Boksen is een tactische vechtsport waarbij ringinzicht, de coördinatie van voeten, ogen en handen, en conditie centraal staan. Twee tegenstanders proberen punten te scoren door elkaar op de juiste trefvlakken te raken. Dat kan door enkele stoten of combinatie van verschillende stoten; de directe stoot, de opstoot en de hoek. Kracht hierbij is minder nodig, wel pure snelheid. Daarom is boksen geen krachtsport. Naast het traditionele mannenboksen worden ook bokskampioenschappen voor vrouwen gehouden.

Zie ook: 1

Nederlandse Boks Bond
De NBB behartigt de belangen van de bokssport in Nederland. Informatie over de verschillende vormen van (dames)boksen op zowel beroeps- als amateur niveau. Artikelen en nieuws over relevante onderwerpen en een overzicht van de aangesloten boksverenigingen.
Apeldoornse Boks- en Conditieclub
Opgericht in 1963. Uitgebreid historisch overzicht van de club met foto's. Trainingsinformatie, filmpjes en artikelen over boksen en voeding.
Boksclub DOS
School in Vlissingen die is opgericht in 1945. Informatie over de trainingen, de geschiedenis van de school, clubnieuws wedstrijdverslagen en fotoalbums.
Boksschool De Amateur
School in Munstergeleen (Limburg). Informatie over de school, waaronder geschiedenis, reglementen, nieuws, foto's, wedstrijdboksen en trainingstijden.
Boksschool Teus de Kruyf
Opgericht in 2001 door de naamdrager van de school. Informatie over (dames)boksen, wedstrijdboksers en clinics voor scholen en bedrijven.
Boksvereniging De Counter
School die trainingen geeft in Vught. Informatie over de trainer Jo van de Broek, de wedstrijdboksers van de club, de lestijden en de leskosten.
Boxebelgium.be
De Koninklijke Belgische Boksbond vzw: contactgegevens van de officials, de commissies en de aangesloten clubs. Records, nieuws en een kalender.
Muscular Arnhem
Boksclub die in 1931 is opgericht. Informatie over de club, de trainingen en trainers. Enkele foto's, overzicht van leden en korte wedstrijdverslagen.
Spider Gym
School die in Rotterdam Boks- en Thaiboks lessen geeft. Uitleg over het ontstaan van deze gym, de trainers, lesinformatie en een overzicht van evenementen.

Andere talen 16

[Boxing Mozilla]
Laatste wijziging:
18 november, 2015 op 4:05:05 UTC
Sport
Alle talen
Kunst
Zakelijk
Computers
Spellen
Gezondheid
Huis en Tuin
Nieuws en Media
Recreatie
Naslag
Regionaal
Wetenschap
Webwinkelen
Maatschappij