazilië. Informatie over Capoeira, lessen en workshops. Maar ook nieuws, foto’s en video's.
Capoeira Events
Capoeira is een traditioneel spel waarin vechtkunst, acrobatiek, dans en muziek één geheel vormen. Informatie over de workshops en shows die worden georganiseerd.
Capoeira Hilversum
Onderdeel van de capoeiragroep Balança. Met uitleg over de sport, de meesters, een forum, nieuws en evenementen. Daarnaast is er ook nog muziek te beluisteren.
Capoeira Meia Lua de Buzios
School in Aartselaar en Beverer. Uitleg over de tradities en geschiedenis van Capoeira, de oprichter en de muziek met een aantal voorbeeld teksten.
Capoeira Oba Guine
Capoeira Regional met lessen te Gent door Mestre Caladinho. Geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Met foto's en informatie over Capoeira, samba en percussie.
Capoeira School Semente da Senzala
Lessen in Haarlem en geven daarnaast losse workshops en voorstellingen. Informatie over Capoeira, de lestijden en de evenementen die zij houden.
Casca Dura Capoeira Company
Scholen in Midden-Nederland. Geven ook shows en demo's. Overzicht van de trainingen, informatie over mestre Picapau, een agenda en foto's.
Instinto Capoeira
Informatie over de lessen in Den Bosch, workshops en shows door heel Nederland. Ook informatie over de geschiedenis, muziek, foto's en video's van Capoeira.
Mundo Capoeira
Organisatie in België voor het promoten van deze sport en de traditionele capoeira-filosofie. Uitgebreide info over Capoeira en een overzicht van trainingslocaties.

Andere talen 13

[Brazil_Map_Mozilla]
Laatste wijziging:
2 januari, 2017 op 6:15:11 UTC
Sport
Alle talen
Kunst
Zakelijk
Computers
Spellen
Gezondheid
Huis en Tuin
Nieuws en Media
Recreatie
Naslag
Regionaal
Wetenschap
Webwinkelen
Maatschappij