World Nederlands Naslag Musea Wetenschap en Techniek
56

subcategorieën 3

Academische Collecties
Zoeken door collecties en voorwerpen van negen universiteiten: de Universiteit van Amsterdam (Bijzondere Collecties en Allard Piersonmuseum), de Technische Universiteit Delft (TU Delft Library), de Technische Universiteit Eindhoven (Informatie Expertisecentrum), de Universiteit Groningen (Universiteitsmuseum), de Universiteit Leiden (Universiteitsbibliotheek), de Universiteit Maastricht (Universiteitsbibliotheek en Kunst- en Erfgoedcommissie), de Universiteit Utrecht (Universiteitsmuseum), de Vrije Universiteit (Universiteitsbibliotheek) en Wageningen UR (Universiteitsbibliotheek).
ACTW telefoonmuseum
De collectie bestaat uit apparatuur, voor een groot deel werkend aangesloten, vanaf ongeveer 1920 tot heden [Rotterdam]
Discovery Center Continium [Kerkrade]
Een plek waar bezoekers zelf ontdekken wat wetenschap en techniek voor hun dagelijks leven betekenen, in verleden, heden én toekomst. Naast historische thema’s als steenkolenmijnbouw en Maastrichts aardewerk, komen ook voor de toekomst belangrijke thema’s als nanotechnologie en duurzaamheid aan bod.
Hidrodoe [Herentals]
Interactieve doecentrum over water. Informatie over de tentoonstelling en de activiteiten.
Hortus botanicus Leiden
Oudste hortus van Nederland. Sinds 1590 worden reeds planten uit alle windstreken, vooral uit Azie, gekweekt en bestudeerd. Uitgebreide informatie over de hortus en een aantal planten.
Kijk en Luistermuseum [Bennekom]
Museum voor mechanische muziekinstrumenten, speeldozen, schijvenwisselaar en draaiorgels. Tevens is er een collectie cultuurhistorische voorwerpen en zijn er archeologische vondsten uit de omgeving tentoongesteld.
Le Bois du Cazier
Museum van de industrie, in de gebouwen van de steenkoolmijn van Marcinelle. Met slides van de ramp in 1956.
Museum Boerhaave [Leiden]
Rijksmuseum voor de geschiedenis van de Natuurwetenschappen en van de Geneeskunde.
Museum De Cruquius
Dit Stoomgemaal behoort tot het werelderfgoed en is een symbool voor de Nederlandse strijd tegen het water. Met informatie over de historie en de toegepaste techniek.
Museum de Dorpsdokter [Hilvarenbeek.]
Van Chirurgijn tot Dorpsdokter, 200 jaar gezondheidszorg.
Museum Dr. Guislain
Gents museum van de psychiatrie en de geestesziekenzorg. Ook een kunstverzameling en wisselende exposities.
Museum Plantin-Moretus [Antwerpen]
300 jaar drukkersactiviteit tentoongesteld in een echte drukkerij. Informatie over het museum, de collectie en speciale exposities.
Museum van het Nederlandse Uurwerk
Gehuisvest in een schilderachtig 17e eeuws wevershuis te Zaandam. Beschikt over een verzameling historische Nederlandse uurwerken vanaf 1500 tot 1850.
Museum voor Communicatie
Voorheen het PTT Museum in Den Haag.
Museum voor het radiozendamateurisme Jan Corver
Klein museum in Budel met historische en moderne radio-apparatuur.
Nationaal Onderwijsmuseum [Rotterdam]
Informatie over de collectie op het gebied van de Nederlandse onderwijsgeschiedenis.
Nederlands Elektriciteits Museum
Over de opwekking en het gebruik van elektriciteit in het huishouden, vanaf de eerste toepassingen zo'n ruim 100 jaar geleden. [Hoenderloo]
Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid
Beheert een groot deel van het Nederlandse audiovisuele erfgoed op het gebied van radio, televisie, film en muziek. [Hilversum]
Nederlands Stoommachinemuseum [Medemblik]
Overzicht van de werking, historie en ontwikkeling van de stoommachine.
Nederlands Watermuseum [Arnhem]
Kennis- en documentatiecentrum over de specten van integraal mondiaal zoetwaterbeheer.
NEMO [Amsterdam]
Een educatieve attractie waar op speelse wijze kennis gemaakt wordt met een wereld vol wetenschap en technologie. Informatie over het museum, de vaste interactieve attracties, de tijdelijke exposities en de speciale vakantieprogrammering.
Olens Radiomuseum
Privé radiomuseum geeft informatie over de ontstaansgeschiedenis, bestuur, archief, werkplaats, vriendenkring en het tijdschrift "De Marconist".
Space Expo [Noordwijk]
Europas eerste permanente ruimtevaarttentoonstelling. Tevens is Space Expo het bezoekerscentrum van ESTEC, de grootste technologische vestiging van de Europese ruimtevaartorganisatie ESA.
Techniek Museum Delft
Het universiteitsmuseum van de Technische Universiteit Delft. Biedt een overzicht van de collecties, tentoonstellingen en evenementen.
Technopolis Science Center België
Een doe-centrum waar je van het ene experiment in het andere tuimelt. Een levende ruimte waar je alles mag vastnemen en uitproberen. Waar je zelf in de dingen kruipt om ze beter te begrijpen.
Twents Techniekmuseum HEIM
Anderhalve eeuw industrialisatie in Twente in beeld. Informatie over het museum, openingstijden, adres, educatieve activiteiten en zakelijke dienstverlening.
De Witte Kat batterijen
On-Line museum over het batterij merk 'De Witte Kat' (1926 t/m 2009). Bevat een overzicht van de diverse bestaansperioden, alsmede oude batterijen, reclame materiaal, correspondentie.

Andere talen 17

[Mozilla Painter]
Laatste wijziging:
2 januari, 2017 op 7:57:35 UTC
Naslag
Regionaal
Wetenschap
Webwinkelen
Maatschappij
Sport
Alle talen
Kunst
Zakelijk
Computers
Spellen
Gezondheid
Huis en Tuin
Nieuws en Media
Recreatie