Informatieve sites over bomen, in het bijzonder het gebruik van bomen in de tuin.

subcategorieën 2

Actie Populierenland
Actiegroep en stichting die beoogt de inheemse populier in het Nederlandse en Vlaamse landschap te behouden. Overzicht van activiteiten, informatie over de boomsoort, nieuws, en vraag-en-antwoord rubriek.
Bijzondere Bomen in Brabant
Speelse site met curiosa, wetenswaardigheden, en vooral veel foto's van bomen in Noord-Brabant en nabije omstreken. Boom van de week, teksten, houtgravures, en ex-bomen.
Bomengids.nl
Biedt herkenning/identificatie van veelvoorkomende bomen (voornamelijk loofbomen) aan de hand van schors-, blad- en vruchteigenschappen, met veel foto's.
Bomenkennis
Leo Goudzwaard verzorgt professionele cursussen op maat over herkenning en toepassing van boomsoorten. Informatie over aanbod van cursusses, symposia en lezingen.
Cor's Ginkgo Pages
Informatie over de sierboom Ginkgo biloba. Dit deel gaat over de naam en Goethe's gedicht. Nederlandstalige samenvatting. Het grootste deel is Engelstalig.
Kastanjezorg.nl
Informatie over belangrijke ziekten in kastanjebomen van het geslacht Aesculus en eventuele tegenmaatregelen.
Nederlandse dendrologische vereniging
Stelt zich ten doel de kennis van houtige gewassen te vergroten en uit te dragen naar de groene sector en liefhebbers, gebruik te bevorderen van een groot sortiment houtige gewassen in tuinen en openbaar groen, collecties en bedreigde plantensoorten te behouden.
Sequoia's
Overzicht van de verschillende sequoiasoorten waaronder de mammoetboom, met locatiegegevens en foto's van deze bomen in de Benelux.
Stem der bomen
Persoonlijke website met informatie over het raakvlak van bomen en mensen, o.a. in mythologie, religie, cultuur, volksgebruik, symboliek en dichtkunst.
Stichting Nationale Boomfeestdag
Organiseert het jaarlijkse evenement met boomthema. Informatie over vorige en aanstaande activiteiten, lesmaterialen, en een kinderpagina met boomverhalen.
Verzorging van palmen
Ervaringen en tips om palmen zelf te kweken. Zaad zoeken, zaaien, verplanten, bewatering, bemesting en lichthoeveelheid.
Vlissingse bomen
Een virtuele wandeling langs Vlissingse bomen met foto's van bomen in het stedelijk landschap met ook oog voor details.

Andere talen 3

[Tree Mozilla]
Laatste wijziging:
1 augustus, 2014 op 17:18:32 UTC
Huis en Tuin
Nieuws en Media
Recreatie
Naslag
Regionaal
Wetenschap
Webwinkelen
Maatschappij
Sport
Alle talen
Kunst
Zakelijk
Computers
Spellen
Gezondheid