Sites over energiebesparing en duurzame energie.

Zie ook: 3

Aardgas Mobiel
Onafhankelijk samenwerkingsverband ter promotie van rijden op aardgas. Informatie en nieuws over auto's, bestelauto's, vrachtwagens die op aardgas rijden.
Alles Over Algen Blog
Blog en forum over het gebruik van algen voor energie, biobrandstof, voeding(supplementen), visvoer, cosmetica, veevoer, e.d.
Cogen Vlaanderen
Vereniging voor de promotie van warmtekrachtkoppeling (WKK) in Vlaanderen. Informatie, nieuwsbrief en agenda.
Commissie Benchmarking
Verantwoordelijk voor de uitvoering van het benchmarkingsconveant voor energie-intensieve bedrijven in Vlaanderen. Informatie over het convenant, werkwijze en een lijst deelnemende bedrijven.
CompareMySolar - vergelijk zonnepanelen op prijs, opbrengst en lokale installateurs
Vergelijken van de beste zonnepanelen prijs van lokale installateurs, bereken opbrengst en potentie van je eigen dak, gratis en binnen 3 minuten op je scherm.
Deltawind
Deze coöperatie op Goeree-Overflakkee beschikt over een flink geïnstalleerd vermogen aan windmolens en zonnepanelen. Nieuws en informatie over de coöperatie, een overzicht van projecten en beknopte informatie over duurzame energie.
Duurzame Energie
Projectbureau Duurzame Energie: onafhankelijke organisatie met als doelstelling de bekendheid en het gebruik van duurzame energie te bevorderen. Dat doet het Projectbureau door als aanjager, bruggenbouwer en nationale vraagbaak op te treden.
Duurzame-energiebronnen.nl
Algemene informatie en nieuws over duurzame energie en de verschillende vormen van duurzame energie.
Elektrisch Vervoer Nederland - Auto, Scooter, Fiets
Blog en forum over elektrisch vervoer in Nederland. Met overzicht van oplaadpunten.
Energie sparen
Nieuws en informatie over het Vlaamse energiebeleid, subsidies, energiebesparingstips en een database met maatregelen.
Energieonderzoek Centrum Nederland
Het ECN is een onafhankelijke, marktgerichte organisatie voor onderzoek, ontwikkeling, dienstverlening en kennistransfer op energiegebied. De uitgebreide site bevat veel informatie over energie.
EnergiePlaza.nl
Vergelijkt aanbieders van groene stroom in Nederland. Tevens achtergrondinformatie over de vrije energiemarkt en groene energie.
Energiezorg.be
Discussieforum over energiebeheer in gebouwen en energiepolitiek.
FairClimateFund
Het FairClimateFund helpt particulieren, bedrijven en non-profit organisaties met het scannen, reduceren en compenseren van de CO2-uitstoot. De compensatieprojecten zijn duurzaam, betrouwbaar en komen arme gezinnen in ontwikkelingslanden ten goede.
De groene energie ambassadeur
Het doel is het elektrisch rijden op een actieve en zichtbare wijze te bevorderen. Ontwikkelingen m.b.t groene duurzame energie in het algemeen te stimuleren en kennis te delen.
GroenOpWeg - Nieuws over schoner autorijden
Nieuws over alternatieve brandstoffen, 'nieuwe' technologieën en innovaties om auto's zuiniger en schoner te maken. Opgezet door Autoweek.
Herberg PV
Tips, nieuws en ervaringen van een particulier die zonnepanelen op zijn woning in Apeldoorn heeft geplaatst. Publiceert ook opbrengstgegevens van de eigen panelen op het dak.
Higherlevel.nl
Forum voor innovaties in de chemie, milieu en energie. Met discussies van specialisten over hybride technologie, zonneenergie, etc.
Holland Solar
Deze vereniging is de Nederlandse belangenorganisatie voor zonne-energie. De leden van Holland Solar zijn bedrijven en instellingen die producten en diensten leveren op het gebied van zonne-energie.
Kennemerwind
Deze coöperatieve windenergievereniging stimuleert het gebruik van windenergie door het oprichten en beheren van windturbines. Informatie over de werkwijze, de turbines en nieuwsbrieven.
New-Energy.tv
Informatie en vooral video reportages over nieuwe energievormen en innovatieve energieprojecten.
O-PAC Ondergrondse Pomp Accumulatie Centrale
Project rondom centrale die elektriciteit kan opslaan tijdens dal-uren en kan opwekken tijdens piek-uren
Oplaadpunten auto en fiets (Oplaadpunten.nl)
Oplaadpunten.nl geeft een overzicht van oplaadpunten voor uw elektrische fiets, auto en boot. Ook op uw mobiel en iphone.
Oplaadpunten elektrische auto (StekkerWeb)
Aanbod met elektrische oplaadpunten voor een elektrische auto, fiets, scooter of boot in Europa.
Organisatie voor Duurzame Energie
Deze vereniging zet zich in voor het gebruik van duurzame energie. Uitleg over vormen van duurzame energie en over mogelijkheden om zelf wat te doen.
Peakoil Nederland
Over schaarste van fossiele brandstoffen: Wat betekenen de stijgende energieprijzen voor de economie? Hoe beïnvloedt schaarste aan fossiele brandstoffen het klimaat? Welke alternatieven zijn er? Wat zou de overheid kunnen doen? En wij zelf?
PPO.nu : Rijden op plantaardige olie
Informatie over het rijden op puur plantaardige olie en het ombouwen van diesel auto's, zodat ze op koolzaadolie e.d. kunnen rijden. Forum met gebruikerservaringen.
Stichting voor Grootschalige Zonne-energie
GEZEN bepleit de massale bouw van zonthermische krachtcentrales met zeewaterontzilting in de woestijnlanden door middel van Concentrating Solar Power (CSP).
Top 50 Nederlandstalige zonne-energie sites
Overzicht van enkele tientallen sites.
Your Energy
Biedt informatie over duurzame energie en wil aantonen dat bewust omgaan met energie leuk en financieel aantrekkelijk is.
Zonnepanelen
Informatieve site, met veel aandacht voor de verschillende aspecten van zonnepanelen.
Zonnestroom in Varsseveld
Ervaring van een gebruiker met zonnepanelen en zonne-energie. Met realtime meetgevens gemeten door datalogger George Wieggers uit Varsseveld.
Zonnestroompanelen in Nederland
Ervaringen van een eindgebruiker met zonnestroompanelen: werking, plaatsing, meetapparatuur, subsidies en opbrengst.

Andere talen 4

[Atlas Mozilla]
Laatste wijziging:
14 november, 2016 op 12:24:04 UTC
Maatschappij
Sport
Alle talen
Kunst
Zakelijk
Computers
Spellen
Gezondheid
Huis en Tuin
Nieuws en Media
Recreatie
Naslag
Regionaal
Wetenschap
Webwinkelen