Sites die op de consument gericht zijn, met name milieutips.

subcategorieën 3

Zie ook: 3

Alle kringloopwinkels
Adressen van Kringloopwinkels in Nederland, gesorteerd per provincie en na te zoeken per gemeente.
Alles gratis afhalen
Hier kun je gratis tweedehands spullen afhalen of weggeven. Op deze manier kun je een steentje bijdragen aan het milieu of iemand die het even wat moeilijker heeft.
Consuminderkrant 2000
Krant naar aanleiding van de niet-winkeldag of koop-niets-dag. Deze dag wordt altijd georganiseerd op de laatste zaterdag van november. Op deze site veel achtergrondinformatie over consuminderen, het hoe en waarom.
Duurzaam_eco_consuminderen
Mailinglist voor het uitwisselen van tips over duurzaam consumeren, EKO-producten en consuminderen. Maandelijks meer dan honderd berichten.
Duurzaamheidskompas
Een interactieve weblog voor consumenten met als doel het informeren over de laatste ontwikkelingen en trends met betrekking tot de duurzame levenstijl.
ECEAT - Duurzame recreatie
Organisatie met gidsen met speciale overnachtingadressen in binnen- en buitenland. Veelal kleinschalige, ecologische bedrijven met overnachtingsmogelijkheden. Met de tent, kamer en ontbijt, huisjes, appartementen.
Ecolife
Organiseert campagnes die mensen uitdagen om over te schakelen op een ecologische manier van leven. Besparingstips en informatie over ecoteams en lopende campagnes.
Ecosave
Leverancier van producten voor waterbesparing in huis. Mogelijkheden voor onder andere reductie watergebruik en regenwatersystemen.
EcoScore.be
Online berekenen van de ecologische voetafdruk van huishoudens en informatie over regionale campanges in Vlaams-Brabant.
Emmaus in Nederland
Een ideëel kringloopbedrijf. Met achtergronden en adressen van tweedehandswinkels in Nederland.
Het Goed
Een keten van kringloopwinkels. Algemene informatie, de organisatie, overzicht van vestigingen en assortiment.
Gratisoptehalen.nl
"Ontmoetingsplaats" voor mensen die iets kwijt willen en er geen betaling voor willen en mensen die iets nodig hebben en voor wie (gratis) tweedehands een welkome optie is.
Kringloopwinkels
Overzicht en reviews van kringloopwinkels in Nederland.
De Kringwinkel
Doelstellingen, cijfers, nieuws, en contactgegevens van de kringloopwinkels.
Milieu Centraal
Praktische informatie en tips over milieu, verdeeld in verschillende categorieën.
Milieubarometer
Milieukeurmerk voor accommodatie en campings. Nieuws, achtergronden, handleidingen. Zoeken kan op categorie, provincie en mate van milieuvriendelijkheid.
Milieuloket
Eerstelijns informatie over milieukwesties, o.a. nieuws, agenda, tips en heel veel links.
Natuurwinkel
Informatieve website van een keten natuurvoedingszaken. Veel uitgebreide leerzame antwoorden op de meest gestelde vragen en uitleg bij diverse keurmerken.
Netwerk Bewust Verbruiken
Een informatie- en actienetwerk om mens- en milieubewust verbruiken te stimuleren. Belangrijk hierbij is de macht van de consument. Met informatie, forums, e-mailservice.
Niet-Winkeldag
Elk jaar wordt eind november wereldwijd de Internationale Niet-Winkeldag gehouden: een dag van vrolijk en kritisch protest tegen de Westerse overconsumptie en de invloed van reclame op ons dagelijks leven.
Het Nieuwe Rijden
Informatie over zuinig rijden in de auto. Tips voor rijstijl en apparatuur.
Stichting Milieukeur
Milieukeur is het keurmerk voor milieukwaliteit dat op diverse consumentenproducten te vinden is. Er is informatie voor producenten (verkrijgen van het keurmerk) en consumenten (informatie en product overzicht).
De Twaalf Ambachten
Centrum voor ecologische technieken. Concrete, praktische informatie over technieken die goed zijn voor mens, dier en milieu, zoals GFT toiletten, gebruik van zonnewarmte en regenwater.
[Atlas Mozilla]
Laatste wijziging:
14 juli, 2016 op 8:15:03 UTC
Maatschappij
Sport
Alle talen
Kunst
Zakelijk
Computers
Spellen
Gezondheid
Huis en Tuin
Nieuws en Media
Recreatie
Naslag
Regionaal
Wetenschap
Webwinkelen