Websites over tuinen van hobbytuiniers. Over het algemeen zijn deze tuinen niet zonder meer toegankelijk voor bezoekers.
Anja's Verrassende Tuinpagina
Fanatieke tuinier geeft informatie over haar eigen tuin, planten en zaaien, algemene tuintips en een tuinagenda per maand. Ook informatie over haar hobbykwekerij en zadenaanbod.
Anneke's Tuintje
Tuinier in Den Bosch beschrijft haar volkstuin, via een tuindagboek met veel foto's, en presenteert daarnaast haar zadenlijst en planteninformatie en een tuinagenda.
Balinese/Mexicaanse tuin
Exotische tuin van familie Eerbeek in Ommen, gratis opengesteld voor het publiek. Foto's, informatie over aanleg en onderhoud, winterbescherming, en bijzondere planten.
Blom & Planten
Over de tuin en planten van een fanatieke verzamelaar. Lijst van planten, fotogalerij van helleborus bloemen en tuinborders, ruillijsten, zaaiinformatie.
Den Bosrand
Foto's en informatie over bloemschikprojecten en foto's van de tuin. Open tuinen in juni en augustus.
Den Horst
Romantische tuin naar Engels voorbeeld in Retie (Antwerpen), met borders op kleur, vele rozen en clematissen, en twee vijvers. Enkele dagen per jaar open voor het publiek.
Diervriendelijke tuin "Het Vinkennestje"
Een Noordbrabantse tuin die speciaal is ingericht om dieren te lokken. Foto's van vogels, vlinders, amfibieën en reptielen, en van planten en paddestoelen.
Edith's Tuinsite
Tuinier beschrijft haar tuin met koivijver en vooral veel rozen, inclusief informatie over de eigenschappen en verzorging van verschillende rozensoorten en -varianten.
De eigenwijze tuin
Een natuurrijke tuin in woord en beeld, met uitgebreide informatie en macro-foto's van planten en insecten. Ook andere foto's van de natuur rondom Woubrechtegem.
De Entoshof
Nederlandse tuin met Japanse sfeer en toepassingen. Informatie over bonsai, koi, Japanse beplanting, ornamenten en mos als bodembedekker.
Familie Kloosterhuis: onze vijver/tuin
Foto's en beschrijvingen van een tuin met een vijver, rots- moes- en fruittuin, en veenbed, inclusief foto's van de vijveraanleg.
Gea's zaai-site
Foto's van haar landschapstuin met vijver, en volop informatie over het zaaien en opkweken van planten, met een ruillijst voor plantenzaden uit eigen tuin.
Geniet van de tuin
Tuinier vertelt over zijn Brugmansia's, met foto's en enige verzorgingsinformatie.
Goosloo tuinpagina
Tuin van Toon en Christel. Foto's van de grondige tuinrenovatie, borders en bloemen, een journaal, en juryrapport van Groei en Bloei.
Greengarden
Foto's en beknopte informatie over een tuin met bloemborders, rozen en decoraties. Op afspraak te bezoeken.
Harry's tuin
Foto's en informatie van fauna en flora in een privétuin.
Herman Bruggeling
Tuinkijksite met talrijke foto's en plantenquiz.
Huve Tuinen
De tuin van familie Huve in de omgeving van Boekelo (Twente), open voor bezoek in Juli en Augustus. Enkele foto-impressies van deze liefhebberstuin, en bezoekinformatie.
Iris' tuin
Beschrijving en foto's van de tuin, een uitgebreide plantenlijst, veel met foto, en een lijst van beschikbare zaden voor ruil of verkoop.
Jack's rotstuin
Limburgse liefhebber toont foto's van planten en dieren in zijn tuin, en geeft informatie over de open dagen.
Jans Alpines
Rotstuinliefhebber Harry Jans toont foto's van zijn rots- en turftuinen, alpiene kas, en tufwand, alsmede foto-albums van zijn bezoeken aan gebergten in Europa en Azië.
Japanse vijvertuin Ikeniwa
Tim schreef een blog over zijn Japanse tuin met koi, bonsai, kusamono, Japanse esdoorns en azalea's.
Klein Paradijs
Voorstelling van een landelijke bloementuin in Vlaanderen: tuininformatie, vele foto's, opinie-stukjes en enkele video-clips.
De Koolmeestuin
Foto's en beknopte beschrijvingen van een anonieme tuin. Pagina's voor de hosta's, bamboe's en siergrassen, en seizoensindrukken.
Landseinde
Een landelijke tuin met bloemenborders. Foto's van planten en borders, informatie over de tuinierwijze.
Mijn tuin
Thijs de Graaf beschrijft en toont foto's van zijn tuin in de verschillende jaargetijden, met informatie over tuinplanten, kamerplanten en dieren.
Mijn tuin mijn droom
Annick en Gentil presenteren hun tuin met foto's en informatie over de planten, vijvers en kunstwerken.
Onze tuin
De tuin van Will en Jenny, met foto's, animaties en beknopte beschrijvingen in weblog-formaat.
OpdeHaar
Tuin bij Amersfoort in een historisch rabattenbos, met vele schaduwlievende planten, varens en heesters. Bezoekinformatie, foto's en tuinplattegrond. [Nederlands/Engels]
Privétuin Het Landje
Landschappelijke tuin van 9000 m² in Eemnes waarin veel oude materialen verwerkt zijn. Diverse watervallen en stroompjes geven de tuin een levendig karakter. Te bezoeken tijdens de open tuindagen.
De Rotstuin - Rotsplanten
Privé-rotstuin en rotsplanten van Gerda en Ron Cremers te Maastricht. Foto's van de rotstuin en rotsplanten.
Sandra's tuin
Verhaal van een kleine Friese tuin, met foto's van alle aanwezige planten, tips over vermeerderen van planten en een vervolgverhaal over de aanleg van een blauwebessen-plantage.
De Schans Terheyden
Tuinsite van de familie Rusch in Balen (België), te bezoeken gedurende open dagen in de zomer. Geschiedenis, overzichtskaart en foto's.
Stadstuintje
Tuin van 5m op 20m in Borgerhout, omringd door muren. Een paradijselijk rustpunt in de stad. Meer dan 150 planten met foto's en verzorgingstips, zelf getekende icoontjes en plan.
Sunflowers.nl
Trotse tuinier toont haar creatie door middel van foto's van tuinen en planten gerangschikt naar kleur, en een virtuele rondleiding aan de hand van een tuinschets.
Teuni's Tuin
Kleine formele achtertuin, gestructureerd met buxushaagjes. Fotogalerijen met overzichtsfoto's per seizoen en macro-opnames van planten en insecten.
Tropische-tuin.nl
Maurits de Vries vertelt zijn tuin waarin tropische elementen een hoofdrol spelen. Met foto's en informatie over bijzondere planten.
De tuin van Harry Pierik
Deze Zwolse stadstuin van een tuinontwerper heeft een bosachtige beplanting, met zowel zon- als schaduwtuinen en is op afspraak te bezoeken. Uitgebreide fotogalerijen.
De Verborgen Tuin
Foto's en informatie van een privétuin in Haps (Noord-Brabant), met o.a. een grote rozentuin. Foto's en bezoekinformatie. [Nederlands/Duits]
Wandelen tussen nevels en seizoenen
Over de privétuin van Leo en Ria door de seizoenen, uitgedrukt in fotografie en poëzie.
Welkom in onze tuin
Toont de indeling van een particuliere tuin in Limburg: beplanting, bestrating, vijver, decoratie en dierenleven.
Yolanda's kruidentuin in Noord-Groningen
Informatieve tabellen over het kweken van tuinkruiden. Kruiden in 5 talen en bodembedekking bij kruiden. Talrijke nuttige weblinks.
Zandhofse tuinen
Verhaal in woorden en foto's van acht aaneengesloten tuinen in Utrecht waarover een televisieserie is uitgezonden.

Andere talen 3

[Mowing Mozilla]
Laatste wijziging:
6 februari, 2017 op 11:17:28 UTC
Huis en Tuin
Nieuws en Media
Recreatie
Naslag
Regionaal
Wetenschap
Webwinkelen
Maatschappij
Sport
Alle talen
Kunst
Zakelijk
Computers
Spellen
Gezondheid