Aikido is een unieke, moderne, Japanse vechtsport uit de 20ste eeuw waarvan de volledige kracht vaak niet te zien is. Vanuit het zelfverdedigingsoogpunt kan een aanval plotseling, hard en beslissend worden beëindigd of juist met de zachtheid van een frisse bries. De unieke benadering is juist om met de aanval mee te bewegen in plaats van te botsen met de aanvaller. De aanval wordt veilig in een andere richting gestuurd met een klem of een worp. Aikido wordt zowel ongewapend als gewapend beoefend. Ook wordt er met meerdere aanvallers geoefend, maar er zijn geen wedstrijden in Aikido.

subcategorieën 2

Zie ook: 1

Aikibudo Nederland
Aikibudo is een vechtkunst die zijn oorsprong vind in de klassieke vechtkunst van de samurai, met name het Daito-ryu Aiki jiu-jitsu. Informatie over de historie en organisatie.
Culturele Aikido Bond Nederland
Het CABN Verspreidt het Aikido volgens de principes van de grondlegger, Morihei Ueshiba. Informatie over de sport, stages, examens en aangesloten dojo's.
Dutch Aikikai Foundation
Een gilde opgericht voor de bewaking van de kwaliteit van het Aikikai Aikido. Informatie over de organisatie, opleidingen en een overzicht van stages en scholen.

Andere talen 22

[Sumo Mozilla]
Laatste wijziging:
14 juli, 2016 op 8:24:04 UTC
Sport
Alle talen
Kunst
Zakelijk
Computers
Spellen
Gezondheid
Huis en Tuin
Nieuws en Media
Recreatie
Naslag
Regionaal
Wetenschap
Webwinkelen
Maatschappij