Maatschappelijke discussie over de wijze waarop mensen omgaan met dieren.

subcategorieën 4

Zie ook: 4

AAP, Stichting
Een Europees opvangcentrum voor uitheemse dieren. Informatie voor je spreekbeurt, nieuws en hoe je de stichting kunt steunen.
Adopteer een kip
Actie ten gunste van het biologisch houden van kippen. Over het hoe en het waarom, met webcam van de geadopteerde kippen.
Amivedi, Stichting
Voor vermiste en gevonden dieren in heel Nederland. Informatie over de stichting en de mogelijkheid om online vermiste dieren op te geven en te zoeken naar gevonden dieren.
Animal Freedom
Organisatie voor iedereen die actie voert voor dierenrechten en tegen bio-industrie, vleeseter of niet. Informatie over acties en opiniepagina. Daarnaast achtergrondinformatie en hulp bij werkstukken.
Anti Stierenvechten, Comité
Informatie voor toeristen in Spanje over de wreedheden van het stierenvechten. Ook over hoe u kunt helpen.
Apenhof
Landelijk opvangcentrum voor apen en andere uitheemse diersoorten. Informatie over de organisatie en verhalen over enkele van de dieren die zijn opgevangen.
BinnenBeest.be
Het centrale meldingspunt voor vermiste dieren in Vlaanderen. Informatie over hoe u kunt helpen, verhalen, dierenasiels en links.
Bite Back
Dierenrechtenorganisatie. Met nieuws, aangekondigde acties en documenten per diersoort.
Bont voor dieren
De stichting voert campagne voor dieren en tegen bont. Informatie over acties, bont op kleren, internetshop en algemene informatie over dierenwelzijn in verband met het gebruik van pelzen.
Brooke Hospital for Animals Nederland
Zet zich, met eigen veterinaire klinieken, in voor betere leefomstandigheden van werkpaarden en -ezels in Egypte, Jordanië, Pakistan en India.
Compassion In World Farming
CIWF komt in Nederland en in andere Europese landen op voor de dieren in de bio-industrie. Informatie over acties en online persberichten.
Dier en Protest
Staat voor een beter dierenleven voor alle dieren. Stelt wantoestanden aan de kaak door het geven van informatie. Uitsluitend geweldloze dierenacties en protesten krijgen goedkeuring.
Dierenbescherming
Afdeling Vlaardingen-Maassluis
Dierenhulp Venezuela, Stichting
Helpt zwerfdieren op Isla Margarita in Venezuela, Griekenland, de Nederlandse Antillen en Spanje via o.a. een dierenkliniek. Informatie over de activiteiten in elk van deze landen, nieuws en toekomstvisie.
Eekhoornopvang, Stichting
Het enige gespecialiseerde opvangcentrum in Nederland voor zieke, gewonde en (te) jonge eekhoorns. Nieuws en informatie over activiteiten.
GAIA
Global Action in the Interest of Animals (België), voor een rechtvaardige omgang met onmondige dieren. Met nieuws, informatie voor jongeren, online rapporten en cijfermateriaal en hoe u zelf actief kunt worden.
Gezondheidsdienst voor Dieren
De GD is de organisatie voor de Nederlandse veehouderij op het terrein van gezondheids- en kwaliteitszorg. Met informatie over ziekten van runderen, varkens, geiten en pluimvee.
Greyhounds Rescue Belgium
Een organisatie voor het verzorgen , opvangen en plaatsen van mishandelde en verwaarloosde windhonden (greyhounds) uit Spanje. Nieuws, foto's, verhalen, online winkel en activiteiten.
Greyhounds Rescue Holland
Ondersteund Spaanse opvangcentra en runt een adoptie programma.
Kids for Animals
Jeugdclub van de Dierenbescherming. Informatie over de dierenbescherming, clubblad, clubdagen, acties, prijsvraag en online quiz.
Landelijke Herplaatsing Huisdieren, Stichting
De stichting brengt mensen in contact met toekomstige nieuwe baasjes voor hun huisdier, als zij zelf om bepaalde redenen niet langer zorg kunnen dragen voor hun eigen dier. Met mogelijkheid tot online je huisdier aan te melden of er een uit te zoeken. Verder huisdier-tips.
Nederlandse Dierenbescherming
Nieuws, agenda, quiz en informatie over de inspectiedienst, asielen, dierenambulance en verschillende soorten dieren.
Stichting Animal International
Stichting die zich inzit voor zwerfdieren zoals honden en katten in landen waar deze het minder goed hebben.
Stichting Buitenlandse Asielen
Ondersteunt wereldwijd asielen met geld en met raad op organisatorsch gebied.
Stichting Pantera
Opvangcentrum voor exotische roofdieren in Europa . Werkt tevens aan het terugzetten van roofdieren in de vrije natuur. Er is tevens een afdeling reptielen.
Vereniging Proefdiervrij
De grootste Nederlandse vereniging, die het opneemt voor alle proefdieren. Informatie over alternatieven, persberichten, cosmetica en acties.
Vlaamse Vereniging voor Dierenbescherming
Lid van de Belgische Nationale Raad voor Dierenbescherming.
Vlees, bron van ziekte, kanker, dood en dierenleed
Argumenten voor vegetarisme en links.
Vrienden van het berenbos
Particulier initiatief die het berenbos te Rhenen wil sponsoren. Nieuws, informatie over activiteiten en foto's.
Vrije Honden
Honden in onze samenleving, actie tegen Hondenbeleid in Den Haag.
Wakker Dier, Stichting
Komt op voor het welzijn van dieren in de bio-industrie. Achtergrondinformatie, educatiepakketten, campagnes en handtekeningenlijsten.
Web Vos
Kenmerken, ziekten en levenswijze van de rode vos. Een pleidooi tegen de vossenjacht.
Wereld van de Orangutan
Het valt beslist niet mee, om een orangutan in het oerwoud te zien, want ze zijn erg schuw en leven alleen in de hoogste boomtoppen. Virtuele tocht door het oerwoud.
Wilde dieren de tent uit
Campagne voor een circus zonder wilde dieren.
Zeehondencrèche Pieterburen
Nieuws, algemene informatie over zeehonden en het milieu, opvang, andere activiteiten en wetenschappelijk onderzoek.
Zinloos geweld tegen Dieren, Stichting
Door middel van voorlichting en een preventieve werking de mishandeling van dieren tegen gaan. Algemene informatie, een forum, nieuws, speciale kinderpagina's en ingezonden verhalen en gedichten.

Andere talen 18

[Bird Mozilla]
Laatste wijziging:
14 juli, 2016 op 8:05:06 UTC
Maatschappij
Sport
Alle talen
Kunst
Zakelijk
Computers
Spellen
Gezondheid
Huis en Tuin
Nieuws en Media
Recreatie
Naslag
Regionaal
Wetenschap
Webwinkelen