Surinaamse menselijke aangelegenheden

subcategorieën 3

Decembermoorden
Officiële website horend bij het Nationaal Monument Bastion Veere - 8 december 1982, in het Fort Zeelandia. Met informatie over de slachtoffers, monumenten en met documenten en onderzoeksrapporten,
Green Heritage Fund Suriname
Heeft als missie alle Surinamers ertoe te bewegen om wijze beslissingen te nemen over het duurzaam gebruik van Suriname’s natuurlijke hulpbronnen.
Nationaal Archief Suriname
De nationale bewaarplaats van de overgebrachte archieven van overheidsorganen,en van parastatale bedrijven en instellingen.
No Kwik
Zet zich in voor een kwikveilig Suriname. Creëert bewustwording over de gevaren van en oplossingen voor kwikvervuiling voor mens, natuur en dier.
Stichting Boeroe Kon Makandra
De stichting heeft ten doel het erfgoed en de cultuur van de nakomelingen van de boerenkolonisatie in 1845 (boeroes) naar Suriname vast te leggen, te publiceren en toegankelijk te maken.
Stichting Gebouwd Erfgoed Suriname
SGES is de Surinaamse monumentenzorg met als primaire doelstelling het leveren van een bijdrage aan de monumentenzorg in Suriname in het algemeen en het scheppen van organisatiestructuren alsmede goede condities ter optimalisering van het monumentenbeheer.
Stichting Suriname Environmental and Mining Foundation
SEMiF staat voor duurzame ontwikkeling en innovatie in de mijnbouw en werkt in partnerschap met gelijkgerichte organisaties aan het behoud en de verdere groei van deze sector.
Stichting Unu Pikin
Zet zich in voor de kinderen in Suriname. Zij ondersteunt lokale scholen en organisaties bij het verkrijgen van materialen, het opzetten en beheren van bibliotheken en het opknappen van schoolmeubilair.
Suriname Conservation Foundation
Biedt ondersteuning bij het beheer, het behoud en het duurzaam gebruik van de biodiversiteit.
Suriname Heritage Guide
Database met historische informatie over Suriname, technische tekeningen van monumenten en historische kaarten afkomstig van het archief van de dienst der domeinen te Suriname.
Zoektocht naar de Surinaamse Schilder Arons
Beschrijving van de zoektocht door Hein en Jan Ehrhardt in Suriname naar Samuel Ferdinand Cornelis Arons, de 19-de eeuwse Surinaamse schilder van hun voorvader kapitein Thomas Lange van de 'Stad Zwolle'

Andere talen 2

[Suriname_Mozilla]
Laatste wijziging:
22 december, 2016 op 22:35:08 UTC
Regionaal
Wetenschap
Webwinkelen
Maatschappij
Sport
Alle talen
Kunst
Zakelijk
Computers
Spellen
Gezondheid
Huis en Tuin
Nieuws en Media
Recreatie
Naslag