Sipaliwini is verreweg het grootste district van Suriname, het omvat zo'n 80% van het land. Het is gelegen in het zuiden van de republiek en grenst langs de rivier de Corantijn aan Guyana in het westen, aan de Braziliaanse staten Pará en Amapá in het zuiden en langs de rivier de Marowijne aan Frans-Guyana in het oosten. Tevens grenst het in het noorden aan de andere districten (van oost naar west) Marowijne, Para, Brokopondo, Coronie en Nickerie.

Het district is vrijwel ongerept en bestaat, in tegenstelling tot de rest van Suriname, uit veel heuvels en bergen, hoofdzakelijk bedekt door tropisch regenwoud, met uitzondering van onder andere de Sipaliwinisavanne in het zuidwesten. [bron: Wikipedia

Bic Pamakka Sipaliwini
Facebook pagina van het Burger Informatie Centrum te Paramacca met nieuws van deze overheidsinstantie.
Jungle Resort Pingpe
Biedt drie tot zesdaagse volledig verzorgde tours naar het binnenland van Suriname aan. Een kleinschalig resort gelegen aan de Boven-Suriname rivier.
Kajana School Suriname
School, onder bestuur van de EBGS, in het dorp Kajana voor leerlingen in de leeftijd van 4 t/m 15 jaar.
Stichting Bovenlandse Indianen Suriname
Biedt hulp aan de Tarëno (Trio), Akoerijo en Wajana indianen die in ongeveer 10 dorpen het zuidelijke deel van Suriname bewonen.
Stichting Kayana Suriname
Opgericht om het gelijknamige dorp in Suriname te helpen bij de opbouw van hun leefgemeenschap. Door ondersteuning van het onderwijs aan kleuters, kinderen op de basisschool en het taalonderwijs aan volwassenen.
[Suriname_Mozilla]
Laatste wijziging:
25 juni, 2015 op 10:26:35 UTC
Regionaal
Wetenschap
Webwinkelen
Maatschappij
Sport
Alle talen
Kunst
Zakelijk
Computers
Spellen
Gezondheid
Huis en Tuin
Nieuws en Media
Recreatie
Naslag