World Nederlands Maatschappij Buurtbemiddeling
11
Bij buurtbemiddeling worden de problemen tussen buurtbewoners aangepakt door middel van inschakeling van vrijwilligers in de buurt, die vooraf getraind zijn in conflictbemiddeling. Als voordeel van buurtbemiddeling wordt gezien, dat problemen tussen buren minder snel escaleren. Na een experimentele start in enkele Nederlandse gemeenten wordt deze methode nu verspreid over het hele land toegepast.
Buurtbemiddeling Almere
Een aantal getrainde vrijwilligers uit Almere bemiddelt in huis- tuin- en keukenconflicten tussen buren.
Buurtbemiddeling Arnhem
Een gezamenlijk project van de woningcorporaties Volkshuisvesting, Vivare en Portaal, de Gemeente Arnhem, de Politie Gelderland-Midden en de uitvoerder Stichting Rijnstad.
Buurtbemiddeling Boxtel
Bemiddeling door getrainde vrijwilligers uit de gemeente Boxtel die middels gesprekken, waarbij rekening gehouden wordt met alle signalen, de bewoners helpt om zelf de problemen op te lossen.
Buurtbemiddeling Deventer
Bemiddeling voor inwoners van de gemeente Deventer die in een conflictsituatie zitten of dreigen te komen met buurtgenoten.
Buurtbemiddeling Eindhoven
Bemiddeling door buurtbewoners die zich vrijwillig inzetten voor het woongenot en de leefbaarheid van de inwoners van Eindhoven.
Buurtbemiddeling Harderwijk
Informatie over de buurtbemiddeling in Harderwijk.
Buurtbemiddeling Hoogeveen
Project Stichting Welzijnswerk in opdracht van de Gemeente Hoogeveen, in samenwerking met de woningcorporaties Actium, Domesta en Woonconcept.
Buurtbemiddeling Rotterdam
Getrainde vrijwilligers bemiddelen in 20 Rotterdamse buurten gratis bij burenruzies en conflicten.
Buurtbemiddeling Uden
Een aantal, getrainde, vrijwilligers uit Uden bemiddelt in huis-, tuin- en keukenconflicten tussen buren of buurtgenoten.
Buurtbemiddeling Walcheren
Een gezamenlijk initiatief van Gemeente Middelburg, Politie Zeeland, Woongoed Middelburg, WBV Arnemuiden en Stichting Welzijn Middelburg.
Stichting Bemiddeling Amsterdam
Wil mensen in staat stellen zelf conflicten in hun omgeving op te lossen. Heeft een convenant gesloten met de gemeente Amsterdam en de Regiopolitie Amsterdam-Amstelland om buurtbemiddeling in heel Amsterdam mogelijk te maken.
[Many Mozillas]
Laatste wijziging:
22 september, 2016 op 6:37:47 UTC
Maatschappij
Sport
Alle talen
Kunst
Zakelijk
Computers
Spellen
Gezondheid
Huis en Tuin
Nieuws en Media
Recreatie
Naslag
Regionaal
Wetenschap
Webwinkelen