Bibliotheken die speciaal gericht zijn op muziek (collecties compact discs en bladmuziek)
FASO Bibliotheek
Muziekbibliotheek van de Federatie van Amateur Symfonie- en Strijkorkesten. Een federatie van autonome verenigingen, die tot doel hebben met amateurs orkest- en kamermuziek te maken.
Matrix
Informatie- en documentatiecentrum voor nieuwe muziek te Leuven. Verzameling partituren, cd's en een basisbibliotheek over muziek sinds 1950. Ook initiatielessen, lezingen en seminaries over nieuwe muziek.
Musidesk Rijnbrink
Informatiespecialist op het brede vakgebied van de muziek. De dienstverlening richt zich met name op bibliotheken, muziekverenigingen, muziekscholen, ensembles en dirigenten. Over de collectie en diensten.
Muziekbank Overijssel
Muziekuitleen met een collectie CD’s, DVD’s, LP’s, Blu-Ray discs, SuperAudio CD’s verdeeld over de genres pop, klassiek, jazz, wereldmuziek en blues. De collectie is online te doorzoeken op artiest en titel.
Muziekbibliotheek van de Omroep
Nieuws, links en toegang tot de catalogus van de bladmuziek van de publieke omroep, met uitgebreide biobibliografische beschrijvingen.
MuziekWeb
Muziekbibliotheek van Nederland met als doel om muziekinformatie voor iedereen laagdrempelig aan te bieden. Uitleen vindt plaats via de lokale bibliotheken,
Nederlands Muziek Instituut
De centrale bewaarplaats voor het muzikale erfgoed van Nederland. Beschikt over Nederlands grootste verzameling literatuur over muziekinstrumenten.
Pop in de POB
Een praktische gids voor bibliothecarissen over collectievorming inzake popmuziek. Bespreekt een aantal bronnen van popmuziek (tijdschriften, encyclopedieën en internet). Accent op Vlaanderen.
Theatercollectie
Sinds de sluiting van Theater Instituut Nederland in 2013 hebben de TIN mediatheek- en de TIN erfgoedcollectie onderdak bij de UVA. Catalogus en uitleenrichtlijnen.

Andere talen 3

[Music Mozilla]
Laatste wijziging:
12 mei, 2016 op 7:24:50 UTC
Naslag
Regionaal
Wetenschap
Webwinkelen
Maatschappij
Sport
Alle talen
Kunst
Zakelijk
Computers
Spellen
Gezondheid
Huis en Tuin
Nieuws en Media
Recreatie