World Nederlands Sport Vechtsport
518
Vechtsporten kunnen worden beschouwd als een vorm van zelfverdedigingskunst waarin een sportief element een zeer belangrijke rol is gaan spelen, of, vanuit een ander perspectief gezien, een sport waarbij er een element van gevecht aanwezig is. Het onderscheid tussen vechtsporten en zelfverdedigingskunsten is vaak vaag. Voor de meeste vechtsporten geldt dat ze ook vaak als zelfverdedigingskunsten worden beschreven en vice versa. De meeste vechtsporten (in het Engels ook Martial Arts genoemd) zijn niet enkel nuttig voor de conditie van de mens, maar omvatten ook nuttige technieken die bij zelfverdediging gebruikt kunnen worden tegen aanvallen.

subcategorieën 20

Budo
Algemene informatie over de Samurai en de krijgskunst Aikido. Onderdelen die aan bod komen zijn wapens, technieken, de geschiedenis, bushido, kleding, lectuur en de tradities.
Cobweb Of The Martial Arts
Zoek- en linkpagina voor liefhebbers van de Oosterse vechtsporten. Met informatie over verschillende vechtsporten en scholen, een forum en judo nieuws.
Fightingarts
Nederlandse vechtsportsite met actueel nieuws, een agenda, forum, encyclopedie van vechtsporten en een sportschool database. Uitleg over het ontstaan van de website.
Fightplanet.nl
Vechtsportnieuws uit diverse bronnen overzichtelijk weergegeven. Nieuws en artikelen zijn te filteren op type vechtsport waaronder, judo, karate, mma en kickboksen.
MartialArts-Pro
Alles over verschillende vechtsporten, bekende vechters en verschillende technieken. Nieuws items, een agenda en ook een online shop met vechtsportproducten.
MMA Planet
Blog waarmee je op de hoogte blijft over Mixed Martial Arts door nieuws, video's en foto's. Daarnaast informatie over de vechtsport MMA en evenementen in Nederland.
Site-Kick Training & Advies
Patrick van Neerden verzorgt vechtsport trainingen op maat. Uitleg over de werkwijze, tips voor afslanken, zijn autobiografie, demofilmpje en een aantal foto's.
Vechtsportpagina Dekoele
Uitgebreide informatie en foto's van Bruce Lee. Daarnaast de geschiedenis van muay thai, ninjutsu en nunchaku. K-1 verslagen, vechtsport termen en trainingstips.

Andere talen 32

[Karate_Mozilla]
Laatste wijziging:
1 februari, 2017 op 7:15:10 UTC
Sport
Alle talen
Kunst
Zakelijk
Computers
Spellen
Gezondheid
Huis en Tuin
Nieuws en Media
Recreatie
Naslag
Regionaal
Wetenschap
Webwinkelen
Maatschappij