Deze rubriek is voor sites over de Oostzee regio. (De Oostzee wordt ook wel de Baltische zee genoemd.) Deze rubriek bevat zowel sites over de zee zelf, sites over de regio in het algemeen, en sites van organisaties die samenwerking tussen de landen in dit gebied bevorderen. Landen die aan de Oostzee grenzen zijn: Denemarken, Duitsland, Polen, Estland, Letland, Litouwen, Rusland, Finland en Zweden.

subcategorieƫn 10

Handel op de Oostzee 1122-1499
Uitgave van voornamelijk kwalitatieve bronnen voor de geschiedenis van de middeleeuwse handel vanuit de Nederlanden op de steden aan vooral de zuidelijke Oostzeekusten.
Handel op de Oostzee 1588-1625
Bronnenuitgave in zes delen voor de geschiedenis van de Hollandse scheepvaart en zeehandel met de Baltische havens langs de Oostzee in de late zestiende en vroege zeventiende eeuw.
Nederland en de Baltische landen 1191-1792
Inventarisatie van bronnenmateriaal met betrekking tot de Nederlandse geschiedenis in Stockholm, Kopenhagen en verschillende Duitse Oostzeesteden.
Rond Noordzee en Oostzee
Historische informatie over o.a. de handel tussen deze twee gebieden.
Wikipedia - Oostzee
Artikel over dit gebied in deze open online encyclopedie.
Klimaatnieuws.nl - Klimaat op hol: Baltische Zee nog steeds niet bevroren
De inwoners van Noord-Europa zullen het nieuwe jaar ingaan zonder het uitzicht over een dichtgevroren Baltische Zee. (January 08, 2007)

Andere talen 4

[Helm_Mozilla]
Laatste wijziging:
26 januari, 2017 op 19:45:13 UTC
Regionaal
Wetenschap
Webwinkelen
Maatschappij
Sport
Alle talen
Kunst
Zakelijk
Computers
Spellen
Gezondheid
Huis en Tuin
Nieuws en Media
Recreatie
Naslag