Open tuinen gevestigd in Nederland.
'n Dijk van een Tuin
Gevarieerde liefhebberstuin in Gameren (Gelderland), met rotstuin, kruidentuin, orchideeënkas en grassenborder. Beschrijving, foto's en bezoekinformatie.
A. Vogel tuinen
Grote kruidentuin in Elburg. Informatie over bezoek en activiteiten, en een databank van aanwezige kruiden, met omschrijvingen en meestal een foto.
Arboretum Oudenbosch
Voormalige kloostertuin in West-Brabant, nu ingericht als tuin met collecties van geslachten Aesculus en Viburnum en andere bijzondere bomen. Informatie over bezoek en evenementen, virtuele rondleiding.
Arboretum Trompenburg
Dit wandelpark in Rotterdam uit 1820 herbergt een rijke collectie bomen, struiken, vaste planten en bollen, inclusief enige nationale collecties. Historie, informatie over bezoek, collectie en programma.
Beelden aan de Vecht
Beeldentuin in Utrecht ingericht in de tuinen rondom het koetshuis van een historisch landgoed, met wisselende exposities. Bezoekersinformatie, foto's van huidige en vorige exposities.
De Bikkershof
Openbare stadstuin in Utrecht, beheerd door omwoners. Het voormalige bedrijfsterrein omvat nu een vijver, heemtuin, kruidentuin, dierenpark en speeltuin. Geschiedenis, foto's en virtuele rondleiding.
Bingerden
Buitenplaats aan de IJssel met Engels landschapspark en tuinen. Historie en tuinoverzicht, alsmede informatie over de kwekerijdagen, gedurende welke de tuin te bezichtigen is.
Botanische tuin Heusden
Voormalige pastorietuin heeft nu een collectie coniferen en veel kuipplanten, waaronder succulenten en cactussen. Bezoekinformatie en foto's.
Botanische Tuin Kerkrade
Landschappelijke plantentuin. Fotogalerie, informatie over bezoek, evenementen, en educatieve en cultuuractiviteiten.
Botanische tuinen Universiteit Utrecht
Beheert twee botanische tuinen, Von Gimborn en Fort Hoofddijk. Algemene informatie, overzicht van plantencollecties.
Cactus Oase
Een kas in de Achterhoek met een groot assortiment van kleine en grote cactussen. Informatie over historie, bezoek en exposities, winkelassortiment, en foto's.
CactusWereld
Bezoektuin, kwekerij en speciaalzaak in Reuver (Limburg) gespecialiseerd in cactussen en succulenten. Bezoekinformatie, foto's, en een greep uit het assortiment.
De Carishof
Tuin van een historische boerderij in Klimmen (Limburg). Geschiedenis, beschrijving en openstellingsinformatie, met foto's.
De Costerustuin
Vrijwilligerstuin in Hilversum met een groot aantal planten, struiken en bomen, een vijver, moerasbak, geneeskruidenperk en eenjarigenperk. De planten zijn gerangschikt per botanische familie. Overzicht van activiteiten en bezoekinformatie.
Goldhoorngardens
Deze tuin in de Noordoostpolder is op afspraak te bezoeken. Informatie over het tuinontwerp, arrangementen, presentaties en workshops.
Historische tuin Aalsmeer
Stelt zich ten doel de instandhouding van vroeger geteelde gewassen, het bewaren van oude teeltwijzen en het verzamelen van voorwerpen van tuinbouwhistorisch belang. Informatie over bezoek aan tuin en museum.
Hortus Botanicus Amsterdam
Kruidentuin, perken, moerastuin en vijver, kassen met vlinders, palmen en woestijnplanten. Specialisaties onder meer Zuidafrikaanse en vleesetende planten en cycadeeën. Informatie over bezoek, activiteiten, café en winkel.
Hortus Botanicus Universiteit Leiden
Onder andere een wintertuin, Japanse tuin, historische tuin en tropische kas. Plantencollecties omvatten vele Araceae, Hoya en Dischidia. Bezoekersinformatie, programma van activiteiten en actualiteiten.
Hortus Bulborum
Tuin in Limmen (Noord-Holland) met oude varieteiten van tulpen, narcissen, hyacinten en andere bolgewassen. Foto's, geschiedenis, agenda en bezoekersinformatie.
HortusHaren.nl
Botanische tuin in Haren (Groningen) met tropische kassen, thematuinen, papegaaien, bijenstal, insectarium, Chinees theehuis en een kindertheater. Bezoekersinformatie, theaterprogramma.
Juust Wa'k Wou
Grote particuliere tuin rondom een boerderij in Zeeuws-Vlaanderen, met o.a. een moestuin, kassen, vijvers, Engelse border, hostatuin en witte tuin. Te bezichtigen op open dagen in de zomer.
Kasteel Middachten
Kasteel met tuin bij Arnhem. De tuin wordt onderhouden door een eigen stichting en omvat een rozentuin, leifruitmuur en andere, meest formeel ingerichte, tuinkamers. Bezoekersinformatie, agenda van evenementen.
Kasteel Warmelo
Middeleeuws kasteel in Diepenheim (Overijssel), met Franse stijltuin, rococovijver, beelden, rozentuin en vogeltuin, pinetum en theeschenkerij. Veel azalea's, grote rododendrons, exotische planten en kuipplanten.
Kasteeltuinen te Arcen
Onder de tuinen rond dit 17e-eeuws kasteel in Noord-Limburg bevinden zich een rosarium, sparrenbos, watervallen en vijvers, en modeltuinen. Overzicht van attracties en evenementen, bezoekersinformatie en nieuws.
De Keukenhof
Internationaal vermaard bloembollenpark in Lisse, alleen in het voorjaar geopend. Informatie over bezoek, tentoonstellingen en evenementen.
Kijktuin de Drie Wilgen
Grote particuliere tuin bij Harkstede (Groningen), onderverdeeld in een weelderige voortuin, een grote vijvertuin en een landschappelijke tuin. Overzicht met foto's en bezoekinformatie.
Kijktuin Theodorata
Particuliere tuin in de Betuwe, 's zomers te bezichtigen, met plantenverkoophoek en beelden. Historie en bezoekinformatie, foto's, en informatie over de Betuwse tuinenroute.
Kijktuinen Nunspeet
Complex van tuinen ontworpen door architect L. J. Goedegebuure. Beschrijvingen en foto's van de individuele tuinen, en informatie over bezoeken, workshops en evenementen.
De Kijltuin
Particuliere tuin in Stadskanaal, opengesteld voor publiek, met vijvers, borders op kleur, moes-, heide- en kruidentuin, windsingel met bospad en rotsheuvel.
Kruidencentrum De Sprenk
Historische boerderij met kruidentuinen in de Mortel (Noord-Brabant). Beschrijving en foto's, alsmede informatie over cursussen en themadagen.
De Kruidenhoeve
Biologische sier-kruidentuinen rond een oude boerderij in Balkbrug (Overijssel), met ook een bostuin, moestuin, boomgaard, bijen- en vlindertuin, theehuis en kunstwerk. Informatie over bezoek en exposities, en een fotojournaal.
De kruidhof
Botanische kruidentuin in Friesland met meer dan tweeduizend plantensoorten, gegroepeerd in zestien tuinen. Met nieuws, agenda en bezoekersinformatie.
Landgoed het Haveke
Herenhuis in Eefde (Gelderland) omgeven door een groot Engels landschapspark met bos en verzorgde gazons, en volop wandelpaden. Vrij toegankelijk voor het publiek. Historie en bezoekersinformatie.
Landgoed Schovenhorst
Vrij toegankelijke bomentuin in Putten (Gelderland) met arboretum en pinetum. Geschiedenis, overzicht van collecties, agenda en informatie over bezoeken, activiteiten en de organisatie.
Landgoed Vollenhoven
Landgoed in de Bilt, omstreeks 1800 in de Engelse landschapsstijl ontworpen. Geschiedenis en overzicht van tuinen en gebouwen, informatie over tuindagen en andere evenementen.
Landschapstuin Klein Knoevenoord
Deze parkachtige tuin in het buitengebied van Brummen (Gelderland) bestaat uit tuin en bos, twee vijvers, een paddenpoel en diverse harmonieuze bloemenborders en heesterranden. Enkele foto's en bezoekinformatie.
De Levenstuinen van het Groot Hontschoten
Tuinencomplex op een Veluwse voormalige boerderij met westerse en oosterse invloeden, waterpartijen, jungle, en vele thematische tuinen. Geschiedenis, foto's en bezoekinformatie.
Lijsterhof
Cottagetuin, medicinale kruiden- en landschapstuin in Wolfhagen (Limburg). Informatie over bezoek en workshops.
Locus Flevum
Bezoekerstuinen verbonden aan een tuinontwerpbureau in Lelystad, met o.a. een gravel garden, vlindertuin, geheime tuin en moerastuin met natuurvijver. Beschrijving met foto's, contactinformatie.
De Meijtuin
Tuin in de Hoeksche Waard verdeeld in tuinkamers, met o.a. theehuis, vijver en tuinen op kleur. Beschrijving en bezoekinformatie.
De Millinger Theetuin
Bezoektuin in natuurgebied de Millingerwaard (Gelderland), ontworpen en beplant in een exotische, oriëntaalse stijl, met Moorse en Marokkaans-Oosterse theehuizen en waterbassins. Bezoekinformatie, foto-rondleiding.
De Murrenhof
Landschappelijk ingerichte privétuin in Noordholland, open op vrijdagen en zaterdagen in lente en zomer. Geschiedenis, foto's, bezoekersinformatie.
Open tuinen Hattem
Beschrijft twee particuliere tuinen: Park- en beeldentuin de Schoppert en een Engelse bordertuin. Kleurrijke fotoalbums, informatie over beelden- en plantenverkoop en bezoek.
De Orchideeën Hoeve
Tropische, Taiwanese en Maleisische showtuinen in een kassencomplex in de Noordoostpolder. Foto's en informatie over bezoek, kwekerij, restaurant en winkel.
De Oude Moestuin
Ommuurde sier- en moestuin op Landgoed Brakel met veel wilde planten en kuipplanten, op natuurlijke manier beteelt. Historie, tuinoverzicht, bezoekinformatie en een zadenlijst.
Parkhof Swalmen
Particuliere tuin bij Roermond met grote rozencollectie, vijvers, vasteplanten borders en vormsnoeibomen. Agenda van open dagen, bezoekinformatie, geschiedenis, en fotogalerij.
Parktuin Oosterhouw
Deze tuin in Leens (Groningen) is alleen voor groepen (op afspraak) geopend. Informatie over landhuis en tuin, stijlen, beplanting en monumentbomen.
De Peppelhoeve
Complex van showtuinen met tuincentrum en kwekerij in Sint Oedenrode (Noord-Brabant), waarin vooral veel decoratieve elementen te bezichtigen en te koop zijn.
Pinetum Blijdenstein Hilversum
Botanische verzameling van coniferen en naaldbomen.
Pinetum Ter Borgh, Anloo
Coniferencollectie in een bospark in Drenthe. Collectielijst, foto's, informatie over verscheidene boomsoorten, en nieuws.
Priona Tuinen
Bezoektuinen bij Slagharen met een wild en speels karakter. Virtuele rondleiding, biografieën van de ontwerpers, bezoekinformatie. Biedt ook tuinontwerpen en planten uit eigen kwekerij.
't Puntje
Grote privétuin in Ritthem (Zeeland), opengesteld voor het publiek op voorjaars- en zomerweekenden.
Sequoiahof
Tuin van een Zeeuwse boerderij met pinetum, veel clematissen, magnolia's en prunussen, een bamboetuin, en een tuincafé. Bezoekinformatie, foto-overzicht.
De Steinsetuin
Pluk- en theetuin rondom een historische boerderij in Haastrecht. Informatie over bezoek, arrangementen, workshops en activiteiten.
Stekkenplek Zwingelspaan
Open tuin bij Moerdijk met hobbykwekerij. Informatie en foto's van allerlei planten, fruit en vogels in de tuin.
De Stekkentuin
Boerderijtuin in Espel (Flevoland). Geschiedenis, foto's, plantengalerie, agenda met evenementen en bloeitijden, en informatie over open weekenden in samenwerking met andere tuinen.
Struinen in Haagse tuinen
Informatie over de jaarlijkse opentuinendagen in Den Haag, waarin veel particuliere tuinbezitters hun tuin openstellen voor het publiek. Foto's van enige deelnemende tuinen.
Theetuin Eemnes
Landelijke, romantische tuin met kwekerij, pluktuin en theeschenkerij in het Gooi. Informatie over bezoek, exposities en workshops, en een fotoboek.
De Tuinen in Demen
Bezoektuin langs de Maasdijk bij Oss (Noord-Brabant). Bijzondere combinaties van vaste planten, éénjarigen, bollen en rozen. Met theeschenkerij.
De Tuinen van Appeltern
Groot tuinideeënpark met een verscheidenheid aan voorbeeldtuinen. Foto's, activiteitenagenda, bezoekinformatie. [pdf]
De tuinen van Mien Ruys
Terrein bij Dedemsvaart met 25 modeltuinen van de beroemde tuinarchitect. Geschiedenis, overzicht van tuinen, evenementen en bezoekinformatie.
De Vredinghe
Boerderijtuin in de kop van Overijssel met grote vijver en gevarieerde borders, onderhouden door een tuinontwerpster.
Wereldtuinen Mondo Verde
Bijzondere tuinen en gebouwen uit diverse plaatsen op de wereld in Landgraaf. Overzicht van de thema's met foto's en praktische informatie.
Westerwoldse Tuinen
Beschrijving met bezoekinformatie van vier liefhebberstuinen in Stadskanaal en Onstwedde (Groningen).

Andere talen 1

[Mowing Mozilla]
Laatste wijziging:
3 oktober, 2015 op 15:46:15 UTC
Huis en Tuin
Nieuws en Media
Recreatie
Naslag
Regionaal
Wetenschap
Webwinkelen
Maatschappij
Sport
Alle talen
Kunst
Zakelijk
Computers
Spellen
Gezondheid