Orkesten zijn grotere groepen samen spelende musici, die meestal onder leiding van een dirigent spelen. Zowel professionele als amateurgezelschappen worden hier opgenomen.

subcategorieën 1

Het Ad Hoc Orkest
Amateur-symfonieorkest dat uitvoeringen verzorgt voor mensen die anders niet zo snel naar een concert komen. Profiel van koor en dirigent, informatie over concerten.
Anima Eterna
Projectorkest onder leiding van Jos vas Immerseel met Brugge als residentie. Concertagenda, biografie van de orkestleider, discografie en mp3's, foto's en brochures.
Capriccio Clarinet Orchestra
Een klarinetorkest uit de provincie Groningen. De site biedt ook een muziekbibliotheek en een online quiz.
Duodecima Consort
Barok-ensemble uit Utrecht bestaande uit 12 amateurs. Profiel en concertagenda.
Het Gelders Orkest
Het programma per plaats, nieuws en persartikelen, geschiedenis, biografie van de dirigent en een overzicht van de musici.
Koninklijk Concertgebouworkest
Het orkest en zijn chefdirigent Riccardo Chailly. Bovendien bevat de site een overzicht van alle abonnementseries en concerten die het orkest in het nieuwe seizoen zal spelen, met de mogelijkheid om kaarten te bestellen.
Kunstorkest
Barokensemble voor studenten in Utrecht. Introducties van dirigent en orkest, een overzichten van het repertoire en een concertagenda.
Nederlands Philharmonisch Orkest
Professioneel orkest met het Amsterdam als thuisbasis. Concertagenda, nieuws over uitvoeringen en achtergrondinformatie.
Nederlands Studenten Orkest
Dit gelegenheidsorkest van jonge musici maakt jaarlijks een tournee. Bevat het komende programma en foto's van vorig jaar.
Nieuw Sinfonietta Amsterdam
Kamerorkest dat klassiek en modern repertoire speelt. Concertagenda, discografie, biografie van de dirigent Peter Oundjian, mogelijkheid voor aanvragen elektronische nieuwsbrief.
Noord Nederlands Orkest
Het NNO is het grootste regionale symfonieorkest van Nederland. Met Groningen als standplaats verzorgt dit orkest zo’n 120 concerten per seizoen in de provincies Groningen, Friesland en Drenthe en op belangrijke podia in de rest van Nederland.
Noordhollands Jeugdorkest
Het orkest vormt een schakel tussen muziekschool en conservatorium. Algemene informatie, recensies, foto's, een concertagenda en informatie voor leden en aspirant-leden.
Het Promenadeorkest
Professioneel orkest onder leiding van Jan Stulen. Beschrijving van de mogelijkheden om het orkest in te schakelen en biografieën van medewerkers.
Purcell Kamerorkest
Barokensemble van ongeveer 20 amateurmusici. Agenda, biografieën, studietips voor orkestmuzikanten en een MP3.
Radio Filharmonisch Orkest Holland
Nieuws, discografie, lijst van medewerkers, geschiedenis en concertagenda.
Randstedelijk Begeleidings Orkest
Het RBO is een professioneel orkest, gespecialiseerd in het begeleiden van koren en solisten. Het repertoire van het RBO omvat alle bekende koorwerken en nieuwe composities van Nederlandse en buitenlandse componisten.
Residentie Orkest
Professioneel orkest uit Den Haag. Profiel, programma, online verkoop van cd's en kaarten en informatie over vrienden van het orkest en de Dr Anton Philipszaal.
Ricciotti ensemble
Orkest van gevorderde amateurs en muziekstudenten dat vooral in de openlucht musiceert. Geschiedenis en werkwijze, foto's en filmpjes en persartikelen.
Rotterdams Philharmonisch Orkest
Hart van muzikaal Rotterdam. Nieuws en achtergrondinformatie over het orkest en chef dirigent Valery Gergiev. Concertagenda en bestelformulier voor kaarten.
Symfonia Jong Twente
Jeugdorkest van Twente. Praktische informatie, concertagenda en enkele krantenartikelen.
Het Symfonieorkest van Vlaanderen vzw
Tot tachtig musici onder leiding van hoofddirigent David Angus. Met hun visie, een concertagenda, lovende kritieken en een luisterarchief. Geeft compositie-opdrachten.
Utrechts Studenten Koor en Orkest
Geschiedenis, biografie van de dirigent Johan Rooze en informatie voor (aspirant-)leden.
Vrienden van Het Gelders Orkest
Steunvereniging met ruim 1700 leden. Informatie over de Vrienden, het orkest, nieuws, discografie en links.

Andere talen 10

[Conductor Mozilla]
Laatste wijziging:
15 november, 2016 op 13:26:36 UTC
Kunst
Zakelijk
Computers
Spellen
Gezondheid
Huis en Tuin
Nieuws en Media
Recreatie
Naslag
Regionaal
Wetenschap
Webwinkelen
Maatschappij
Sport
Alle talen