Experimentele muziek is muziek die buiten de gangbare categoriën valt. Muziek in de marge, op 't randje, in 't donker, vaak ertussen, en met regelmaat ook wel, eh ... 'in.ter.dis.ci.pli.nair'.
Bij ODP:World:Nederlands vergaren we onder die brede, en - toegegeven - behoorlijk vage, kop (geheel of toch minstens gedeeltelijk) Nederlandstalige websites : van moedige, eclectische, eigenwijze, zoekende, verziende, volgens anderen wellicht kortzichtige, muziek- en geluidenmakers; over platenlabels met merkwaardige catalogi, winkels met ruim van dattem in hun voorraad. En over organisaties die muzikale experimenteerdrift bemoedigen en ondersteunen.

subcategorieën 1

Zie ook: 1

G.-W. Raes
De Gentenaar Godfried-Willem Raes is muziekmaker in de breedste zin van het woord: componist, uitvoerend musicus, instrumentenbouwer, theoreticus, docent. Site inclusief, integraal, de syllabus bij Raes' cursus 'Experimentele muziek' voor de Hogeschool Gent.
L'entrepot
Onalledaags Muziek Magazine, uit Turnhout, België, met o.a. links, nieuws en CD besprekingen.
Stichting Klankschap
Geluid, kunst, technologie, beeld ('klankschap') van sonoloog Floris van Manen, met een uitgebreide verzameling van Nederlandse woorden die eigenschappen van geluid aanduiden.

Andere talen 3

[Davinci Mozilla]
Laatste wijziging:
27 augustus, 2013 op 10:45:05 UTC
Kunst
Zakelijk
Computers
Spellen
Gezondheid
Huis en Tuin
Nieuws en Media
Recreatie
Naslag
Regionaal
Wetenschap
Webwinkelen
Maatschappij
Sport
Alle talen