De Stichting Vrienden van de Westerse Boeddhisten Orde (VWBO), sinds mei 2010 bekend onder de naam Triratna Boeddhistische Beweging, is de Nederlandse parallel van de Friends of the Western Buddhist Order (FWBO) (nu bekend onder de naam Triratna Buddhist Community), opgericht in 1967 door de Engelsman Urgyen Sangharakshita.

De Triratna Boeddhistische Beweging is een antwoord op de Boeddhistische traditie van Wijsheid, Liefde en Mededogen binnen de context van onze moderne westerse beschaving.

De 3 Juwelen
Stichting de 3 Juwelen, een initiatief van de VWBO, stelt zich ten doel om het werk van Urgyen Sangharakshita en andere boeddhistische teksten door vertaling toegankelijker te maken voor Nederlandstaligen. De vertalingen zijn online beschikbaar.
Boeddhistisch Centrum Amsterdam Triratna
Nederlandse VWBO centrum in de Amsterdamse Jordaan. Agenda, uitgebreide verzameling teksten, overzicht van centra wereldwijd en verklarende woordenlijst.
Metta Vihara
De stichting, een initiatief van de VWBO, zet zich in voor het verwezenlijken van een stiltecentrum voor meditatie en boeddhisme binnen het Nederlandse taalgebied.
Triratna Boeddhistische Beweging Nederland
De Triratna Boeddhistische Beweging (voormalige VWBO) is de Nederlandse afdeling van de Triratna Buddhist Community (voormalige FWBO). Dit is een beweging die gericht is op het ontwikkelen van een beoefening van het boeddhisme die past in het leven van de moderne samenleving.
Triratna-boeddhistisch centrum Gent
Kennismaking met twee meditatievormen en met de boeddhistische visie waarop ze steunen.

Andere talen 2

Laatste wijziging:
25 juli, 2014 op 17:35:17 UTC
Maatschappij
Sport
Alle talen
Kunst
Zakelijk
Computers
Spellen
Gezondheid
Huis en Tuin
Nieuws en Media
Recreatie
Naslag
Regionaal
Wetenschap
Webwinkelen