Voor "visual art" musea. Hieronder vallen o.a. schilderkunst, beeldhouwkunst.

Zie ook: 1

Van Abbemuseum [Eindhoven]
Hedendaagse kunst, een imposante collectie met werken van o.a. Picasso, Chagall, Kandinsky, El Lissitzky, Theo van Doesburg, Mondriaan en Appel.
Boijmans Van Beuningen [Rotterdam]
Een veelzijdig museum. De collectie is breed van samenstelling en bestrijkt de periode van de late middeleeuwen tot en met de dag van vandaag.
Bonnefanten Museum [Maastricht]
Limburgs Provinciaal museum voor oude en hedendaagse beeldende kunst.
de Buitenplaats [Eelde]
Museum voor figuratieve kunst van na 1945. Informatie over de wisselende tentoonstelling.
Centraal Museum [Utrecht]
Een gevarieerde verzameling met vijf hoofddisciplines: oude kunst, moderne en hedendaagse kunst, toegepaste kunst en vormgeving, mode en kostuums en Utrechtse stadsgeschiedenis.
Charlier Museum
Belgische schilders aan het einde van de negentiende eeuw, sierkunst, wandtapijten en edelsmeedwerk, verzameld door de beeldhouwer Guillaume Charlier.
Cobra Museum [Amstelveen]
Moderne kunst vanaf 1945, er wordt een belangrijk accent gelegd op de internationale kunstbeweging Cobra. Daarnaast vinden exposities van hedendaagse kunst plaats.
De Domeinen [Sittard]
Museum voor hedendaagse kunst, stedelijke historie en archeologie.
Dordrechts Museum
Een bijzondere collectie schilderijen, prenten en tekeningen. De nadruk ligt op de Nederlandse schilderkunst vanaf de gouden eeuw tot heden.
Escher in het Paleis [Den Haag]
In het Paleis Lange Voorhout is een permanent museum en attractie gewijd aan het werk van de Nederlandse grafisch kunstenaar Maurits Cornelis Escher (1898-1972) ingericht.
FemArtMuseum [Amsterdam]
Organiseert tentoonstellingen in wisselende musea over kunst van, door en over vrouwen.
Frans Halsmuseum [Haarlem]
Het museum is genoemd naar Haarlems beroemdste schilder uit de 17de eeuw. Een verzameling 17de-eeuwse portretten, stillevens, genre voorstellingen en landschappen.
Fries Museum [Leeuwarden]
Hier wordt meer dan vijftigduizend jaar geschiedenis en cultuur van Friesland op eigentijdse wijze gepresenteerd. Cultuurschatten van de prehistorie tot het heden in verschillende panden in Leeuwarden.
Frisia Museum [Spanbroek]
De collectie van het Frisia Museum heeft als basis het Magisch Realisme, een kunststroming die in de jaren dertig van deze eeuw in Nederland hoogtij vierde.
Gemeentemuseum Den Haag
De officiële site met een bescheiden maar prachtig overzicht van een aantal van haar topstukken.
Gemeentemuseum Helmond
De collectie omvat een grote variatie aan oude, moderne en hedendaagse kunst. Regelmatig wisselexposities en activiteiten op het gebied van beeldende kunst en (cultuur-)historie.
Van Gogh Museum [Amsterdam]
De grootste Van Gogh verzameling ter wereld, maar ook tijdgenoten, alles over het leven en de tijd van de kunstenaar, informatie over tijdelijke exposities en nieuws.
Groninger Museum
Het tentoonstellingsprogramma, de evenementen en algemene informatie.
Jakob Smitsmuseum
De collectie omvat schilderijen, tekeningen en etsen van Jakob Smits, Frans Van Leemputten, Albert Neuhuys, Edgard Farasyn, Dirk Baksteen.
Jan Adam Zandleven Museum [Eindhoven]
Een overzicht van de werken van deze Nederlandse schilder die leefde van 1868 tot 1923.
KMKG - Koninklijke musea voor kunst en geschiedenis [Brussel]
Verschillende musea waaronder het Jubelparkmuseum en het Horta-Lambeauxpaviljoen, de Hallepoort, de Japanse Toren en het Chinees Paviljoen en het muziekinstrumentenmuseum.
Koninklijk Museum voor Schone Kunsten [Antwerpen]
Het museum biedt een boeiend overzicht van de artistieke productie in onze streken van ca. 1360 tot 1970.
Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België [Brussel]
Belgische en internationale schilderkunst en beeldhouwkunst van de 14de eeuw tot vandaag.
Kröller-Müller Museum [Otterlo]
Een wereldberoemde verzameling voornamelijk 19de en 20ste eeuwse beeldende kunst. Centraal in het museum staan de omvangrijke collectie werken van Vincent van Gogh en de beeldentuin.
Kunsthal Rotterdam
Cultuur in de breedste betekenis van het woord: oude kunst, nieuwe kunst, design, fotografie, van elitair tot populair.
Mauritshuis [Den Haag]
De kern van de verzameling wordt gevormd door topstukken uit de Gouden Eeuw, waaronder werk van Vermeer, Rembrandt, Steen en Frans Hals. Een overzicht van de Hollandse en Vlaamse schilderkunst van de 15de tot de 18de eeuw.
Mayer van den Bergh Museum [Antwerpen]
De collectie van het museum bestaat uit schilderijen en beeldhouwwerken van de Middeleeuwen tot de 18de eeuw, zilverwerk, bronzen beelden, wandtapijten, ceramiek, manuscripten en miniaturen.
Mondriaanhuis [Amersfoort]
De stichting stelt zich ten doel de betekenis van het werk en de ideeën van de schilder Piet Mondriaan levend te houden en te activeren en vooral bekendheid te geven bij een groot publiek.
Museum & Galerie Rob Møhlmann
Een particulier museum in Venhuizen voor hedendaagse realistische en figuratieve kunst. Twee vaste collecties, werk van Rob Mohlmann zelf en wisselexposities.
Museum Arnhem
Een brede collectie, speerpunten zijn de magisch realisten en tijdgenoten, nieuwe figuratie, hedendaagse beeldende kunst en toegepaste kunst en design.
Museum Catharijneconvent
Museum over de geschiedenis van het christendom in Nederland.
Museum de Fundatie
Kunstcollectie vanaf de middeleeuwen tot de hedendaagse tijd, omvat schilderijen, keramiek, tekeningen en beelden en wordt tentoongesteld in kasteel Het Nijenhuis in Heino en de Bergkerk in Deventer. Nieuws, algemene informatie, deelcollecties met beelden en geluidsfragmenten.
Museum De Reede
Museum in Antwerpen geheel gewijd aan grafiek. De collectie omvat in het bijzonder werk van drie meesters in grafische kunst: Francisco Goya, Félicien Rops en Edvard Munch.
Museum Felix De Boeck
Museum voor absracte schilderkunst. Met een folder in pdf-formaat.
Museum Jan van der Togt [Amstelveen]
Een veelzijdige collectie van moderne kunst. De collectie bestaat uit schilderijen, glas, reliëfs en beeldhouwwerken.
Museum van Buuren
Huis en tuinen in Brussel van kunstmecenas David van Buuren, beide ontworpen in Art Deco stijl, met collectie van meubilair, beeldhouwwerken en schilderijen. Beschrijving met foto's en bezoekinformatie.
Museum Van Loon [Amsterdam]
Een 17e eeuws grachtenpand aan de Keizersgracht met portretten en stijlkamers. Informatie over de historie van het pand en de collectie.
Museum voor Schone Kunsten Gent
Stedelijk museum met een collectie Vlaamse kunst, van de Middeleeuwen tot de eerste helft van de 20ste eeuw. Algemene informatie, de kalender, activiteiten en een overzicht van de verzameling schilderijen, beelden, wandtapijten, tekeningen en grafiek.
Museums Vledder
Museum Valse Kunst, Museum Hedendaagse Grafiek en Glaskunst en de Museumwinkel.
Noord-Veluws Museum [Nunspeet]
Een collectie schilderijen en tekeningen van kunstenaars die tussen 1890 en 1950 werkzaam waren op de noordelijke Veluwe.
Het Noordbrabants Museum
Toont de rijkdom van de Brabantse kunst, geschiedenis en cultuur.
Panorama Van den Ende
Cilindervormig schilderij dat de Bollenstreek in de jaren '50 van de vorige eeuw toont aan de hand van historische gebouwen, vergezichten en detailschilderingen van het leven en werken in die tijd. Informatie over het panorama, de Leo van den Ende Stichting alsmede het nog te realiseren Museum Van den Ende.
Rembrandthuis [Amsterdam]
Verscholen achter een eikenhouten deur en rode luiken bevindt zich een klein, maar bijzonder museum waar etsen van Rembrandt bewonderd kunnen worden. In dit voormalige koopmanshuis, gelegen in het schilderachtige oude hart van Amsterdam, heeft Rembrandt bijna twintig jaar van zijn leven gewoond en gewerkt.
Rubenshuis [Antwerpen]
Behalve een interessante schilderijencollectie ook een evocatie van de manier waarop de kunstenaar leefde en werkte.
Singer [Laren]
Het in 1994 geheel gerenoveerde Singer Museum organiseert tentoonstellingen over kunstenaars, stromingen en particuliere of bedrijfscollecties die in verband staan met de eigen collectie.
sm's - Stedelijk museum 's-Hertogenbosch
Museum voor hedendaagse beeldende kunst en vormgeving, met een internationale collectie, en gevarieerd tentoonstellingsprogramma.
Stedelijk Museum Amsterdam
Een omvangrijke, wereldberoemde collectie: schilder- en beeldhouwkunst, tekeningen, prenten en fotografie, grafische vormgeving, toegepaste kunst en design.
Stedelijk museum de Lakenhal [Leiden]
Overzicht van de tentoonstellingen en collecties op het gebied van beeldende kunst, kunstnijverheid en Leidse historie. Met een aantal virtuele rondleidingen.
Stedelijk Museum Zwolle
De cultuurgeschiedenis van Zwolle en de wijde regio wordt in beeld gebracht door permanente en tijdelijke tentoonstellingen; van de hedendaagse kunst, met de nadruk op beeldhouwwerk en ceramiek, worden tijdelijke tentoonstellingen georganiseerd.
Stichting Museum Nieuwenkamp
Wijnand Otto Jan Nieuwenkamp (1874-1950) was een veelzijdig kunstenaar: graficus, schilder, architect, scheepsbouwer, schrijver, ontdekkingsreiziger, kunstverzamelaar en etnograaf. Stichting Museum Nieuwenkamp werd op 25 februari 1947 in Edam opgericht door de kunstenaar zelf. Deze stichting beheert een belangrijk deel van zijn kunstwerken.
Streekmuseum Land van Valkenburg
Verleden en cultuur van de regio Valkenburg, cultuurhistorische, geologische en archeologische onderwerpen en tentoonstellingen van hedendaagse kunstenaars.
TENT Rotterdam
Platform voor hedendaagse kunst dat zijn wortels heeft in Rotterdam. Het verbindt de kunst van de stad met wat in de wereld eromheen gebeurt.
Teylers Museum [Haarlem]
Virtuele presentatie van het oudste museum van Nederland (1784). Een bezoek aan dit museum is een ontdekkingstocht langs kunst en wetenschap, van miljoenen jaren geleden tot en met het heden.
Teylers Museum netwerk
Een netwerk van Teyler medwerkers en vrienden met info over Teylers Museum, kunst en wetenschap. (deels in Engels)
Vermeer Centrum Delft
Biedt een overzicht van de schilderijen en het leven van de 17e eeuwse schilder Johannes Vermeer.

Andere talen 9

[Mozilla Painter]
Laatste wijziging:
2 januari, 2017 op 7:49:28 UTC
Naslag
Regionaal
Wetenschap
Webwinkelen
Maatschappij
Sport
Alle talen
Kunst
Zakelijk
Computers
Spellen
Gezondheid
Huis en Tuin
Nieuws en Media
Recreatie