Censuur betekent hier 'inbreuk op de vrijheid van meningsuiting' (Van Dale 1985, 5e bet.), dus niet alleen voorafgaand toezicht op publicaties, maar bijvoorbeeld ook rechtszaken om teksten te verbieden of intimidatie van journalisten. Het opnemen van een site of een artikel is geen oordeel over de vraag of het werkelijk censuur betreft.
OneWorld.nl: Zestien vormen van internetcensuur
Artikel over methoden om internet te censureren in China en andere landen. (November 17, 2005)
Netkwesties - Dus zo ziet overheidscensuur eruit
Artikel van Ambroos Wiegers over de veilingsite eBay, die voor Nederlandse bezoekers de categorie 'Tweede Wereldoorlog' blokkeert. (January 09, 2003)
Australiƫr mag Amerikaanse website aanklagen
Uitgever Dow Jones is in Australiƫ veroordeeld wegens smaad voor een publicatie op een Amerikaanse website. (December 12, 2002)
Regulering of vrijheid blijheid
Column van Felipe Rodriguez over pogingen tot censuur op Internet. (March 01, 2001)
De zaak Waterdrinker
Column van Paul Steenhuis in NRC Handelsblad over Pieter Waterdrinker, door burgemeester Van der Heijden van Zandvoort aangeklaagd wegens antisemitisme en belediging in zijn roman Danslessen. Volgens Steenhuis kreeg Waterdrinker weinig steun van collega-schrijvers omdat hij een buitenstaander was. (January 21, 2000)
Andere feministische kijk op Brusselmans
Uiteenlopende meningen van feministen over Ann Demeulemeesters klacht tegen 'Uitgeverij Guggenheim' van Herman Brusselmans. (November 12, 1999)

Andere talen 2

[Desk Mozilla]
Laatste wijziging:
1 januari, 2017 op 6:15:06 UTC
Maatschappij
Sport
Alle talen
Kunst
Zakelijk
Computers
Spellen
Gezondheid
Huis en Tuin
Nieuws en Media
Recreatie
Naslag
Regionaal
Wetenschap
Webwinkelen